Rouhání... aneb redukce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vždy když něco takového čtu je mi hodně smutno, taky jsem měla podobné rádce a našeptávače, jít na potrat, naštěstí mě nikdy nic takového nenapadlo. Tojsme už měli dvě děti, malé auto a třetí sice bylo plánované ale jen jedno. Byly dvě, asi to tak mělo být na potrat bych nešla. Přiznám se že je sice pravda že mi dr řekl že to vypadá že jedno odejde a já si v duchu říkala že by se to takhle vyřešilo. Ale když jsem pak začla krvácet tak jsem brečela a modlila se ať zůstane. No a zůstalo a máme dvě krásné holčičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko,
je to rozhodnutí, které nejde vrátit zpět. Teď to můžeš vynahradut tím, že chlapečkovi dáš dvakrát tolik lásky! Nevím, jak bych v podobné situaci reagovala. Ale vím jistě, že toto by má rodina nechtěla.
Nedivím se, že jsi se takto rozhodla, když na tebe ostatní naléhali a tvrdili, že je to hloupost mít obě ty dětičky, ty jsi pak (asi snad jako každá jednou) zapochybovala, zda to zvládneš finančně apod. … Když se to vše nakumuluje, je to obrovský tlak!
A jak znám své nervy, určitě bych to nevydržela a udělal šílenou scénu, jak mě k tomu mohli vlastně dohnat! Byť to asi není hezké a bylo to tvé rozhodnutí, něco k tomu prostě vedlo.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,tak já stála naprosto před stejným problémem.Doma dvouletého špunta a na ultrazvuku v sedmým týdnu dvě embia.A I já vážně uvažovala o redukci.U mě byl ,ale ten strach,že přijdeme kvůli velkému riziku u redukce i o to druhé ,větší, než si nechat obě.Ale celou dobu ,až do dvacátého týdne jsem si přála aby to jedno dobrovolně vzdalo.Navíc jsem od začátku tušila ,že budu mít s těhotenstvím problémy.Jsem dost hubená ,žádná prsa žádné boky i dnes po třech dětech vážím 50 kg.Dva měsíce jsem proležela v nemocnici s nohama nahoře a stejně děti porodila dřív.Dodnes se děsím jaké následky si s toho předčasného porodu ponesou.Navíc jsem asi jediná tady která není přesvědčena ,jak nádherné je mít dvojčata.Mně několik doktorů nezávisle na sobě říkalo ,že lidské tělo NENÍ stavěno pro vícečetná těho.Máš zdravé donošené dítě,užívej si ho a snaž se na to nemyslet mohlo se stát cokoliv a mohlo to dopadnout hůř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holma píše:Anonymní píše:„Abys jednou nelitovala“ Tak já bych řekla že už lituje, tak to je trochu pasé…
Abys jednou nelitovala
Co já bych dala za to, kdybych čekala při prvním nebo druhém těhotenství dvojčátka,tolik jsem si je přála.
Mám zdravotní problém, těhotenství pro mě představuje zvýšené riziko. Přála bych si větší rodinu, a to rozhodně nemáme peněz na rozhazování. Prostě bych spláchla „2 mouchy jednou ranou“, narodily by se mi 2 děti z jednoho těhotenství.Víš co, je to ale Tvůj problém. Já Tě ale nechápu. Jo, kdyby šlo o trojčata, čtyřčata, tam už je jiná věc a dalo by se to oddůvodnit zdravotně, k vůli miminkům. Ale dvojčata? Proč v 21.století redukce dvojčat?
Myslím, že ty důvody kolem byly fakt jen „důvody“, nic víc. To další dítě v rodině se vždy už nějak přiživí. Vím, že když jde o děti narozené vícečetně,je to těžší, nejde dědit. Ale něco by se snad dalo podědit po tom prvním a věci na dvojčátka koupit poměrně zachovalé v bazaru.Trochu mě to rozhodilo, ale nemá proč. Teď jsem neplánovaně otěhotněla potřetí(ne, že bych nechtěla, ale k vůli zdraví a 2 krásným zdravým dětem doma, bych už do třetího dítěte asi nešla),doufám, že vše dobře dopadne a za pár měsíců budu trojnásobnou maminkou
Prosím o zachování anonymity,kdyby se můj příspěvek někomu nelíbil, tak prosím admina o smazání, ne odtajnění. Děkuji
A myslím, že v budoucnu bude litovat daleko víc, tak jsem to myslela.
