Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den Děvčata. Mám asi hloupý dotaz, ale nemám se ským poradit. Mám kamaradku od střední školy. Chtěla slyšet muj nazor, tak sem ji ho řekla. Ane libylo se ji co sem ji napsala.Tak se mi neozvala 10 měsícu. Ani se mi neomluvila a čeká že si budeme psat jáko dříve mám ji odpustit.Byla na mě moc zla nechci tady řešit co my vše vyčetla. Proto jen chci jen slyšet váš nazor moc děkuju za odpovědi.
@Marcelinkac odpustila by som, ona sama ma zrejme problem spracovat svoje starosti.
Tiez obcas nemm rada, ked mi je pripomenute, co sama viem, a nedokazemporiesit.
Ja nevim ale pokud MOJE kamaradka chce slyset nazor tak musi prijmout + i - a pokud se 10 mesicu neozvala byprdla bych se na ni takova kamaradka by mi za to nestala…
Pokudbjsi ji rekla jen svuj nazor, ktery vychazel z ptavdy a ona na tebe byla zla a ani se ti neomluvila a nenapsala, tak bych ji rekla, ze jsem se s ni predtim bavila a chtela ji jako dobra kamaradka piradit/pomoc/cokiliv, co to bylo a ona to neprijala. Ze te to mrzi, ze se tak zachovala a ze je to porad jeste cerstve a nemuze ocekavat, ze se s ni po tom (navic jeste bez omluvy) budes bavit jako driv ![]()
@Marcelinkac Já odpouštím všechno všem, ale na některé už si dávám bacha. Nechápu tu omluvu, za co konkrétně ji čekáš? Z věty chtěla slyšet můj názor nejsem moc moudrá. Někteří lidi se nedokáží vcítit do těch, kteří ještě nejsou schopni pořádně, objektivně vidět pravdu, a myslí si, že tím, že jim tu pravdu to vpálí do očí, že jim tím pomohou. To je samozřejmě blbost, spíš je to (ty moralisty) odvádí od svých vlastních problémů, když někomu něco vmetou do očí. Ono pomoci někomu odkrýt podstatu jeho problémů neznamená mu něco vyčítat a povyšovat se, že něco udělal úplně blbě, ale spíš je to o tom, pochopit, podpořit a jemně ho naťukávat, a přitom ho nechat, aby na tu svojí chybu přišel sám. To je těžká práce, nepopírám, ne každý na to má. Z tvého psaní cítím takovou strašnou neústupnost a přesvědčení o tvé neomylnosti… Nemohlo to být taky tak, že i ty jsi udělala někde nějakou botu?
A o co vůbec šlo? Jestli fakt o blbost, nepitvala bych se v tom…
Ja bych ji rekl, ze bud pujde do trojky s tvym manzelem, nebo ma smulu… ![]()
Jedné letité kamarádce jsem neodpustila její zradu. Jiná kamarádka se se mnou před mnoha lety přestala na pár dnů bavit ohledně mého názoru na její dítě. Za pár dnů jsme si na můj popud daly kafe a už jsme se k rozepři nevracely. Pochopila jsem, že i když se na názor ptá, chce slyšet souhlas a své názory jsem jí už nikdy nesdělovala. Pouze na požádání rady. Záleží na tom, jaká ta kamarádka je člověk a jestli ti v životě chybí.
@elpiska píše:
Jedné letité kamarádce jsem neodpustila její zradu. Jiná kamarádka se se mnou před mnoha lety přestala na pár dnů bavit ohledně mého názoru na její dítě. Za pár dnů jsme si na můj popud daly kafe a už jsme se k rozepři nevracely. Pochopila jsem, že i když se na názor ptá,chce slyšet souhlas a své názory jsem jí už nikdy nesdělovala. Pouze na požádání rady. Záleží na tom, jaká ta kamarádka je člověk a jestli ti v životě chybí.
A proto nektery chlapi pristupuji k zenam jako k vecem. Jejich mozek je totiz jako natahovaci hracka…
@Majk.w píše:
Ja bych ji rekl, ze bud pujde do trojky s tvym manzelem, nebo ma smulu…
Nejsi ty náhodou zakladatelčin manžel? ![]()
@lovesmile píše:
Nejsi ty náhodou zakladatelčin manžel?
Ne, ja jsem jeji sestra ![]()
@Lima69 píše:
už to tu zas przníš![]()
Prave, ze furt nikoho neprznim…
![]()
@Marcelinkac píše:
Dobrý den Děvčata. Mám asi hloupý dotaz
A ty si nesvéprávná, že se neumíš rozhodnout sama za sebe a potřebuješ radu druhých
![]()