Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lísteček1 píše:
Asi jsi nepochopila to, co jsem napsala. To ten kluk šikanoval ostatní. Byl na všech třídních schůzkách řešen, co zas komu udělal. Nechtěla jsem to tu psát na plnou hubu, abyste si nemysleli, že jsem xenofob. Syn chodí do třídy, kde je směs různých národností. Vietnamci, ukrajinci, arabové. Nikdo se ve třídě nechová rasisticky. Kluk s rozbitými brýlemi je arab. A bohuzel je znát jeho výchova a že tento národ má nadřazeny postoj k nám čechům Je velice arogantní, drzí, úkoluje a buzeruje ostatní, povyšuje se… A ostatní už toho mají dost.
NECHCI ZDE ZABŘEDNOUT do hádek o rasismu a xenofobii! Pokud se někdo o to pokusí, tak diskuzi nechám uzamknout. Chtěla jsem jen dovysvetlit způsob chování spolužáka.
reseno na tridnich schuzkach? jen stezovani nebo nejaky zaver? to jsou dle meho lacine vymluvy, tahne se to roky a toto je vyusteni… ntb. pokud tvuj syn vi, jaky je, proc ho provokuje? u nas mame taky ve tride ruzne narodnosti, ted se nejvice resi ruska vs. ua… jedno ditko zaclo sikanovat ruskeho chlapecka, pri prvnim naznaku se to zaclo resit a nejen probirat na tridni schuzce, byl pozvan psycholog (k ua ditku se pridali nektera ditka ze tridy)… divim se, ze nic takoveho u vas neprobiha, obzvlast, kdyz mate ve tride smesici kultur… tak snad i laik vi, ze kazdy narod ma urcite rysy chovani a pokud to zacne skripat, je treba mediator
… ale to jsme odbehli od tematu… za me se sejit s rodici druheho zaka a najit reseni win-win ![]()
@lísteček1 píše:
@markytka3 řeší se to pořád. Ale je to takové neřešitelné, bohužel. Teď nově má škola i psychologa, tak snad se to bude řešit i v této rovině.
aaa, tak to muj predchozi prispevek je bezpredmetny, psala jsem ho drive nez jsi vlozila ten svuj… u nas role mediatora velmi pomohla, a duvod se ukazal uplne prozaicky - obavy a neporozumeni valce… tak doufam, ze i u vas bude prinosem a jestli budes chtit, napis, jak dopadla schuzka f2f
Příspěvek upraven 03.11.22 v 22:12
@markytka3 určitě napíšu. Já po tom všem mám k tomu postoj takový, že nejprve jsem chtěla zaplatit 100% za skla ( sklo), ale nejspíš asi zaplatím půlku.
A napsala jsem sem dotaz proto, že absolutně nevím, kolik to může stát a bála jsem se, že budu muset platit x tisíc. A tak mě zajímal názor jiných, jak by se k tomu postavili oni.
Ten mediátor může být dobrý nápad.
@lísteček1 píše:
@markytka3 určitě napíšu. Já po tom všem mám k tomu postoj takový, že nejprve jsem chtěla zaplatit 100% za skla ( sklo), ale nejspíš asi zaplatím půlku.
A napsala jsem sem dotaz proto, že absolutně nevím, kolik to může stát a bála jsem se, že budu muset platit x tisíc. A tak mě zajímal názor jiných, jak by se k tomu postavili oni.
chtit znat nazor jinych je super vec, ale na tomhle portale je treba nazory prehazovat vidlemi…
.. dle meho, jedinou rozumnou veci je sejit se f2f a zjistit skutecnosti (nejen info od syna) a pak dat na svuj selsky rozum… ted me napadlo - kdo te kontaktoval s tim, ze mas bryle zaplatit? rodice spoluzaka? skola?
