Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, zda máte některá u svých dětí zkušenost jako já, malé je 10 měsíců, začal růst první zoubek dole, ale jakoby napříč dásní, není pěkně rovně, zda se to srovná nebo zůstanou nakřivo? díky
Ahoj, vetsinou se to srovna. Ony ty dalsi jak porostou na sebe budou vselijak tlacit a mely by se srovnat.
A muj starsi taky nema ty mlicnaky uplne v rovne rade jak vojaky, myslim, ze nejaky rovnatka u tech mrnousu nemaji moc smysl. Az bude mit druhy zuby tak to pak uz jo, ale ted bych to nejak nehrotila.
Ahoj stejnej problém a vidím, že nejsme sami -myslela jsem že za to může rodina manžela
( o měsíc ml. neteř to má úplně stejný)
, nám vyrostly dole 1 jako to špičky - vnitřky dovnitř (nevém jak to popsat) a dvojky jdou taky šejdrem
, ale prýs e to srovná, tak uvidíme, každopídně jsem ráda, že v tom nejsme sami ![]()
Neteři bude 11 a roste jí křivě stolička (samozř. druhá) a teprve teď se jí klube druhý špičák a taky šejdrem, tak jí zubařka řekla, že počkají, až budou zuby narostlý všechny a dají jí rovnátka, popravdě jsem myslela, že jí je dají hned, aby ta trojka rostla do rovna, ale prý se může v průběhu růstu srovnat sama i ten druhý zub, tak uvidí za půl roku, jak se to vyvrbí
z toho mi vyplývá, že u mlíčňáků by to neřešila nejspíš vůbec
Když se synkovi (18m) začala klubat první spodní jednička, tak to vypadalo, že roste úplně mimo. Ale když vyrostla celá, tak se to nějak srovnalo. Teď má 12 zubů a vypadají v pohodě. Ta původně křivá jednička se malilinko vychyluje (dovnitř vzhledem k té druhé), ale na to, jak hrozivě to vypadalo na začátku, je to paráda. Kdo neví, jak divně rostla, absolutně si rozdílu nevšimne. Takže neboj, určitě se to srovná.