Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, jak byste se zachovali: syn chodi na sportovní kroužek v rámci školy, trenérka si děti vyzvedava v družině a zase je tam vrací. Syn si dnes zapomněl věci na TV včetně bot, takže neměl v čem cvičit. Když si pro ně trenérka přišla řekl, že nemá nic na cvičení. Ona mu řekla ať jde i přesto s nimi. Syn řekl, že nemá nic ani boty. Trenérka řekla ať si vezme papuče ( backory), co nosí do třídy a jde s nimi. Tak syn šel. Teď mi řekl, že mu to pri cvičení klouzalo, ze i spadl. Jsem šíleně vytocena, že syna " donutila" aby šel s nimi. Vždyť cvičit v backorach není bezpečný. Co kdyby se zranil, tak co? Že nemá věci jsem si uvědomila dopoledne, ale trenerce jsem nepsala, aby ho nebrala, protože jsem předpokládala, že je dostatečně inteligentní a nebude ho brát do tělocvičny, když nemá ani boty.
Přemýšlím, že se s trenérkou sejdu a syna z kroužku odhlasim.
Příspěvek upraven 01.11.22 v 17:34
Když jsme zapomněli věci, vždy jsme cvičili. Nedělejte z dětí neschopné skleníkové květinky.
@Lama Lama kdyby si zlomil ruku, tak co si na trenerce vezmu? A nevím, jestli chci syna sveřovat někomu, kdo se takto chová
@mystiq píše:
Zdravím, jak byste se zachovali: syn chodi na sportovní kroužek v rámci školy, trenérka si děti vyzvedava v družině a zase je tam vrací. Syn si dnes zapomněl věci na TV včetně bot, takže neměl v čem cvičit. Když si pro ně trenérka přišla řekl, že nemá nic na cvičení. Ona mu řekla ať jde i přesto s nimi. Syn řekl, že nemá nic ani boty. Trenérka řekla ať si vezme papuče ( backory), co nosí do třídy a jde s nimi. Tak syn šel. Teď mi řekl, že mu to pri cvičení klouzalo, ze i spadl. Jsem šíleně vytocena, že syna " donutila" aby šel s nimi. Vždyť cvičit v backorach není bezpečný. Co kdyby se zranil, tak co? Že nemá věci jsem si uvědomila dopoledne, ale trenerce jsem nepsala, aby ho nebrala, protože jsem předpokládala, že je dostatečně inteligentní a nebude ho brát do tělocvičny, když nemá ani boty.
pokud je to plná pata, tak se to neliší od obyčejných jarmilek, které děcka nosí běžně
@mystiq píše:
ano, určitě kluka z kroužku odhlas. trenérce se velmi uleví.
@mystiq píše:
@Lama Lama kdyby si zlomil ruku, tak co si na trenerce vezmu? A nevím, jestli chci syna sveřovat někomu, kdo se takto chová
Ale simtě. jen kvuli bačkorám si ruku nezláme, prostě blbá sora náhod. zlámat si jí může i v teniskách
@mystiq píše:
tak nesvěřuj.
trenérka bude mít klid, ty taky, všem bude líp. ![]()
@mystiq píše:
@Mariane.B tady nejde o neschopnost ale o bezpečnost
Cvičit v papučích není žádná tragédie ani pokud jde o bezpečnost.
@mystiq píše:
Tak jí ho nesvěřuj. ![]()
Jestli by melo moje dítě na nohou tenisky nebo své standartni uzavřené bačkory by asi bylo sumak. Včera mi dečka litaly s družinou v tělocvičně v rámci Halloweenske akce. Hádej co měly na noze? Ano, bačkory, stejně jako dalších cca 30 děti. ![]()
A teď si představ, že existují školy, kde děti na prvním stupni cvičí bez bot. To bys asi nevydýchala.
A co se mu v těch bačkorách asi stane? To jsi tak naivní, že si myslíš, že ve škole v nich jen spořádaně chodí po chodbě a sedí v lavici a nikde v nich nelítá?
Ale syna odhlas. Určitě to všem prospěje ![]()
Příspěvek upraven 01.11.22 v 17:06
Já si vždycky myslela, jak jsem úzkostná matka, ale teda o tomhle by mě nenapadlo ani přemýšlet. Vlastně bych byla ráda, že nemusel kvůli zapomenutým věcem sedět celé odpo v družině ![]()
To už není možný, co z těch chlapečků některé dělají
odhlas ho a zavři si ho doma do vitríny, aby ho náhodou neofouklo nebo neudělal bác.