Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jinak internet je plný naprostých nesmyslů o parazitech, protože to prostě bylo oblíbné téma šmejdů prodávajících nesmyslné přípravky a ještě iddiotštější detoxy.
Pokud to hodláš řešit nesmyslným způsobem, že budeš utrácet za něco takového a ještě začneš držet diety a cítit se nečistá a toxická - tak prosím, tvoje volba.
Ale když už s nechceš zajít na normální vyšetřeření (a třeba potvrzení že to skutečně jsou paraziti a ne daleko pravděpodobnější hemeroidy), tak si hlavně myj ty ruce. Kartáčkem pod nehty a důkladně.
(a ne, tvrzení o nějaké osobní zkušenosti je v případě medicíny zcela nerelevantní, jakkoliv je pro mnohé těžké to pochopit. )
Jinými slovy -řešit zdraovntí stav na internetu je špatné rozhodnutí. Buď naletíš na nějakou volovinu jako že musíš vysadit sacharidy, nebo utratíš peníze za nesmyslné doplňky a nebo, pokud jsi trošku úzkostná se dostaneš k tomu, že to že tě večer svědil zadek znamená, že zcela zaručeně umíráš na rakovinu.
Příspěvek upraven 21.11.22 v 09:46
@Ou Vysazeni sladkeho te samozrejme roupu nezbavi, ale dobre zivena roupi samicka vyprodukuje podstatne vice vajicek nez nedobre zivena. Takze jistou logiku to ma. Mene vajicek=nizsi riziko autoinfekce. Cukry jsou dobre zpracovatelnym zdrojem. I pri bakterialnim onemocneni ma regulace prijimaneho mnozstvi cukru urcite opodstatneni.
Osobni hygiena je samozrejme zaklad. Dlouhodobe.
@Hobitka píše:
@Ou Vysazeni sladkeho te samozrejme roupu nezbavi, ale dobre zivena roupi samicka vyprodukuje podstatne vice vajicek nez nedobre zivena. Takze jistou logiku to ma. Mene vajicek=nizsi riziko autoinfekce. Cukry jsou dobre zpracovatelnym zdrojem. I pri bakterialnim onemocneni ma regulace prijimaneho mnozstvi cukru urcite opodstatneni.Osobni hygiena je samozrejme zaklad. Dlouhodobe.
Samička roupa žere buňky střevního epitelu. Ne tvoji natrávenou stravu.
Meleš voloviny založené na tom, že nerozumíáš základům, ale vymejšílš z toho teorie.
@Ou děkuji za užitečné informace. To, že když zamezím pozření vajíček, musí nakonec vést k tomu, že roupy vymizí, mě také napadlo. Jen jsem pak narazila na internetu i na tvrzení, že nakladená vajíčka se mohou skrze konečník dostat zpět do střev. Myslíte, že to pravda není?
@Anonymní píše:
@Ou děkuji za užitečné informace. To, že když zamezím pozření vajíček, musí nakonec vést k tomu, že roupy vymizí, mě také napadlo. Jen jsem pak narazila na internetu i na tvrzení, že nakladená vajíčka se mohou skrze konečník dostat zpět do střev. Myslíte, že to pravda není?
To pravda neni docela urcite, vajicka musi projit celym travicim traktem (od ust pres zaludek).
@Ou Budiz. Ale psala jsem jen o tom, ze konzumace mensiho mnozstvi cukru podle me vede k horsimu vyzivovemu stavu parazitu. I bakterii. Nebo myslis, ze roup tu glukozu z okoli vyplivuje
? Plus to ma celkove vliv na stav sliznic a mikrofloru.
Ale precetla jsem si pri googleni aspon neco o mechanismu pusobeni roupu na metabolismus glukozy
. To bylo celkem zajimave.
@Ou píše:
Roupům je úplně jedno co jíš, žerou buňky výstelky tvého střeva, ne obsah tvých střev (respektive možná žerou mikoby ve tvém střevě, ale rozhodně ne sladké které sama sníš).A pokud někde někdo na internetu tvrdí, že mají rádi cukr, tak buď neví o čem mluví a nebo v horším případě otevřeně lže. A nechceš si nechat radit o zdraví od někoho, kdo neví o čem mluví a nebo lže.
Jsi nesmyslně agresivní a ty zdroje, které tady doporučuješ, jsi sama evidentně prolétla hodně zběžně ![]()
Roupi se sice cukrem přímo neživí, ke svému životu ho ale přesto potřebují, protože ovlivňuje složení žaludečních šťáv hostitele a tím potažmo životaschopnost roupích vajíček (která vstoupí ústy do zažívacího traktu). Takže snížení konzumace cukrů samo o sobě samozřejmě nic nevyřeší, podpůrný efekt při léčbě ale jednoznačně má.
@Anonymní píše:
Jen jsem pak narazila na internetu i na tvrzení, že nakladená vajíčka se mohou skrze konečník dostat zpět do střev. Myslíte, že to pravda není?
Nakladená vajíčka sama o sobě nemají nožičky a tedy se od konečníku zpět do střeva opravdu nedostanou
. Není k tomu ani žádný biologický důvod - k vylíhnutí je bezpodmínečně nutný kyslík, ve střevě by se nevylíhla.
Zpět do střeva se vrací dospělá samička po nakladení vajíček (v těsné blízkosti konečníku).
@BohunkaP píše:
Jsi nesmyslně agresivní a ty zdroje, které tady doporučuješ, jsi sama evidentně prolétla hodně zběžněRoupi se sice cukrem přímo neživí, ke svému životu ho ale přesto potřebují, protože ovlivňuje složení žaludečních šťáv hostitele a tím potažmo životaschopnost roupích vajíček (která vstoupí ústy do zažívacího traktu). Takže snížení konzumace cukrů samo o sobě samozřejmě nic nevyřeší, podpůrný efekt při léčbě ale jednoznačně má.
Dik za vysvetleni
.
@BohunkaP Nam vzdy omezeni cukru vyznamne ulevilo, tak aspon vim, proc. Jak se zivi roup vim, ale verila jsem doted, ze ponejvice to souvisi s vykyvy glykemie.
edit. to - tim myslim vliv omezeni cukru na subjektivni prubeh infekce roupem
Příspěvek upraven 21.11.22 v 13:43
Jeste jsem zjistila, ze dalsi slozkou potravy roupu jsou bakterie, jejichz mnozstvi muze narustat pri konzumaci stravy bohate na cukry. Jestli zerou i kvasinky jsem zatim nezjistila, ale mnozstvi cukru hodne ovlivnuje populaci Candida albicans.
Vermox funguje, uziva se jednorazove 1 tableta nebo 5 ml sirupu na roupy, opakovat po 2-4 tydnech. Na skrkavky 1 tableta rano a 1 vecer po dobu 3 dnu. Je hodne silny, tak opatrne, je lepsi si ho vzit o vikendu nebo ve volnem dni, muze po nem dost bolet zaludek, muzete byt hodne ospale. Je dobre ho vzit bud nalacno nebo tesne pred spanim. Vermox bez předpisu - https://euhealth247.com
Jak je to s tou stravou u roupů, prosím, něco zaručeného? Máme to teď před Vánoci, to se hodí
Přeléčit úplně všechny i bez příznaků Vermoxem, že.. ![]()