Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny chtěl bych se poradit ohledně manželství, které máme s manželkou. Jsme spolu cca 5 let, máme tříleté dítě. Manželka je ještě doma na mateřské, já pracuji z domova. Syn ještě nechodí do školky a obvykle s ním vstávám já, tím jak pracuji z domova, tak se o něj můžu starat i doma. Manželka obvykle stává mezi 10 až 11. Obvykle pak má nějaké své cvičení, případně jezdí třikrát týdně na nějakou skupinu. Při těchto příležitostech opět hlídám malého já. Musím tak dvakrát týdně pracovně mimo domov, kde manželka vždycky řeší to že jsem pryč dlouho, že ty dny je sama doma a tak podobně. Myslím s malým synem. Měsíční náklady máme poměrně vysoké, takže se snažím hlavně zabezpečit tyto finance. Bohužel i v oblasti sexu je to tak, že toho sexu je méně a méně. Aktuálně třeba jednou týdně a musí chtít jen manželka, kdykoliv chci já tak jsem odmítnout. Pokud manželka vstává ráno brzy třeba kolem 9., tak si po obědě chodí lehnout s malým. já už rok řeším u sebe terapeuta, kde řeším i tyto manželské věci tak abych manželku chápal a byl dobrým partnerem. Snažil jsem se s ní tyto věci probrat i ohledně rovnováhy ohledně domácnosti kde třeba často pomáhám s úklidem, vysaju a tak podobně. Kdykoliv si tyto věci řešit tak manželka mi řekne že řeším blbosti a řešit to se mnou nechce. Nevím úplně jak v tom dál pokračovat a rád bych se s váma o tom poradil. Budu rád za jakoukoliv radu
Příspěvek upraven 05.06.26 v 11:13
Co dělala manželka předtím za práci? proč není syn ve školce nebo v DS?
Proč ze sebe děláš takovyho vola? Hlavně si nedělejte další dite.
Takže konkrétně ti vadí, že s tebou nespí častěji a není iniciativní v sexu? Že se staráš o své dítě je v pořádku a oceňuji. A společná péče o společnou domácnost je snad normální ne? Obzvlášť, když malej půjde asi v září do školky a žena do práce, ne?
Syn půjde od podzimu do školky. Žena jestli někam půjde nevim. O syna se starám rad. Společná péče o domácnost je normální. Ja jsem to psal s ohledem na vyváženost v tom vztahu
@ondra871 píše: Více
Jak nevis jestli nejan půjde, to se o takových věcech nebavíte?
Ale jestli je zvyklá chrápat celý dopoledne a pak si hodit ještě dvacet po O s malým tak ta se do práce nepožene.
Jak fungovala před dítětem?
To je vtip nebo jak? V kolik chodí spát večer/v noci, když se válí v posteli do 10/11 dopoledne proboha? Nebo má nějakou diagnózu? (slyšela jsem, že když má žena poporodní depresi a bere antidepresiva, tak takhle vylehává a stará se někdo jiný….). Tohle si vůbec nedovedu představit (a ani jsem to takhle dělat nemohla – starší syn vstával do roka a půl v 5 ráno a já samozřejmě s ním, byla jsem šťastná, když si to protáhnul do 6 hodin….), úklid, vaření, pračka – to všechno děláš ty nebo jak?? Nechápu….
Vyváženost ve vztahu
ono prostě v reálu jsou věci málokdy 50 na 50. Holt se střídají období kdy táhne spíš jeden a jindy druhý. Nebo každý drží něco jiného. Uvažoval jsi o vyváženost třeba během těhotenství a porodu? Jak jste fungovali před dítětem? Hned první dotaz, co dělala žena před rodičákem, byl podle mě dobrý.
Dite do školky, manželku do práce. Tohle není vyvážený vztah, ale jeji pohodlnost. Ona věčně někde trajdá nebo spí, ty potřebuješ terapeuta..to je vtip, ne?
No děláš jí pořádnýho blbce. A to píšu jako ženská, která si myslí, že by se chlap měl podílet na domácnosti i na výchově dítěte. Za mě prostě pracuješ (i když na HO), takže je normální, že by měla být většinu času s dítětem ona (hlavně v tvé pracovní době). Je fajn, že ji necháš přispat, když je ta možnost, ale tohle mně přijde už moc. Kdy vůbec stíháš pracovat?
Jak fungovala před dítětem? A ty jsi byl vždycky na homeoffice? My máme v práci totiž něco podobného u jednoho kolegy a přijde nám, že prostě paní si extrémně navykla, že on je doma, a nepřipouští si, že to neznamená, že má volno.
Už jsi to tady řešil před rokem. Ja sice si taky ráno přispím, ale u nás to znamená do 7, max 8
v kolik chodi manželka spát? Kdy chodíš někam ty, cvičit nebo cokoliv? U vás mi prijde problém úplně jinde než postel
Muj muž taky ma homeoffice poslední měsíc, alw to neznamená, ze je doma a dela něco doma. Prostě pracuje a já dělám to, co vždycky. Neexistuje abych tady nechala dítě někam šla každý den ![]()
Příspěvek upraven 05.06.26 v 11:57
Paninka je líná jako veš vych…a jako díra do sněhu a má Tě pěkně vycvičeného.
Tlak na jakoukoliv změnu bude téměř jisté brát jako útok na svoji osobu a připrav se na to že tvrdé narazis. Rovněž bych si nedělala iluze že se požene do práce.
Hodně štěstí budeš ho potřebovat ![]()
@JancaS84 píše: Více
Pred dítětem byla rok v,,domácnosti”. Pred tim mela praci v kanceláři. O práci se samozřejmě bavíme, ale zatim se nikam nehrne a nescháni si nic.