Syn jde do školky, mám s tím problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.4.15 13:16

Uvidíte, jak to bude probíhat ve školce, jestli tam syn bude rád, jaké budou učitelky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
9.4.15 13:17

To si jako rodiče stěžovali že jejich děti chodí ven? No to tak pak dopadá že jsou furt nemocné a nemají žádnou imunitu. My jsme taky malé město, u nás dokonce ani ty kroužky do tří let nejsou. Snažím se se synem chodit co nejvíc ven, většinou někoho se stejně starým dítkem potkáme tak si hrajou spolu. Ale zase jestli se syn do školky těší tak ho doma nenechávej, děti takové ty problémy co vidí dospělí vůbec neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 13:21

@marrlinka u nás jsou ve školce i děti matek na RD a to chodí před 3. narozeninami. Ještě tak 10 let zpátky si je nechávaly doma, teď je rvou do školky hned jak to jde.
A ano, zvyknu si a na besídky chodit budu, ale nevěřím, že se mi to bude líbit. Neměla jsem to ráda jako dítě, neměla jsem to ráda jako vedoucí kroužku a nepředpokládám, že to budu mít ráda jako rodič.
@Kassy máme tu jednu školku a nemám auto a ani čas, abych ho mohla vozit 20 km do vyhovující školky a ani abych ho vozila 10 km do druhé nejbližší. Jak jsem psala, jsem tu jediná, kdo nedal dítě do školky kolem 3. roku, takže se nemám s kým scházet. Ve školce jsou děti, co měly 3 roky v lednu a mámy jsou doma s mladším sourozencem. Takže tu korzují 3 hodiny s miminy po městě a čekají, až si zase dítě vyzvednou…

• Citovat
  • Upravit
662
9.4.15 13:23

Dej tomu šanci, zkus se od toho oprostit :kytka: Já jsem taky měla hodně velký cukání, chtěla jsem dát malou do soukromý menší školky s monte programem, ale přestěhovali jsme se a dojíždění by bylo absolutní scifi. Jenže ta státní je tu super, vaří zdravě, ven chodí, nemocnost tak akorát a učitelky jsou tu prostě báječný, je tu spousta programu i pro rodiče, fakt nevim, co bych naší školce vyčetla… Malá mi dělá kolikrát scény, že nechce domů. Uvidíš, třeba budeš stejně překvapená, jako jsem byla já :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 13:28

@Petra131 doma ho nenechám, protože se těší a chce. A ano, rodiče si stěžovali…
My tu nepotkáme dítě venku za celý den žádné. Jen vidíme souseda, jak ho ve čtyři přivezou autem ze školky, jsou domu a už je nevidíme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.15 13:28

Jinak školka je u nás dobrá, všichni si ji chválí. Syn bude mít úžasné učitelky. @kvaček nejsem nervózní, že by to nezvládl. Prostě mi vadí školka jako taková. Sezení ve třídě u stolečku a venku dopoledne hodinu a to ještě když je dobré počasí, aby si rodiče nestěžovali. My jsme dopoledne venku 3 hodiny, odpoledne 3 hodiny i víc, podle toho, jak děti spí.
@martina.se nemocnost je normální, to netvrdím. Do školky potřebuje jako sůl, protože potřebuje děti. Kdybych mu je zajistila jinak, tak nejde.

• Citovat
  • Upravit
275
9.4.15 13:35

Tak to je blbý… To ti asi nic jiného nezbývá. Jinak mu „kámoše“ neseženeš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.15 13:36
@Anonymní píše:
Jinak školka je u nás dobrá, všichni si ji chválí. Syn bude mít úžasné učitelky. @kvaček nejsem nervózní, že by to nezvládl. Prostě mi vadí školka jako taková. Sezení ve třídě u stolečku a venku dopoledne hodinu a to ještě když je dobré počasí, aby si rodiče nestěžovali. My jsme dopoledne venku 3 hodiny, odpoledne 3 hodiny i víc, podle toho, jak děti spí.
@martina.se nemocnost je normální, to netvrdím. Do školky potřebuje jako sůl, protože potřebuje děti. Kdybych mu je zajistila jinak, tak nejde.
áha, tak potom to chápu, proč jde.. Njn, kolikrát my, dospělí, to berem úplně jinak, než ty prckové..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
9.4.15 13:42

