Rovnátka - cena 2025

Anonymní
18.3.25 13:03

Rovnátka - cena 2025

Mám dvě děti a obě budou potřebovat rovnátka. Zatím sháním ortodontistu. Zajímá mě ale i předběžná cena. Teď jsem dostala kontakt na jednoho zubaře, ale zároveň i s referencí, že nejsou spokojeni a cena je vysoká. Chtěla bych mít aspoň nějakou představu, jak se ceny pohybují.

Jak dlouho trvá lecba, jak dlouho je potřeba mít rovnátka. V případě jednoho dítěte je to hodně složité. A určitě dlouhodobe.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
18.3.25 13:10

Je to hodně individuální, záleží na vadě kterou rovnátka řeší, zda má dítě už stálé zuby atd. Už při první prohlídce jsme tuším dostali písemný nástin délky léčby a ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25508
18.3.25 13:25

To stačí zagooglit, na běžné vady jsou to desítky tisíc
před 5 lety na klinice nás to vyšlo ve splátkách na obě čelisti na 40 tisíc (vážnější vada)
ten samý lékař si letos účtuje už 69 :zed: (má tam veškeré vybavení, nemusíš si sama zajišťovat rtg apod.)

u druhé aktuálně asi 30 na jiném levnějším pracovišti, platí se to postupně…
cenou za to je, že jde o starou lékařku v obyčejné ambulanci, kde vše potřebné je řešeno sub-dodavatelsky

ohlídla bych se radši na menším městě, ve velkoměstech je to raketa
dnes už prestižní statusová záležitost
mládež o tom natáčí tit-toky a ytube - gumičky, doplňky, čištění - už se za to dávno neposmívají, spíš jim závidí děti, jejichž rodiče si tohle už bohužel dovolit nemohou

velmi vtipný v tomto kontextu částek je příspěvek pojišťovny, dali nám 1500 ročně
fakt super, no… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7721
18.3.25 13:30

My máme tedy cenovou kalkulaci již před rokem a půl. Ale bylo to 29tis. Platíme postupně dle možnosti, musí se však zaplatit než sundají rovnátka. Ale psala jsem tam v lednu kolik je částka ještě k doplacení, tak něco si přičetli.. celková částka už byla asi 30500kč.. tak asi ty gumičky atd… Je to Frýdek-Místek. Je to taky region od regionu. A věřím že i tam je cena teď vyšší. Mají tam tedy vše rentgen atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9072
18.3.25 13:46

Jižní Čechy. Lehká vada, 75 tis, ale neviditelná. Výhled rok a půl a zatím nám to tak vychází. Mám za sebou 28 výměn a celkem to má mít 52 výměn. Záleží na městě a typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
18.3.25 16:39

Nam ted v Praze udelali kalkulaci na 113 000, na obe celisti. Zda se mi to hodne, tak zkusime jit jinam. Nemate nekdo doporuceni na neco v Praze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
18.3.25 18:57

Praha, aktuální kalkulace na fixní rovnátka na obě čelisti 65 000,– Doba léčby přes 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7721
18.3.25 19:35
@Monicka36 píše: Více

klasika nebo neviditelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
18.3.25 21:52

Obě čelisti 67 tis. Mladá Boleslav, klasická rovnátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
18.3.25 22:33
@KKK85 píše: Více

Neviditelne, sundavaci. Je to bezna cena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
19.3.25 00:52

Manžel jde s děckama příští nebo ten další týden na rovnátka. Dva mladší jdou. No jsem zvědavá, jaký bude verdikt. S čím se vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5405
19.3.25 02:49

Šli jsme na ortodoncii v sedmi letech, zatím má vydávací aparatek za myslím 2000. Nosí je poctivě, takže teď už jen udržujeme stav a čekáme až se vymění všechny zuby.
I dle slov doktorky se s velkou pravděpodobností těm pevným vyhneme.
Záleží na vaše, kterou budete korigovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.25 06:22
@Adaneli píše: Více

U koho jste byli? Jste spokojeni?

• Citovat
  • Upravit
7721
19.3.25 07:38
@Monicka36 píše: Více

u nás moravskoslezský kraj říkala kolegyně že vnuk bude mít za asi 80-90tis, a je to už tak rok a půl zpět. Takže na Prahu asi ano. Je možné že třeba o 10-15tis mín seženete ale asi už nee o moc mín… My dávali na pevno kovové dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
19.3.25 10:42
@KKK85 píše: Více

To jsou palky teda. Tak dekuju, mozna zkusime jeste jinam a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.