Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky
Řešíme novou sedačku a teď nevím zda TOBI nebo PEARL
Pearl je lepší v bezpečnosti s ISOFIXEM, ale jak čtu tak děti z ní rychle vyrostou ![]()
Máme teď MC Priori
Malá má 22m, 82cm a 12kg
Prosím o radu děkujo ![]()
Máte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi TobiZdravím, my jsme akorát před pár dny pořídili MC Tobi. A tedy zatím maximální spokojenost:) Navíc se nám povedlo ji koupit v průhonicích v Kika s 50% slevou:) tak jestli to máte kousek, stojí to za to:) Jestli tedy už nebudou sedačky v akci pryč.
My mame pearl, meli jsme cabriofix s isofixem, tak jsem automaticky chtela s isofixem.
Jsem spokojena, nevypada, ze by z toho dcera rychle vyrostla, kdes to cetla?
Operka na hlavu je vysouvaci, zatim to ani neni potreba.
Jde na tom isofixu i polohovat.
Pearl je super, měla ji kamarádka. Moc pohodlná a jde hodně polohovat. Její dcerka v ní jezdila do 3 let a teď už má velkou - měla už 16 kg a metr. Tak bych neřekla, že je malá. Jen je třeba zvážit, že jde připoutat jen na isofix. Já z toho důvodu vzala romerku, která jde jak na isofix, tak na pásy. Protože všechny auta v rodině isofix nemají…
@pupyk píše:
My mame pearl, meli jsme cabriofix s isofixem, tak jsem automaticky chtela s isofixem.
Jsem spokojena, nevypada, ze by z toho dcera rychle vyrostla, kdes to cetla?
Operka na hlavu je vysouvaci, zatim to ani neni potreba.
Jde na tom isofixu i polohovat.
Je tady jedna diskuse o tom, že když se opěrka vytáhne výše, tak že to není tak bezpečné, že děti kolem 100cm jí maj TIP TOP
Tak jí asi pujdu nejdříve vyzkoušet, ale Bára je malá, budou jí 2 roky a ani nemáme 85cm…
Tak já jsem furt při PEARL ale asi nejdříve vyzkoušíme
![]()
@petriss Máme pearl a spokojenost. Malý není žádný drobek 92cm a 15kg ve dvou letech a sedačka mu je krásně. Počítám, že z ní půjde ve 3 letech až jí budeme potřebovat pro ségru. Nevýhoda je to poutání jen isofixem, ale jezdí buď s náma nebo s našima a obě auta isofix mají tak to neřeším. A je fakt pohodlná, malý zvládá i delší trasy v pohodě.
@Aspera píše:
@petriss Máme pearl a spokojenost. Malý není žádný drobek 92cm a 15kg ve dvou letech a sedačka mu je krásně. Počítám, že z ní půjde ve 3 letech až jí budeme potřebovat pro ségru. Nevýhoda je to poutání jen isofixem, ale jezdí buď s náma nebo s našima a obě auta isofix mají tak to neřeším. A je fakt pohodlná, malý zvládá i delší trasy v pohodě. [/citace
Tak jdu do ní, super a díky za info
Máme teď v autě MC PRIORI XP, ale chci do nového auta s isofixem už pořádnou sedačku a tato jak píše LECIJÁSE: pujde stranou kdyby někdo neměl ISOFIX
Tak když máš doma ještě jednu sedačku na pásy tak bych to neřešila a klidně jí koupila. ![]()
@Aspera píše:
Tak když máš doma ještě jednu sedačku na pásy tak bych to neřešila a klidně jí koupila.
Spíš mi šlo o to, jestli fakt zafinancovat a nebo vzít TOBI
tak do ní pujdu ![]()
Přinejhorším se prodá
Tak to mi máme MC Tobi - holkám budou brzy 4 roky a ještě jim v rámci možností je, ale k narozeninám již dostanou nové. Jsme s nimi spokojení a i po třech letech vypadají sedačky velmi dobře a nikdy jsme s nimi neměli žádný problém. Ale pokud máte v autě isofix, tak bych asi investovala do MC Pearl, rozhodně to neznamená, že z té sedačky rychle vyroste, jak říkám, nám TOBI vydržela ty 3 roky ![]()
@Gituš píše:
Tak to mi máme MC Tobi - holkám budou brzy 4 roky a ještě jim v rámci možností je, ale k narozeninám již dostanou nové. Jsme s nimi spokojení a i po třech letech vypadají sedačky velmi dobře a nikdy jsme s nimi neměli žádný problém. Ale pokud máte v autě isofix, tak bych asi investovala do MC Pearl, rozhodně to neznamená, že z té sedačky rychle vyroste, jak říkám, nám TOBI vydržela ty 3 roky
To hodně maminy psaly, že jim z toho dítě vyrostlo
Tak pak proč by se tam dával podhlavník vysouvací, který by nebyl zbytečný…
Super už mam jasno ![]()
@petriss Tak od toho je to nastavitelné, že
Jinach bych musela, co půl roku kupovat novou autosedačku. Bezva, že máš jasno, my pořád vybíráme 15-36, tak snad někdy taky vyberem, ještě máme chvíli čas ![]()
@Gituš píše:
@petriss Tak od toho je to nastavitelné, žeJinach bych musela, co půl roku kupovat novou autosedačku. Bezva, že máš jasno, my pořád vybíráme 15-36, tak snad někdy taky vyberem, ještě máme chvíli čas
Ty 15-36kg má MC také pěkné
No my máme snad dosti času ![]()
@petriss To ano, líbí se nám MC Rodi Airprotect i XP, ale ta cena
Zase utratíme 6-7 tisíc za autosedačky
I když, před třemi lety nás to stálo 10 000
Takže vlastně ještě můžu být ráda ![]()
@Gituš píše:
@petriss To ano, líbí se nám MC Rodi Airprotect i XP, ale ta cenaZase utratíme 6-7 tisíc za autosedačky
I když, před třemi lety nás to stálo 10 000
Takže vlastně ještě můžu být ráda
No teda, to je husté
Ale za tu bezpečnost to stojí, radši 1000× tuto než z Makra či Tesca za 2000 ![]()