Kde se vzalo tolik problémů s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7527
27.3.15 07:45

@Matlena nemusí zapínat pc, mají chytrý mobil, kde je samozřejmě internet, hele kolik máš dětí že se celý den nezastavíš?? Já nevím, jasně jsou dny kdy si naplánuju větší akce, ale běžný provoz domácnosti a obstarání malé mi fakt nezabere tolik času abych nenapsala ani sms :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
27.3.15 09:48

@medunka23 Děti 2, 6 let a 3,5. Vstáváme cca v 6, v 6.40 odjezd, jedna školka, druhá školka, práce, v 15.45 start z práce, do 16.30 vyzvednout z obou školek, příp nákup., nějaká pochůzka apod, příjezd domů 17-17.45, ve dnech s plaváním a kroužkem i v 19h, pak fofr kolečko večeře, koupání, max 30-45 min na nějaké tvoření, pobyt venku, společné hraní apod. Dokud neusnou, pusa se mi nezastaví, oba vyžadují dost pozornosti, ráda ji jim věnuju, nebo se neustále handrkují, hádají…dokud neusnou nemám čas ani na vlastní myšlenky. Cca od 20.30 údržba domácnosti, jsem ráda, když jsem v posteli do půlnoci. Někdy si i sednu k tv, u toho ale aspoň zašívám ponožky. Nevím jak jinak to dělají ženský co jsou s dětma sami, já to mám takhle. Čas pro sebe 0 a to myslím, že umím šetřit časem a nemám zbytečné prostoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
27.3.15 09:58
@Matlena píše:
Je fakt, že některé dotazy jsou takové „momentální“. Jak to ty maminy dělají, že je hned píšou? Mají celý den zapnutý pc? Přece by nikdo kvůli banálnímu dotazu nezapínal pc? Soudím podle sebe, kdy jsem schopná zapomenout co jsem chtěla než pc naskočí :-) Resp. má smysl zkusit zapnout pc až když děti bezpečně spí, jinak lítám mezi smrkáním, utíráním zadečku, doléváním pití, pračkou, vařením a no chance sednout k pc a psát. I sms kolikrát píšu celé odpoledne s přestávkama :-)

Sice se neptávám, ale k tomu PC, mám ho zapnutý a v režimu spánku, takže pohnu myší a je to ;) když je chvilička klidu, tak hned mrkám na návody, střihy, recept, cokoliv :lol: může to dělat dojem, že tu člověk je dvě hodiny, ale to fakt ne, mezitím stihneme i venku hřiště :lol:
Jinak matky hysterické byly a budou, proto se některé ženy nikdy neodstěhovaly od svých rodičů, protože potřebovaly pomoc…to k úvodnímu tématu. Mamka třeba jela dle svého a žádnou omajdu jsme nedostaly, hezky polívku, zeleninu, ovoce. Pleny řekla upřímně, že už si to nepamatuje. Automatku dostala, když jsem se narodila - Husákovo dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
27.3.15 11:37

@Matlena jj, tak to už chápu, pokud chodíš takto pravidelně do práce, to se ten čas hodně těžko hledá, já chodím 3× v týdnu a je pravda že toho času tolik nemám, ale ne z důvodů domácích prací, ale proto, že s malou pořád někde lítám, cvičení, procházky a podobně, proto mě tvůj první příspěvek udivil a ptala jsem se. Jinak z vlastní zkušenosti, doporučuju zkuz si po domluvě s manželem vyhradit čas na sebe, máš to dost nabitý a potřebuješ si odpočinout a nabrat jak psychické, tak fyzické síly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.15 17:30

Myslím, že je to kombinace obojího.

Některé mámy řeší každý „prd“. Mají děti na piedestalu, kupují jím třimiliony edukativních hraček a řeší od mládí jeho osobnost, ale neumí ho usměrnit. A nemluvím o vztekajícím se tříleťákovi před cukrárnou. Tuhle scénku asi zažijeme každá, otázka je jak se k ní postavíme a jak se to dítě pude chovat v 5 letech kdy o nějakém období vzdoru už nemůže být řeč.

Na druhou stranu je tu hodně dětí, které tu dřív prostě nebyly a né proto, že by je dřív matky líp vychovaly, ale proto, že dřív by byly mrtvý. Např. můj syn. Narozený o 8 týdnů dříve. Teď už nad tím každý mávne rukou se slovy: „On to dožene.“… ale už nevidí, že tohle dítě patří mezi rizikové, co se týká ADHD, dyslexie, dysgrafie atp.
Jo a nekouše. Ne proto, že bych byla líná a vše mu mixovala. Ale proto, že byl jako malý sondovaný a prostě je na pusu citlivý. Zatímco ostatní děti strčí do pusy vše, včetně králičího bobku, tak já s mladým pánem od roku půl chodím na logopedii a učím ho, jak používat pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.6.15 18:22
@panikralickova píše:
Myslím, že je to kombinace obojího.

Některé mámy řeší každý „prd“. Mají děti na piedestalu, kupují jím třimiliony edukativních hraček a řeší od mládí jeho osobnost, ale neumí ho usměrnit. A nemluvím o vztekajícím se tříleťákovi před cukrárnou. Tuhle scénku asi zažijeme každá, otázka je jak se k ní postavíme a jak se to dítě pude chovat v 5 letech kdy o nějakém období vzdoru už nemůže být řeč.

a jak by to podle tebe mělo správně vypadat?
já bych se teda k pětiletákovi asi postavila stejně jako k tříletačce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.6.15 18:31

@Lama Lama 5ti letej se odnáší hůř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
22.6.15 18:34

Protoze se to moc resi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
22.6.15 18:36

Já sotva unesu toho tříleťáka :mrgreen: ale dá se s nim domluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.15 18:39

@Lama Lama no spíš jsem to myslela tak, že pětileťák už by tyhle scénky dělat neměl. U tříletého dítěte to dokážu pochopit, že to dítě to ještě moc není schopné zvládnout. Neříkám, že vím, jak správně reagovat, protože na každé dítě platí něco jiného - odnést, nechat tam valet a pozorovat z dáli, dát malou výchovnou na zadek atp… Ale prostě nepovolit a nevykoupit cukrárnu, jak si dítě poručí. Ale v 5-ti letech už by to mělo nést nějaké výsledky a dítě by se před cukrárnou na zemi valet němělo (pominu-li tedy nějaké případy diagnóz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.6.15 18:40
@panikralickova píše:
@Lama Lama no spíš jsem to myslela tak, že pětileťák už by tyhle scénky dělat neměl. U tříletého dítěte to dokážu pochopit, že to dítě to ještě moc není schopné zvládnout. Neříkám, že vím, jak správně reagovat, protože na každé dítě platí něco jiného - odnést, nechat tam valet a pozorovat z dáli, dát malou výchovnou na zadek atp… Ale prostě nepovolit a nevykoupit cukrárnu, jak si dítě poručí. Ale v 5-ti letech už by to mělo nést nějaké výsledky a dítě by se před cukrárnou na zemi valet němělo (pominu-li tedy nějaké případy diagnóz).

jak máš staré dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.15 18:46

@Lama Lama 2 roky. Předpokládám, že teď se dozvím, že o 5-tiletých dětech nic nevím :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.6.15 18:50
@panikralickova píše:
@Lama Lama 2 roky. Předpokládám, že teď se dozvím, že o 5-tiletých dětech nic nevím :).

asi tak, minimálně ne o vlastních, s cizími člověk vždycky přesně ví, co by měl jako rodič udělat. a to nemyslím zle, mám to taky tak :twisted:.
podle mě se může vzeknout i ten pětileták. samo frekvence je jiná, než u tříetáka. kolikrát se vzteknu i já ve svých třiatřiceti, objektivně vzato zcela neadekvátně situaci, ale prostě se to ve mě nakumuluje a vypěním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
22.6.15 18:51

@Krrysa Jak kterej, třeba ten náš stejně dobře jako mnoho 3 leťáků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
22.6.15 19:00

Tak já mám 5 letou holku, a musím říct, že mám názor, že pokud se vztekají dospělí, můžou i děti. Jsou to prostě emoce, ale taky záleží na situaci. Když se vzteká při hraní, netrestám ji, když jsem vedle ní, napomenu ji, ale to je všechno. Pokud se vzteká při oblíkání, a kope nohama, dostane na zadek, pokud nepomůže výrazné napomenutí, nebo zvýšení hlasu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová