Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@divine woman, myslím tím například rozhovor s pedagogickým poradcem. Snahu zjistit situaci doma. V dnešní době je hodně neobvyklé skončit po ZŠ. Nikdo nemůže nikoho nutit násilím, ale promluvit si o tom s někým nestranným.
@AnnieTRoj Bohužel i dnes existují rodiče, kteří nechcou dětem dopřát ani výuční list. A žádný rozhovor je nedonutí dělat něco, co nechtějí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, měla bych dotaz, co se týče školy. Tento rok nastupuji do 9. třídy, ovšem se budu během prázdnin stěhovat k tatovi, takže budu menit školu. V září mi bude teprve 15 a na skolu bych chtela na číšníka-kuchaře(ucnak, kde me vezmou jen podle prumeru) ale chtěla bych po základní škole jeden rok vynechat, jelikoz na stredni chtela do jineho mesta, nez otec bydlí a nevim, jak by mi zaplatil internát tam. Proto bych se ten jeden tok venovala brigadam, a pak, za ten rok, dala prihlasku na skolu.
Myslite, ze me pote i tak vezmou?
Já si myslím, že po roce už se do školy nevrátíš. Práce i peněz budeš mít najednou dostatek, ale časem zjistíš, že se takto nedá žít…
Neni dobre si davat rok pauzu…
Ale nechce se mi verit, ze tvymu tatínkovi by bylo jedno, ze bys rok nechodila do skoly…
@_.Emilyyy píše:
Neni dobre si davat rok pauzu…
Ale nechce se mi verit, ze tvymu tatínkovi by bylo jedno, ze bys rok nechodila do skoly…
Třeba to jen řekl ze vzteku a zklamání
@AnnieTRoj píše:
@divine woman, myslím tím například rozhovor s pedagogickým poradcem. Snahu zjistit situaci doma. V dnešní době je hodně neobvyklé skončit po ZŠ. Nikdo nemůže nikoho nutit násilím, ale promluvit si o tom s někým nestranným.
S ditkem na zakladku chodily deti svetskych z rodiny Kockovych a ty po zakladce koncily s veskerym vzdelavanim zcela bezne… ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.