Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Už dva dny mám svědění, tak si chci koupit rosalgin… Je to hloupé, ale jak se „to“ vyplachuje? a kolik to stojí?
Nevyplachuje, samo je to výplach. Dá se koupit přímo v aplikátorech - je to gumová baňka s vytáhnutelným plastovým aplikátorem, který si zavedeš co nejhlouběji a mačkáním baňky dostáváš tekutinu dovnitř.
Dřív bylo nutné si k Rosalginu - prášek rozputný ve vodě - koupit ještě aplikátor, řekla bych cca 150Kč. Potom je cena podle toho, jak velké si chceš koupit balení. Za 6 sáčků je cena kolem 200,– a 10 sáčků cca 280,–. Ale každá lékarna to má trochu jinak. Celkem novinkou je Rosalgin easy, to už je 5 roztoků v aplikátorech na jedno použití, cena kolem 300,–. Myslím, že rozhodně je výhodnější si koupit zvlášť aplikátor a Rosalgin, než v těch aplikátorech. V létě jsem byla na dovolené a zase mě to chytlo, aplikátor s sebou samozřejmě neměla a tak jsem lítala po lékárnách a až ve čtvrté měli ten easy ![]()
Potom necháš vyvařit a odstát vodu (0,5 - 1l), až bude chladná, rozpustit v tom 1 sáček, nalít do aplikátoru, zavést a zmáčknout - udělat výplach. Návod k použití tam určitě je a není to žádná extra věda ![]()
Raději bych ale doporučila zajít na gyndu, než zkoušet namátkou, co by mohlo pomoct. Ale hlavně, aby to přešlo ![]()
Já si nedávno kupovala Idelin tablety, četla jsem na ně i dost pozitivní reakce a musím říct že pomohly, nakonec se teda ukázalo že ty nepříjemné pocity byl začátek těhotenství ale i tak pomohli
![]()
Mě rosalgin moc nepomohl, ale je to mozna i tim ze ja jsem si ten aplikator nezavedla co nejdal(mam strach teď v tehotenstvi
)doktor mi ho ale doporucil misto tablet co se zavadeji pry to v prvnim trimestru neni moc vhodne.
Dobrý…mám problém z dcerou 14 let..paleni občas aj svedeni abolest kolem pochvy. už cez tři měsíce litame po gynde…že začátku přemnožení lactobacili 2krat za sebou. Brali sme antiotika aj ústně aj tam dolů všelijaké masticky i kortikoidove…medzi svatkami sa jej rozjel zanek bolí sme preliečeni macmirorem globulemi ale přišla menstruace a tři globule ostali…při kontrole p. doktorka usudila že to stačí…ale že už toho malá hodně chtěla to nechat odpočinou a doporučila len probiotika na zavádění…při prvním pokusu to Bolo strašně jak ji to bolelo…bolí sme sní na pohotovosti a p.d.jej vzala stery musím volat o výsledky…a to paleni tam je stále…co to může spusobovat…už sme z toho zuoufali ![]()
@123mamina Vysadila dcera cukr a bílou mouku? To vidím jako základ. Plus k tomu biopron forte a sprchovat jen čistou vodou, často měnit spodní prádlo a žehlit ho nebo sušit v sušičce.
Cukr sme obmedzili, bílé pečivo ji minimum…perem v dětském prášku.,zehlim jej všetko…a stále to trvá skoro už tři měsíce…sprchuje sa čistou vodou snad cez tři roky…
Mam dotaz k vyplachum Rosalginem.
Myslite, ze se muze pouzit, kdyz konci menstruace a je jeste ten hnedy vytok ke konci?
Ze by se to cisteni tim urychlilo?
Já taky trpěla na zanety a R jsem zacla používat hned u prvních priznaku.kdyz sem udelala vyplach jen 3 krat tydne tak jsem zanet měla do měsíce zpatky, ale kup si R na 10 dni a každý den dělej výplach a myslim že ti to na 90% zabere