Teď má malé miminko, ale až trochu odroste, bude to brát zase jinak. A třeba jednou zatouží po 3. dítěti, potom teprve jí dojde, že ho „poslala pryč“.
Omlouvám se, už sem nebudu psát, nechci tu vyvolat nějakou vlnu nevole, ale nemůže čekat, že ji všichni budou utěšovat, ať si z toho vezme to „dobré“, ať z toho vyjde „posílená“..Co by za tuto šanci daly jiné ženy. Navíc, mám stále víc známých, co si třetí dítě pořizují plánovaně. Nejsou žádní boháči,ale mají prostě jiné priority než každoroční leteckou dovolenou na kanárech.Myšleno obecně, ne na zakladatelku.Zvládnout se to prostě dá.
A nemyslím si, že kdyby si prosadila,že na redukci nepůjde,tak se proti ní všichni obrátí. Jen využili její slabosti a dotlačili ji k něčemu,co prostě nechtěla.
Je ale pravda, že každý má nějaký svůj „osud“. Jen mě trápí ta nespravedlnost. Někomu je dáno a on si toho neváží? Kde je nějaká úcta k nenarozenému životu?
Prostě tato situace pro mě nemá omluvu,neřeknu, kdyby to bylo ze zdravotních důvodů nebo žili někde na okraji společnosti,ale takto ![]()
- Citovat
- Upravit
Me je teda naprosto fuk co jsi udelala. Je to tvoje rozhodnuti.
Jen ti musim sdelit, ze jsi prisla o naprosto uzasne chvile. Neni nic krasnejsiho, nez kdyz sleduju ty dva spunty jak si spolu hraji, chechtaji se a maji se radi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak tohle Ti nezavidim
s rodinou,ktera by mi jen naznacila,takovehle reseni kvuli financim,bych nepromluvila ani slovo,
nerada soudim ostatni a proto radsi vice ani nenapisu,ale je to pro me nepochopitelne,
preju Ti at co nejdrive muzes zase fungovat,zrejme by to chtelo vyhledat psychologa
- Citovat
- Upravit
až si odpustíš bude ti lépe,buď ráda ,že to prcek zvládl ,znám holku,která tím ztratila obě děti ..ty jsi měla štěstí že ti jeden zůstal,nebuď smutná..už s tim nic neuděláš ..
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Píšu anonymně,neboť bych nerada byla ukamenovaná…Jsem těhotná,sťastná a neví,jestli bych to dokázala.Myslím si ,že ne,ale v tvé situaci jsem nebyla,tak těžko říct.
Nátlak z tvé rodiny byl veliký,ale kdybys sama věděla,že to zvládnete,tak to neudělášUdělalas tedy pro své děti to nejlepší.Já tě chápu.A už vůbec tě neoduzuji ani to nejde.Spíš nechápu ty,co píšou ,že je to hnus apod.Měla mít 3 hladové děti,podle situace co uvádí,tak trochu socky?S takovýma dětma si nikdo nechce hrát ,i dospělý na takové rodiny koukají trochu divně-včetně mě.Takhle má děti dvě,určitě je může líp zabezpečit.A to co udělala si ponese v sobě hlavně ona.Ale rozhodně si nemyslím,že udělala něco špatného
Nemyslím si, že dva vysokoškoláci by byli socky se třemi dětmi, to je trochu vyhnáno do extrému. Jsou prostě lidi, které by toto řešení vůbec nenapdalo a jak jsem psala já, já ani nevěděla, že tato možnost existuje a že se to běžně dělá na požádání, i když k tomu není zdravotní důvod.
- Citovat
- Upravit
Raději anonymně.
Nikdo nemá právo opovrhovat někým jiným za jeho rozhodnutí, pokud neví, v jaké situaci se dotyčný nachází. Bohužel i dva vysokoškoláci mohou být na štíru s penězi a nepřijde mi to nic divného.
Pro zakladatelku - chápu tvoje rozhodnutí, já se rozhodovala taky ( finance jsou dneska důležité ). Mám za to, že je lepší dobře zabezpečit 2 děti, než špatně 3. Když jsem vyrůstala, naši nebyli majetní, spíš byli chudí, a je pravda, že jsem to sakra pociťovala. Když celá třída jela na lyžák, jen já ne, jeli do zábavního parku, já ne. Posmívali se mi, že mám staré tenisky ( byly po mámě ). Celou základku i gympl jsem ve škole trpěla. Nikdo se se mnou nebavil. Nechtěla bych, aby se třeba takhle cítili moje děti. Radši 2 než 3. Rozhodla jsi se, už se to nedá vzít zpět, tak se snaž tím nezabývat. Rozhodně žádné svíčky!!!
