Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, zajímalo by mě, jak dlouho asi bolí takový zoubek, než se vyklube a kdy bolí nejvíc. Když je ještě pod dásní a tlačí se nahoru, a ještě v podstatě není vidět? A stoličky jsou asi ještě horší… Malému ještě není ani rok a už má 11 zubů, z toho 3 stoličky. V podstatě mi příde, že si snad od bolesti neodpočine, že ho pořád nějaký ten rostoucí zoubek bolí. Už ani nestačím sledovat, který to zrovna může být a který už můžu považovat za úplně vyklubaný. U 2 stoliček mu koukají špičky, ale než vyrostou celý, tak to si ještě asi užijem…
Ahoj, no já myslím, že je to nejvíc bolí právě když je těsně pod dásní, jak už je kousek venku, je to lepší. A jak dlouho to trvá je hodně různé, zuby chvíli rostou, pak zas je chvíli klid, pak začnou znova…
My máme teda zatím jen dva a o těch jsem skoro ani nevěděla, že mu rostou, jen tak dva dny byl mírně ukňučenější a najednou zub venku! Ale možná další už tak hladce nevyrostou. Taky myslím, že stoličky jsou nejhorší, je tam větší plocha, která se musí prořezat… ![]()
Vy už jste za polovinou, to máte dobrý, nás to všechno ještě čeká… ![]()
tak tak - dokud se neprořízne, bolí je to. Jak se jen maličko prořízne, je to už OK. Nám daly dost zabrat horní jedničky a dvojky u starší (tam jsem vysledovala 3 krušné týdny) a pak stoličky (odnesla aftama a zánětem dásní). Starší měla na roce asi 12 zubů cca?
Mladší jich má stále jen 6 a ač mi mudra slibuje, že jí rostou stoličky (už asi dva měsíce), stále nic (no dolní jedničky taky říkala od 6m a vylezly na 9m)
Nevíte co je účinné na to když se právě ten zoubek prořezává a bolí to? Mastička?