Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Je to hodně individuální, záleží na vadě kterou rovnátka řeší, zda má dítě už stálé zuby atd. Už při první prohlídce jsme tuším dostali písemný nástin délky léčby a ceny.
To stačí zagooglit, na běžné vady jsou to desítky tisíc
před 5 lety na klinice nás to vyšlo ve splátkách na obě čelisti na 40 tisíc (vážnější vada)
ten samý lékař si letos účtuje už 69
(má tam veškeré vybavení, nemusíš si sama zajišťovat rtg apod.)
u druhé aktuálně asi 30 na jiném levnějším pracovišti, platí se to postupně…
cenou za to je, že jde o starou lékařku v obyčejné ambulanci, kde vše potřebné je řešeno sub-dodavatelsky
ohlídla bych se radši na menším městě, ve velkoměstech je to raketa
dnes už prestižní statusová záležitost
mládež o tom natáčí tit-toky a ytube - gumičky, doplňky, čištění - už se za to dávno neposmívají, spíš jim závidí děti, jejichž rodiče si tohle už bohužel dovolit nemohou
velmi vtipný v tomto kontextu částek je příspěvek pojišťovny, dali nám 1500 ročně
fakt super, no… ![]()
My máme tedy cenovou kalkulaci již před rokem a půl. Ale bylo to 29tis. Platíme postupně dle možnosti, musí se však zaplatit než sundají rovnátka. Ale psala jsem tam v lednu kolik je částka ještě k doplacení, tak něco si přičetli.. celková částka už byla asi 30500kč.. tak asi ty gumičky atd… Je to Frýdek-Místek. Je to taky region od regionu. A věřím že i tam je cena teď vyšší. Mají tam tedy vše rentgen atd…
Jižní Čechy. Lehká vada, 75 tis, ale neviditelná. Výhled rok a půl a zatím nám to tak vychází. Mám za sebou 28 výměn a celkem to má mít 52 výměn. Záleží na městě a typu.
Nam ted v Praze udelali kalkulaci na 113 000, na obe celisti. Zda se mi to hodne, tak zkusime jit jinam. Nemate nekdo doporuceni na neco v Praze?
Praha, aktuální kalkulace na fixní rovnátka na obě čelisti 65 000,– Doba léčby přes 2 roky.
Manžel jde s děckama příští nebo ten další týden na rovnátka. Dva mladší jdou. No jsem zvědavá, jaký bude verdikt. S čím se vrátí.
Šli jsme na ortodoncii v sedmi letech, zatím má vydávací aparatek za myslím 2000. Nosí je poctivě, takže teď už jen udržujeme stav a čekáme až se vymění všechny zuby.
I dle slov doktorky se s velkou pravděpodobností těm pevným vyhneme.
Záleží na vaše, kterou budete korigovat.
@Monicka36 píše: Více
u nás moravskoslezský kraj říkala kolegyně že vnuk bude mít za asi 80-90tis, a je to už tak rok a půl zpět. Takže na Prahu asi ano. Je možné že třeba o 10-15tis mín seženete ale asi už nee o moc mín… My dávali na pevno kovové dítěti.
@KKK85 píše: Více
To jsou palky teda. Tak dekuju, mozna zkusime jeste jinam a uvidime.
Mám dvě děti a obě budou potřebovat rovnátka. Zatím sháním ortodontistu. Zajímá mě ale i předběžná cena. Teď jsem dostala kontakt na jednoho zubaře, ale zároveň i s referencí, že nejsou spokojeni a cena je vysoká. Chtěla bych mít aspoň nějakou představu, jak se ceny pohybují.
Jak dlouho trvá lecba, jak dlouho je potřeba mít rovnátka. V případě jednoho dítěte je to hodně složité. A určitě dlouhodobe.