Snad to brzy překonáš ![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, přeji ti hodně síly, aby ses dokázala smířit s vlastním rozhodnutím. Nenech se nikým soudit a pokus se, co nejdřív si odpustit, ať tě to nesmete. Pokud to sama nedokážeš a v rodině podporu nemáš, obrať se na odborníky. To není žádná ostuda.
Hodně štěstí v životě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě mě napadá, proč se před rodinou zakladatelka vůbec o redukci a její možnosti zmínila? Prostě bych jim jen oznámila jsou tam dvě a basta, mě v těhu dr. řekl, že to mám oznámit až po 12.týdnu, taky jsm to tak udělala a tím pádem by už bylo pozdě. Je to takové marné trápení, rozrývání ran. Je to stav věci, který se nedá vrátit a přemýšlet dnes, co „to“ mohlo být, či jsem se zbavila budoucího právníka, lékaře nebo jen prostého obyč., poctivého člověka je dnes zbytečné. Myslím si, že by ji možná lépe pomohl psycholog než my tady.
A já taky raději anonymně, abych nebyla ukamenována.
- Citovat
- Upravit
zakladatelko no skoro nevím, jestli bych být tebou některé názory četla, respektive si je brala k srdci..evidentně tě to rozhodnutí tíží na duši..
ale diskuzi jsi založila a musela jsi s tím trošku počítat
tady se najde hodně holek, které tě absolutně nepochopí a některé ti budou psát nevybíravě a být tebou, tak bych skoro dál nic nečetla a snažila se s tím vyrovnat sama..nevím jestli ti až tak pomůže pochopení od cizích, možná trošku přeci jen, no ale hlavně sama v sobě musíš najít klid..přeju ti jen to nej a doufám, že ten klid v duši brzy najdeš ![]()
sama jsem také po redukci, někdy mě také přepadnou myšlenky co by bylo kdyby bylo, vím že se toho asi do konce života úplně nezbavím, ale se svým rozhodnutím jsem smířená a věřím, že jsem v té situaci v které jsem byla udělala dobře a rozhodnutí bylo správné ![]()
stejně už nic nevrátíš, tak se pro své zdraví snaž sama sebe přesvědčit, že jsi udělala to, co bylo nutné..no je to těžký vím, přeju ti jen to nej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky, založila jsem tuto diskusi, abych to trochu vyvětrala ze sebe. Nemám si o tom s kým promluvit, s rodinou vůbec nemůžu a ani s kámoškami, protože nechci, aby to někdo víc věděl a třeba někdy (chtě nebo nechtě) to řekl synovi. Díky i za negativní názory, vím, že dokud jsem nestála před touto volbou, přemýšlela jsem jinak. Nepřeji situlaci zažít nikomu, ani nepřátelům (pokud nějaké mám). Jsem opravdu vděčná za těch spousta vřelých příspěvků. Pro Anonymku: Když jsem se o možnosti redukce zmínila, nečekala jsem, že mi to rodina doporučí…
- Citovat
- Upravit
Že se lidi perou, zabíjejí, podvádějí, nenávidí… Z toho je mi smutno, ale neudělám nic.
Ale zabít svoje vlastní zdravé dítě jen tak - to nepochopím, i kdybych se stokrát snažila.
Naše názory tady Ti s tím nijak nepomůžou. Vyhledej odborníka.
Můžu Ti říct, že chlap, kterej nebrání svý dítě, u mě není chlapem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
někteří muži tu nejsou proto, aby nám, ženám život ulehčovali a provedli nás jím v ochranné náruči… ![]()
bohužel…
a pro zakladatelku asi tohle
aby se netrápila některými příspěvky na toto téma:
Až někdy budeš soudit moje žití, obuj si moje boty a přejdi moji cestu, projdi moji minulost, pociť moje slzy, zažij moji bolest, radost, projdi roky, které jsem prošla já, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopla já. Za každým vstaň a jdi dál, tak jako já… A až potom můžeš .....soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš…
NiKi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit