Syn jde do školky, mám s tím problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
9.4.15 16:37

Anonymní nemyslím to zle, ale přijde mi, že to přeháníš..
Třeba sezení u stolečku - to nevím co je na tom špatného :mrgreen: to jsem opravdu nepochopila. To, že děti chodí ven, když je pěkně- potom pochopíš.. Když chodíte doma za každého je to jíné, děti si oblečeš podle aktuálního počasí, případně převlečeš.. ve školce to tak neni.. Kolikrát jsou dětí málo a nebo moc oblečené, zpotí se, nachladnou, proto se to tam točí ty nemoce. Učitelky nemůžou každé dítě kontorlovat jak jsou teple olečené..
A že chodíte ven jinak.. Tak si vezmeš díte ve 12 a můžeš s ním být do večera venku :nevim: Já třeba teď chodím na 2 hodinku, protže mi mladší usíná po 11 do 1, tak aby mi to vycházelo, a teď jsme přišli.. a je ještě na zahradě..
Já taky nemyslela, dítě, že to nezládne, ale maminky, že vidí všude problém.. ale samozřejmě je to na tobě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.4.15 16:44

@kvaček Hlavně si své dítě obleče vhodně do onoho počasí…já kolikrát zírám, co mají děti na ven…je po dešti, všude mokro a dítě má tenké plátěné kecky…kdyby aspoň kožené…nebo holinky…můžu s takovým dítětem courat venku hodinu, dvě…? Nemůžu…neudělám mu to. Nebo kalhoty na ven, pár dětí má nepromok, softshell a pod…zbytek tepláky, což při mrholení a větru profoukne, provlhne…Info ohledně vhodného oblékání rodiče dostali, je to na nich. Bohužel musím kolikrát zkrátit vycházku nebo změnit trasu/cíl, právě kvůli špatnému oblečení/obutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.4.15 16:48

@SIMONA1234 no já měla stejný názor jak x maminek, a nakonec jsme ráda, že chodí fakt, když je počasí rozumné- neprší, nemží- jakože jenom malinko odkapává, nefouká, nemrzne.. Třeba tuto zimu se to dalo, to chodily pomalu pořád.. Když fakt vidím, že nejdou ven, že bylo hnusně, tak si s ním jdu projít já..
Ono ani nejde sladit oblečení.. Dneska o tom právě maminky jen tak mluvily, že ráno u nás -3 odpoledne 15 st a někdo už šustku tenkou, někdo zimní hutnou, a teď učitelky jenom přeletují a přidávají a ubírají vrstvy..
My za každého chodíme doma, já nepotřebuju od školky otužováni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.4.15 17:28
@kvaček píše:
Anonymní nemyslím to zle, ale přijde mi, že to přeháníš..
Třeba sezení u stolečku - to nevím co je na tom špatného :mrgreen: to jsem opravdu nepochopila. To, že děti chodí ven, když je pěkně- potom pochopíš.. Když chodíte doma za každého je to jíné, děti si oblečeš podle aktuálního počasí, případně převlečeš.. ve školce to tak neni.. Kolikrát jsou dětí málo a nebo moc oblečené, zpotí se, nachladnou, proto se to tam točí ty nemoce. Učitelky nemůžou každé dítě kontorlovat jak jsou teple olečené..
A že chodíte ven jinak.. Tak si vezmeš díte ve 12 a můžeš s ním být do večera venku :nevim: Já třeba teď chodím na 2 hodinku, protže mi mladší usíná po 11 do 1, tak aby mi to vycházelo, a teď jsme přišli.. a je ještě na zahradě..
Já taky nemyslela, dítě, že to nezládne, ale maminky, že vidí všude problém.. ale samozřejmě je to na tobě..
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 17:50

@kvaček nemyslím, že je na sezení u stolečku něco špatného a ani nemyslím, že sedí pořád, naopak je potřeba, aby se naučili sedět pohromadě, dobrý trénink do školy. Taky nutím syna sedět, když vyrábíme, malujeme, čteme, jíme… Tady jsem to psala v nadneseném slova smyslu - místo procházky venku „sedí ve třídě“ což taky není pravda, protože si hrají, běhají, ale pořád v jedné uzavřené místnosti, kde se lépe šíří nemoci…
A co řeším? Že mě štve, že nemůžu dát dítě do lesní školky a dopřát mu to, co podle sebe považuju za nejpřijatelnější způsob školky. Protože jsem díky tomu, že jsem se vypsala konečně dokázala pojmenovat svůj problém. A jsem ráda, že někteří rodiče to mají stejně a raději volí soukromou školku.

@SIMONA1234 jezdívala jsem jako vedoucí na tábor uprostřed lesa a taky jsem občas byla v šoku, co děti dostaly za oblečení. Vrchol byl boty na podpadku a maminka se divila, proč jí je posíláme domů a chceme jiné boty.

• Citovat
  • Upravit
14335
9.4.15 17:58

Já tě jako chápu, já to zle nemylsím, já byla stejná, ale možná potom, když uvidíš, že přijdeš pro malého a on ti s usměvem vypráví jaké tam jsou hračky a ským se hrál, že prostě zjisitíš, že toto je důležitější než to, jeslti jsou venku jinak jak podle tvých představ, a jestli je to lesní, či jaká školka, když dítěti se líbí- to je nejdůležitější ne :nevim: :) aspoň si to mylsím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 18:09

@kvaček tak s tím souhlasím. Jak píšu, já s tím mám problém a jsem si 100% jistá, že on žádné problémy mít nebude a bude nadšený. Do školky se těší a protože ho znám, tak si jsem skoro jistá, že bude spokojený a souhlasím s tím, že to je nejdůležitější.
Nejdůležitější je, aby byl spokojený on, proto ho tam chci dát. Kdyby mi nešlo o něj, tak si ho sobecky nechám doma. Což by mu už neprospělo.
Navíc máme fakt dobrou školku - na státní školku bych řekla, že patří k těm lepším. Mají nádherné třídy, pěknou velkou zahradu, kde má každá třída své zázemí, skvělé učitelky.

• Citovat
  • Upravit
7346
9.4.15 18:23
@Anonymní píše:
@kvaček tak s tím souhlasím. Jak píšu, já s tím mám problém a jsem si 100% jistá, že on žádné problémy mít nebude a bude nadšený. Do školky se těší a protože ho znám, tak si jsem skoro jistá, že bude spokojený a souhlasím s tím, že to je nejdůležitější.
Nejdůležitější je, aby byl spokojený on, proto ho tam chci dát. Kdyby mi nešlo o něj, tak si ho sobecky nechám doma. Což by mu už neprospělo.
Navíc máme fakt dobrou školku - na státní školku bych řekla, že patří k těm lepším. Mají nádherné třídy, pěknou velkou zahradu, kde má každá třída své zázemí, skvělé učitelky.

No vidíš…akorát teda tvůj úvodní příspěvek vyznívá trochu jinak, no…
Na místní státní školce nevidím skoro nic pozitivního. Jsou věkově smíšené třídy, ven chodí jen za hezkého počasí, jídelníček taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.4.15 18:29
@SIMONA1234 píše:
Na místní státní školce nevidím skoro nic pozitivního. Jsou věkově smíšené třídy, ven chodí jen za hezkého počasí, jídelníček taky nic moc.

to je tak, když někdo hledá problémy tam, kde nejsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 19:21
@SIMONA1234 píše:
Na místní státní školce nevidím skoro nic pozitivního. Jsou věkově smíšené třídy, ven chodí jen za hezkého počasí, jídelníček taky nic moc.

Ano, ale když se nad tím zamyslím, tak ze státních školek patří určitě k těm lepším. To, co jsem vypsala, mi vadí pořád a vadit bude.
Jelikož se snažím pozitivně naladit, protože tam půjde, tak hledám pozitiva.
Na začátku nepíšu, že je školka špatná, ale že jsem nenašla nic pozitivního a to jsem nenašla, protože jsem nehledala a nechala se unést negativními pocity, co ze školky mám. Když se zamyslím, tak najdu i dobré věci :mrgreen:

@terien ony ty problémy jsou, ale došla jsem k závěru, že není řešení se babrat v problémech, které nezměním, ale najít pozitiva i na situaci, která mi není příjemná. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7346
9.4.15 19:35
@Anonymní píše:
Ano, ale když se nad tím zamyslím, tak ze státních školek patří určitě k těm lepším. To, co jsem vypsala, mi vadí pořád a vadit bude.
Jelikož se snažím pozitivně naladit, protože tam půjde, tak hledám pozitiva.
Na začátku nepíšu, že je školka špatná, ale že jsem nenašla nic pozitivního a to jsem nenašla, protože jsem nehledala a nechala se unést negativními pocity, co ze školky mám. Když se zamyslím, tak najdu i dobré věci :mrgreen:@terien ony ty problémy jsou, ale došla jsem k závěru, že není řešení se babrat v problémech, které nezměním, ale najít pozitiva i na situaci, která mi není příjemná. :mrgreen:

A od toho jsou diskuze…k zamyšlení…někdy pootevřou oči, že to co vypadá tragicky, nakonec nemusí být tak hrozné. Hlavně ať se tam malému líbí…a to co budeš ve školce postrádat, mu můžeš vynahradit odpoledne a o víkendech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
9.4.15 19:50

@SIMONA1234 mohu mít dotaz k oblečení? Třeba dnes ráno - dcera šla do školky v softshellce a mikině (bylo kolem 5 stupňů). Odpoledne jsem zjistila, že dcera byla venku v zimní bundě a mikině a byla samozřejmě zpocená. Tu zimní bundu tam má proto, že ještě ne vždy je počasí vhodné na softku. Co s tím? I když to učitelce řeknu, výsledek nula. Zítra jí dám vestu do skříňky a uvidíme v čem půjde. Akorát nevím, zda mám už stáhnout tu zimní bundu…Co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.4.15 20:02

@Vermun Je fajn, že tam má na výběr…nevím odkud jsi, ale pokud nejste školka v horách, zimní bych stáhla…softka je v pohodě, neprofoukne a případně se pod ní dá vrstvit. A pokud chodí s dětmi na zahradu, tak mají tolik pohybu, že zimní bunda je vražedná…
Nevím proč jí to učitelky daly, možná (ale to mě jen napadá???) mají zkušenost s reakcí nějakého rodiče, že jeho dítě nebylo dost oblečené, tak raději oblékají víc…ale je to blbost, no…raději míň, když děcka lítaj…to zpocení je blbý, hlavně v té bundě, která tu vlhkost v sobě drží a neodvede jí ven (což kvalitní soft udělá)
Nech tam tu softku, zimní odnes. Je to jistější, učitelka zase může zapomenout a obleče jí tu zimní…nebo jí bude oblíkat školnice a ta to vůbec neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
9.4.15 20:20

@SIMONA1234 děkuji mockrát za odpověď. Naše školka právě zahradu nemá, chodí na procházky a v případě vhodného počasí na hřiště u paneláku. Třeba minulý týden jak bylo to divoké počasí využila i zimní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.4.15 20:34

@Vermun já to mám tak, že dám klukovi teplejší oblečení ráno a to co myslím, že bude vhodnější odpoledne dám klukovi nahoru do přihrádky.. Takže buď nechám teplou a nebo - jak třeba zítra ji vyměním za tenkou a tu zimní si vemu domů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová