Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer King plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer King...Dobry den, chtela bych se zeptat…dnes nam dorazila romer king 2. Sedacka vypada krasne a bezpecne. Nez jsme sedacku koupili, dcera v ni sedela u kamaradky, bylo ji 7 mesicu. Nyni ji je 10 mesicu a ma pres 9 kg. Kdyz jsem dceru dnes posadila do sedacky prekvapilo me, ze prezka v sedaci casti je dost uprostred sedaku, dcera se tam v plene jen taktak vejde…nedovedu si predstavit, az povyroste…to bude sedet na prezce
jak jste na tom vy? Docela me to zklamalo. Posunout to zrejme nepujde…:(
@veronikaki sama jste si odpověděla, nyní je v plíně, takže je skoro až k přezce, až bude větší, nebude mít plínu. Ta přeska musí být tak, aby dítě neklouzalo moc dopředu, je to tak i u ostatních sedaček
@veronikaki
Dcera bude mít dva roky a na přezce zatím nesedí a ani to nevypadá, že by někdy měla sedět ![]()
Pomoooc holky dvera mi sedacku poblinkala a tak jsem musela zezadu uvolni pasy a ted nevim jak tam byly…pomuze nekdo
Dobrý den, přemýšlím o této autosedačce, ale pozastavuji se nad světlými plasty, respektive jejich náchylnost ke špíně a jejich čištění. Prosím, poraďte. Jinak jsem nadšená (bezpečnost, vzhled…).
@cernpa
Po víc jak roce používání nevidím žádné znečištění plastů a naopak jsem nadšená, jak se dá celý potah jednoduše odtranit a vyprat a opětovné nasazení byla taky hračka. Jediné co nevyužíváme je světelná kontrolka, jestli se ještě prodává starší levnější varianta bez ní, tak bych šla i do toho. Nikdy se nám nepodaří utáhnout pásy, aby se rozsvítila, takové stísnění by naše dítě ani nesneslo, nevím, jak to mají ostatní?
Děkuji za odpověď. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli opravdu je prostorově náročnější, jak jsem se dočetla?
@cernpa
velka asi je. ale to asi je kazda bezpecna sedacka
nemam s cim srovnavat, mam dve ruzne Romerky a obe jsou stejne velke.
@cernpa sedačka kat. I musí splnit určitě limity a tím je i velikost, nesmějí být širší jak 48 cm, což je velikost standardizovaného sedadla v autě, King II má na šířku 45 cm, takže splňuje normu a tudíž se vejde na každé běžné sedadlo v autě
Chtěla bych se taky zeptat. Zakoupila jsem tuto sedačku a:
Děkuji za rady.
@Pomka 1,t @Pomka m, kde pás „vylézá“ a utahuje se, je pod mín tlačítko-myslím, že kovové, zmáčkneš a taháš za ty pásy-jen ty šedé šňůry, ne polstrování.
2. úplně dole pod okrajem-ještě pod tím tlačítkem k povolování pávu je „úchytka“-za tu zatáhneš a tím sedačku sklopíš.
3, mě taky nesvítí, pokud chceš mít pásy předpisově utažené, je to opravdu mazec- jána to nemám ani sílu. Utahuju nejvíce z rodiny, všichni ostatní mi nadávají, že je to příliš natěsno, ale kontrolka prostě není ![]()
@BaMaK děkuji za odpověď. Podívám se na to. Takže se ty pásy mají utahovat fakt tak natěsno, dokud nesvítí? Měla jsem tam posazený dítě a neriskovala jsem, zkusím to asi prvně s panenkou ![]()