No ale i když syna přihlásíš na celodenní docházku, tak si ho klidně můžeš vyzvedávat ve 12 hodin, hned po obědě… To je přece tvoje věc, že ho tam nechceš nechat spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
9.4.15 13:51
@Anonymní píše:
@marrlinka u nás jsou ve školce i děti matek na RD a to chodí před 3. narozeninami. Ještě tak 10 let zpátky si je nechávaly doma, teď je rvou do školky hned jak to jde.
A ano, zvyknu si a na besídky chodit budu, ale nevěřím, že se mi to bude líbit. Neměla jsem to ráda jako dítě, neměla jsem to ráda jako vedoucí kroužku a nepředpokládám, že to budu mít ráda jako rodič.
@Kassy máme tu jednu školku a nemám auto a ani čas, abych ho mohla vozit 20 km do vyhovující školky a ani abych ho vozila 10 km do druhé nejbližší. Jak jsem psala, jsem tu jediná, kdo nedal dítě do školky kolem 3. roku, takže se nemám s kým scházet. Ve školce jsou děti, co měly 3 roky v lednu a mámy jsou doma s mladším sourozencem. Takže tu korzují 3 hodiny s miminy po městě a čekají, až si zase dítě vyzvednou…

Tak s tím ti asi neporadím. Předpokládám, že variantu, aby syna do vzdálenější školky vozi, tatínek cestou do práce jsi taky promýšlela. Prostě buď budeš muset najít způsob, jak to udělat jinak, nebo se spokojit s tím, co je.
Co děláš ty ty 3 hodiny venku? Taky korzuješ po okolí ve vaší vesnici? To vám tam nejezdí ani autobus nebo vlak, kterým by ses mohla dopravit do nějakého většího města třeba do dětské herny nebo na nějakou aktivitu se synem? Nebo za nějakými dalšími maminkami? Já si nedovedu představit, že bych měla celou mateřskou strávit v jedné vesnici, bez auta, bez spojení se světem. To bych se z toho zbláznila předevšm já a to jsem taky introvert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
9.4.15 13:55

Mam podobny problem a velkou neduveru ve statni skolky. Takze soukroma miniskolka, pozdeji skolka.

• Citovat
  • Upravit
17565
9.4.15 14:16

Nedala bych dítě do školky, o jejíž kvalitě nejsem přesvědčená. Mám taky nepěkné vzpomínky na jesle a školku, takže pro své dítě jsem hledala ověřené kvalitní zařízení. A do dceřiny školky „chodím“ vysloveně ráda :) Ale kdyby se mi nepodařilo sehnat vhodnou školku, radši bych si dítě nechala doma, než ho dávat do nějaké „hlídárny“ s vyhořelýma učitelkama…

No a pomalu začínám sondovat ZŠ, to taky bude něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.4.15 14:29
@Anonymní píše:
@martina.se nemocnost je normální, to netvrdím. Do školky potřebuje jako sůl, protože potřebuje děti. Kdybych mu je zajistila jinak, tak nejde.
:mrgreen: Směju se…víš, je to těžký…ty by jsi chtěla pobyt venku víc jak hodinu, ideálně 2-3 hodiny v každém počasí…jenže nejsi JEDINÝ RODIČ ve třídě, jsou tam i jiní, co by ti „poděkovali“, ale ne tak, jak si představuješ. Setkávám se s tím několikrát do měsíce…otázky rodičů: „Byli jste dnes venku?“ (mrholilo, jemně) Já: „Ano, byli…na zahradě být nešlo, děti by byly od bláta, tak jsme byli na procházce.“ Rodič: „V tom počasí??? Má mokré boty!!!“ (ano, byly louže, sem tam do nich někdo šlápne) Jiný rodič je zase nadšený, že jsme ven šli i za mrholení… :nevim: U toho prvního si neumím představit reakci, kdybych mu řekla, že jsme venku courali 2-3 hodiny. To by na mě poslal Chocholouška. Mám ještě po letech v mailu dopis od jedné maminky, stroze mi napsala, že její Kája je opět nemocná, páč s ní couráme v dešti venku CELOU hodinu… 8o
(mrholilo, v dešti nechodíme) Neumím si představit, co by mi napsala, kdybychom v tom dešti (mrholení) byli na zahradě, boty obalené blátem. To by mě asi propleskla.
Stolečky: Neznám školku, kde by děti seděly hodiny u stolečků…dopoledne jsou volné hry, děti běhají po třídě, individuálně si něco u stolků malují, skládají atd…vydrží pár minut a už zase lítají…k individuální práci (malování, tvoření, didaktické listy atd. si je průběžně odchytávám z her a zase je k nim vracím (práce cca 10 minut) pak je svačina, ano u té se MUSÍ sedět, bohužel…po svačině se sesednem v komunikačním kroužku, přivítáme se, zhodnotíme den, řešíme problémy, vyprávíme si příběhy…zazpíváme se, zahrajem hry atd..sedět na zemi v kruhu smí děti max. 20 minut (kyčle), takže se střídá klidná činnost(komunikace) s pohybem (hra). Pak se jde ven… Školka má svá pravidla a své povinnosti, svůj řád…Co se jednomu rodiči líbí, druhý považuje za zhovadilost. Za co nás jeden pochválí, druhý nás pomluví za to samé.
Buď to riskni i přes své zakořeněné obavy nebo hledej něco jiného.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 16:07

@Black Cat kde jsem psala, že ho tam chci nechávat spát? Pokud nebude sám vyžadovat, tak bude chodit denně po obědě a i až budu v práci, tak ho bude vyzvedávat babička, pokud o to bude stát.
@Etcetera78 já jsem si jistá, že je školka kvalitní. Učitelky jsou skvělé a ty, co bude mít syn, jsou naprosto úžasné.
Jen mi prostě nevyhovuje, že se nechodí tak často ven - to by mi vyhovovala jen lesní MŠ. A plus další „maličkosti“. Je to ve mně a já to musím překonat.
A jelikož tu máme jednu školku a jednu školu, tak mám celkem vystaráno.
@SIMONA1234 mně je jasný, že jsem jediná nebo aspoň jedna z mála. My s dětmi jsme venku opravdu denně za každého počasí, mají nepromokavé oblečení, gumáky a jsou nadšené, že se ráchají v kalužích. Většinou nikoho nepotkáme a když už jo, klepou si na hlavu, jaký jsem magor.
Nemyslím, že sedí hodiny u stolečku, hrají si, ale brala jsem to v přeneseném smyslu, že místo pohybu na zdravém vzduchu jsou zavření ve třídě.
Jelikož mám členy rodiny v různých stupních školství, tak mám celkem dobrou představu, jak to funguje od MŠ až po střední školu. Možná i proto jsem víc kritická. Už jsem i zvažovala, že si zařídím vlastní školku, ale nakonec jsem to vzdala, protože tady bych neměla šanci, jsme malé město a potřebu pokrývá zdejší školka.
Ve státní školce bude vždycky problém, protože „musí vyhovovat“ všem a opravdu nečekám, že mi někdo v něčem bude vyhovovat nebo vyjde vstříc. Budu se muset přizpůsobit, to je normální a kdo má trochu rozumu, tak to tak bere. Mě by nenapadlo si stěžovat učitelkám, mají už tak starostí dost, ještě aby poslouchaly nářsky nějaké praštěné matky, se kterými stejně nic nenadělají. Pokud bych chtěla nadstandard, tak musím dát do soukromé a tu tu nemáme.
@Kassy jsme na zahradě, jdeme do parku, na hřiště, na zvířátka, chodíme do MC, ale tam jsou jen mimina/batolata do 18 měsíců :roll: Potkávám se s kamarádkama, ale všechny mají mimina, starší děti odlifrovaly do školky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7346
9.4.15 16:25

Tak to budeš mít o to těžší, když jsi zainteresovaná z rodiny… :mrgreen: Učitelský rodiny jsou pohroma…
Stěhování asi nepřipadá v úvahu, co? Třeba v okruhu cca 20 km by se něco vhodného našlo…a 20 km dojíždět do práce se ještě dá…nevím, no.
Založit školku je šílený papírování, 2 roky jsem v soukromé učila…byrokracie jako hrom, po obecních školkách se nechce tolik, kolik po těch soukromých. Taky jsem nad tím kdysi uvažovala, jsem ráda, že jen uvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová