Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Všem se omlouvám, byla to unahlená a unavená reakce. Priste budu řešit, až emoce opadnou…
Mne by to tedy taky vadilo, ze sportuje v nevhodne obuvi. Mne trener rekl, ze i na cviceni doma si mam obout vhodne tenisky, ze to proste zpevni nohu a je lepsi postoj.
Ale chapu, ze ho z druziny vzala, kdyz je v te dobe za nej zodpovedna.
Příspěvek upraven 01.11.22 v 18:24
@Králičice píše:
Pádu v kroužku nezabrání ani tenisky - včera dcera hrála v těláku vybijenou..Má rozbité koleno. Ono dokud to není horší
Spolužačka dítěte si zlomila nohu. Doma.
A moje spolužačka si natrhla vazy v koleni při přeskoku kozy v telocviku. Sportovní obuv měla. ![]()
@dedrichov píše:
U nás ve škole se zavedl erární úbor na cvičení, prý včetně bot
To prý aby puberťákům byla ztíženě snaha ulejt se z hodin TV z důvodu chybějící pomůcky
Jedná se o hodiny běžného tělocviku.
Zajímavé.
Jak to vypadá v praxi? Nějaký univelikostni cvičební hábit a střídání zasmradlych bot nastavitelné velikosti a šířky? ![]()
@mystiq píše:
Všem se omlouvám, byla to unahlená a unavená reakce. Priste budu řešit, až emoce opadnou…
Je super, že dokážeš tu situaci přehodnotit, to se často nevidí. ![]()
@mystiq píše:
sorry, ale tohle nejsou emoce ale hysterie, vsimni si 99% nevadilo, ze by dite cvicilo v backorach, jak asi mohla trenerka vedet, ze ty patris mezi to 1% hysterickych matek? ona snad vidi do hlavy? chapu, kdybys ji volala, ze si neprejes, aby dite cvicilo, ale ona udelala opak, tak bych tvoji reakci chapala, ale takhle?
@mystiq píše:
Zdravím, jak byste se zachovali: syn chodi na sportovní kroužek v rámci školy, trenérka si děti vyzvedava v družině a zase je tam vrací. Syn si dnes zapomněl věci na TV včetně bot, takže neměl v čem cvičit. Když si pro ně trenérka přišla řekl, že nemá nic na cvičení. Ona mu řekla ať jde i přesto s nimi. Syn řekl, že nemá nic ani boty. Trenérka řekla ať si vezme papuče ( backory), co nosí do třídy a jde s nimi. Tak syn šel. Teď mi řekl, že mu to pri cvičení klouzalo, ze i spadl. Jsem šíleně vytocena, že syna " donutila" aby šel s nimi. Vždyť cvičit v backorach není bezpečný. Co kdyby se zranil, tak co? Že nemá věci jsem si uvědomila dopoledne, ale trenerce jsem nepsala, aby ho nebrala, protože jsem předpokládala, že je dostatečně inteligentní a nebude ho brát do tělocvičny, když nemá ani boty.
Přemýšlím, že se s trenérkou sejdu a syna z kroužku odhlasim.Příspěvek upraven 01.11.22 v 17:34
My máme parkety. To taky strašně klouže. Je to minimálně na zlomenou haksnu, kdyby nebyla odpovídající obuv. Ona zbytečně riskovala. Kdyby se dítěti něco stalo, tak bude mít problémy.
Buď dělej scény nebo jdi a kup dítěti druhé tenisky, vybav druhý pytlík a nechej mu to v družině v šatně. Pořád to dětem, které zapomínají opakuji, ať si donesou v pytlíku tenisky a věci. Nechají si to u nás ve družinové šatně. Mi to nevadí, že to tam bude viset. Ničemu to nezavazí. Trenér je bez věcí nevezme na kroužek. Nebo se musíme přesouvat do jiné šatny. Musím sebou vzít všech 23 dětí. Přesunout se a hledat věci na cvičení pro 1-2 děti, které pravidelně zapomínají.
Takové přenášení věcí každé dítě nedává. Takže je dobré to zvážit.
@Svistice píše:
Zajímavé.Jak to vypadá v praxi? Nějaký univelikostni cvičební hábit a střídání zasmradlych bot nastavitelné velikosti a šířky?
Myslim, ze pude o nejaky hnusny smradlavy uni habit a for je v tom, ze nez aby si ho pubertak musel vzit a sklidil posměch spolužáků, tak si ten telak nikdy nezapomene doma. A kdyz fakt zapomene tak radsi pude za skolu ![]()
@Lama Lama píše:
tak nesvěřuj.trenérka bude mít klid, ty taky, všem bude líp.
ale odse.re to akorat ten klucina ![]()
@vokishka píše:
co to je, to škola nakoupila oblečení a boty všech velikostí a po každém tělocviku to pere a dezinfikuje boty?
to právě ne
@dedrichov píše:
to právě ne
tak jak to vypadá. Vždyt nemůžeš děcko nutit obout třeba boty, které mu jsou malé nebo velké
@Svistice píše:
Zajímavé.Jak to vypadá v praxi? Nějaký univelikostni cvičební hábit a střídání zasmradlych bot nastavitelné velikosti a šířky?
Nevím, letošní novinka ![]()
Myslím, že to má fakt hlavně zastrašit puberťáky, aby si tělocviky „nezapomínali“
@mystiq píše:
Zdravím, jak byste se zachovali: syn chodi na sportovní kroužek v rámci školy, trenérka si děti vyzvedava v družině a zase je tam vrací. Syn si dnes zapomněl věci na TV včetně bot, takže neměl v čem cvičit. Když si pro ně trenérka přišla řekl, že nemá nic na cvičení. Ona mu řekla ať jde i přesto s nimi. Syn řekl, že nemá nic ani boty. Trenérka řekla ať si vezme papuče ( backory), co nosí do třídy a jde s nimi. Tak syn šel. Teď mi řekl, že mu to pri cvičení klouzalo, ze i spadl. Jsem šíleně vytocena, že syna " donutila" aby šel s nimi. Vždyť cvičit v backorach není bezpečný. Co kdyby se zranil, tak co? Že nemá věci jsem si uvědomila dopoledne, ale trenerce jsem nepsala, aby ho nebrala, protože jsem předpokládala, že je dostatečně inteligentní a nebude ho brát do tělocvičny, když nemá ani boty.
Přemýšlím, že se s trenérkou sejdu a syna z kroužku odhlasim.Příspěvek upraven 01.11.22 v 17:34
Sis, až teď mi to došlo… já myslela podle toho vylevu,, že byli běhat v backorach v lese. A ono to bylo v tělocvičně.
moje jelikož předpokládám cvičit v ponozkach tak polovinu tréninku. ![]()