Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky,
malé konečně vylezly i horní jedničky, ale má mezi nimi dost velkou mezeru. Nevíte náhodou někdo jestli pak stálé zuby vyrostou v úplně stejných místech nebo je možné, že při nich už taková mezera nebude? Neřešil jste někdo něco podobného? K zubaři jdem až v 18ti měsících, tak zatím nemám možnost zeptat se odborníka. V tuhle chvíli se to stejně asi nijak řešit nedá, ale stejně mě zajímají zkušenosti…
Neboj, trochu se to urcite srovna a kdyz ne, tak sjem slysela porad, kde nejak odbornik rikal, ze je lepsi, kdyz jsou v mlecnem chrupu trochu mezery, ze to symbolizuje, ze pak budou mit druhe zuby vic mista. Nase Kacka mela taky mezery,ale uz se ji to skoro srovnalo. Nase majda ma zase trosinku predkus a zubarka mi rikala, ze to na druhe zuby vubec nemusi mit vliv, ze se ta celist porad vyviji. Talze bych si tim nelamala hlavu. ![]()
Samik ma taky medzeru.Ja som mala taky a poriadnu.Teraz medzi ne nemožem dostať dentalnu niť ![]()
Tak neboj ![]()
Taky jsem to resila a vsechny miminka v okoli tam tu mezeru maji. Jedna holcicka dokonce vypada, ze ty 1 jsou uz 2, takova ta mezera je!! Tak jsem taky v klidu.
Alenka píše:
Jedna holcicka dokonce vypada, ze ty 1 jsou uz 2, takova ta mezera je!! Tak jsem taky v klidu.
Alenko, tak to je asi ta moje holčička ![]()
Princess píše:Alenka píše:Alenko, tak to je asi ta moje holčička
Jedna holcicka dokonce vypada, ze ty 1 jsou uz 2, takova ta mezera je!! Tak jsem taky v klidu.
No tu holcicku ja znam, jmenuje se Zuzanka
Tak je aspon videt, ze ta mezera muze byt vetsi nez jsme cekali
i u vice deti…
Ahojky,
tak naopak!!! Je to velice dobře, aby tam ta mezera a dostatečná byla! Protože druhé zubiska jsou větší a aby tam byl pro mě pak prostor, toť názor mé zubařky!
Takže ať žijou mezery!!!!
my jsme to mely se segrou obe a zustalo nam to. segra dostala rovnatka a ma krasne zuby, ja ne a musesla jsem si nechat udelat dostavbu a casem asi korunky.
Princess klid
copak sis nikdy nevšimla Amálky?
http://zuzaa.rajce.idnes.cz/Leden_2009/#… ![]()
Ze začátku taky veliká mezera,pak se jí to trochu stáhlo, ale druhé zuby ji už prý narostou v pohodě,a když ne, tak to srovnaj rovnátka ![]()
Ahoj, Chim ![]()
Chim, to sem si nikdy nevšimla. Amé je taková kočka, že se to ztratí
No Ellen má tedy tu mezeru podstatně větší než Amálka, ale dobrý, už jsem klidná. Díky všem.
Naše Anežka má taky velkou mezeru (i předkus) a naše zubařka mě taky uklidňovala, že je to dobře. že pak budou mít druhé zoubky více místa. S tím mám sama zkušenost - mezeru jsem měla taky a teď mám zuby pěkně napasované, klidně by snesly i víc místa. Ale u nás to může být i dědičné, můj táta má mezi horními jedničkami velikou mezeru (u druhých zubů), takže uvidíme, jak narostou druhé zoubky.
Takže holky taky moc děkuju za uklidnění. Ale zas jakou velkou tragédii bych to nebrala ani v případě, že by mezera zůstala. Mně se to zdá roztomilé ![]()
Ahojky, kamarádka něco podobného řešila u svého synka - přední horní zuby měl daleko od sebe. Nakonec na vyšetření u dr přišli na to,že má moc velkoutu „spojku“ mezi rtem a dásní - zubařka mu to odstranila a zoubky by se sami měly dorovnat.
hkac píše:Mne taky
Mně se to zdá roztomilé
Jasně, u nás se v části rodiny neomylně dědí příliš malá ústní dutina na příliš mnoho zubů a jsou s tím hrozné problémy.
Amél s mezerou je šmrncovní
. Štěpán má mezeru mezi každými dvěma. Mikuláš zatím tedy mezi dvěma a dvěma. Hlavně doufám, že děti budou krásné a chytré po mně
, zato chrup budou mít po manželovi
.