@markytka3 píše:
reseno na tridnich schuzkach? jen stezovani nebo nejaky zaver? to jsou dle meho lacine vymluvy, tahne se to roky a toto je vyusteni… ntb. pokud tvuj syn vi, jaky je, proc ho provokuje? u nas mame taky ve tride ruzne narodnosti, ted se nejvice resi ruska vs. ua… jedno ditko zaclo sikanovat ruskeho chlapecka, pri prvnim naznaku se to zaclo resit a nejen probirat na tridni schuzce, byl pozvan psycholog (k ua ditku se pridali nektera ditka ze tridy)… divim se, ze nic takoveho u vas neprobiha, obzvlast, kdyz mate ve tride smesici kultur… tak snad i laik vi, ze kazdy narod ma urcite rysy chovani a pokud to zacne skripat, je treba mediator… ale to jsme odbehli od tematu… za me se sejit s rodici druheho zaka a najit reseni win-win
Jasne, nema ho provokovat, takže uz zas obhajujes toho, komu projde adekvátní reagovat fackou…
@markytka3 píše:
chtit znat nazor jinych je super vec, ale na tomhle portale je treba nazory prehazovat vidlemi….. dle meho, jedinou rozumnou veci je sejit se f2f a zjistit skutecnosti (nejen info od syna) a pak dat na svuj selsky rozum… ted me napadlo - kdo te kontaktoval s tim, ze mas bryle zaplatit? rodice spoluzaka? skola?
Volala mi asistentka, kterou mají ve třídě. Ale neříkala nic o placení brýlí, ale že můj syn rozbil někomu jinému brýle a že bychom si o tom měli s maminkou toho druhého promluvit a říct si, jak to budeme řešit. O placení brýlí od asistentky nic nezaznělo. Ale já to už automaticky brala, jako že to mám zaplatit, když je rozbil můj syn.
@j.a.n.i1 píše:
Jasne, nema ho provokovat, takže uz zas obhajujes toho, komu projde adekvátní reagovat fackou…
ale prosim te, bez do haje, vis, ze su bavime o dospivajicim diteti, ktereho ocividne sikanuji, tak mu ruply nervy, no boze, ty jsi nikdy neplacla sve dite, kdyz te zlobilo? ty jsi v zivote nikoho neuhodila? u vas ve tride se deti nepraly? fakt miluji moralistky, co maji maslo na hlave? ![]()
@lísteček1 píše:
Proč kluk nosí skleněný brejle, zejména pokud je tempramentnejsi? Ony se ještě dětem vyrábějí? Ktera trida, prosím?
@lísteček1 píše:
Děkuji za odpovědi. Budeme to řešit příští týden v úterý.
Je to takto rozbité. Asi se budou platit jen skla, ale nevím, brýle nikdo z rodiny nenosí, tak vůbec netuším, jestli se mohou koupit jen skla jestli jde jen jedno sklo koupit.
Nejprve jsem chtěla zaplatit 100 % za skla. Ale když mi syn řekl, že ten druhý napadl jeho, tak už tak rozhodnutá nejsem. Uvažuji nad 50% ceny, protože vím, že sice ten spolužák je sígr, ale ani můj kluk není svatý 😀
Kdes k nim přišla?
Myslím k těm brýlím na fotce k tomuto příspěvku, která se nezkopirovala.
Příspěvek upraven 04.11.22 v 09:41
@markytka3 píše: … taky neznam moc brylatych kluku, kteri by byli rvaci… a i mi prijde blizke, ze autorcin syn se optal toho druheho s posmeskem, jaky ten „slaboch“ dava rany… ostatne, tomu i vypovida situace, ze je dozor nacapal, jak autorcin syn je v prevaze…
Vid, snad si jen měl před rvačkou sundat.
@lísteček1 píše:
Ten kluk předešlé dva roky slovně napadal a zesměšňoval ostatní ve třídě. Ano, teď je nejspíš šikanován, protože už toho mají všichni spolužáci dost. Poslední dva roky se na třídních schůzkách řeši jen problémy s tímto klukem a s jeho výpady vůči ostatním. No škole je nově psycholog a ten bude tohoto kluka řešit.Příspěvek upraven 03.11.22 v 21:06
@Takco píše:
Kdes k nim přišla?Myslím k těm brýlím na fotce k tomuto příspěvku, která se nezkopirovala.Příspěvek upraven 04.11.22 v 09:41
Fotku mi poslala asistentka, když jsem ji o to poprosila.
@lísteček1 píše:
Fotku mi poslala asistentka, když jsem ji o to poprosila.
Takže ona měla k dispozici rozbité bryle? Či je to asistentka, prosím? Dekuji.
@Takco píše:
Takže ona měla k dispozici rozbité bryle? Či je to asistentka, prosím? Dekuji.
Poprosila jsem ji, ať mi je vyfotí, tak je šla vyfotit. Asistentka je pro celou třídu.
@lísteček1 píše:
Poprosila jsem ji, ať mi je vyfotí, tak je šla vyfotit. Asistentka je pro celou třídu.
No tak třeba i ona by mohla dělat jakéhosi mediátora nebo pracovat s detmi, pravděpodobně je dobré zná, možná lépe než nový psycholog.