Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 píše:… mozna pro to, ze sice facku dostal prvni, ale kdyby drzel hu.bu a neponizoval ho, tak se to nestalo…
Jo, ja to taky chapu, ale nevidim duvod proc to omlouvat a platit mu bryle.
@markytka3 píše: … mozna pro to, ze sice facku dostal prvni, ale kdyby drzel hu.bu a neponizoval ho, tak se to nestalo…… nevime souvislosti… vsimni si, autorcin prispvek vyznel, jako ze ten jeji je v tom nevine, ale mozna to az tak neni pravda, treba fakt se podili na sikane
… proto nemam rada mistni jednoznacne soudy, ktere zazni temer u vsech temat
Synova třída je směs puberťáků, kde se navzájem všichni popichuji a dělají si srandu jeden z druhého. Všichni! A to i ten kluk, ktery má rozbité brýle a i můj syn.
@markytka3 pokud si všimnes mého příspěvku ve 14,49, tak tam rozhodně nepíšu, že je kluk nevinný.
@j.a.n.i1 píše:
Jo, ja to taky chapu, ale nevidim duvod proc to omlouvat a platit mu bryle.
Protože za tu situaci můžou oba. Jeden neadekvatnim posmeskem a ten druhy přehnanou reakci
@lísteček1 píše:
@markytka3 pokud si všimnes mého příspěvku ve 14,49, tak tam rozhodně nepíšu, že je kluk nevinný.
tak proc teda ta kauza cela je? on se navazi do sikanovaneho kluka, ten mu jednu vrazi, pri strkanici se rozbiji bryle, tak nesu zodpovednost za chovani sveho syna napul s jeho rodici… a je smutne, ze ten kluk uz tolik let je sikanovan, na tohle bych se zamerila spise nez na par stovek za sklicko
@lísteček1 píše:
Nechci, aby někdo tvé psaní pochopil špatně, proto raději pisu, že syn ho nikdy nenazval slabochem.
Uznávám, že od mého syna to byl určitě posměšek. Nicméně si nemyslím, že toho druhého to určitě neoprávňovalo ho fyzicky napadnout.
Tohle jsou dohady. Nevíš co tomu předcházelo v minulých týdnech či měsících. Me se neprizna už ctyrletak natož napůl dospely pubertak. Ten z dokáže dost dobre vyhodnotit situaci jak to vysvětlit a podat
když vzpomenu na svoje mladí tak je to celkem bezne. Já teď řešila posmesky už ve školce, aby to neprerostlo v šikanu. Předškolní holcicka popichuje a prudí o hlavu menší děti a ten můj tunta se necha ![]()
@hospodki píše:
Protože za tu situaci můžou oba. Jeden neadekvatnim posmeskem a ten druhy přehnanou reakci
taky si tu prijdes jako ve svete absurdit?
uplne me dojimaji nazory URCITE NIC NEPLAT, to jsou lide fakt tak dementni, ze jim staci k usudku vyklad jedne strany umocneno jednim prispevkem? ted jsme na strance 5 a z autorky leze, ze veci nejsou az tak cernobile, (coz racionalne uvazujicimu cloveku bylo jasne hned)…
@lísteček1 píše:
Synova třída je směs puberťáků, kde se navzájem všichni popichuji a dělají si srandu jeden z druhého. Všichni! A to i ten kluk, ktery má rozbité brýle a i můj syn.
a to vam rodicum prijde normalni? mam taky pubertaka a fakt se jejich trida takto nechova, ted tam probehl naznak a my rodice vc. pani ucitelky jsme ihned zasahli… ![]()
@markytka3 píše:
taky si tu prijdes jako ve svete absurdit?uplne me dojimaji nazory URCITE NIC NEPLAT, to jsou lide fakt tak dementni, ze jim staci k usudku vyklad jedne strany umocneno jednim prispevkem? ted jsme na strance 5 a z autorky leze, ze veci nejsou az tak cernobile, (coz racionalne uvazujicimu cloveku bylo jasne hned)…
Me zakladatelka prijde vcelku v pohodě a s nadhledem, snahou pochopit. Samozřejmě trochu bránit svoje dítě. Ale taky nechali jednoznačně tvrdit, ze nic neplatit. Brala bych to pro kluky jako vstup do zivota a pro ne zkušenost jak se dohodnout. Třeba jim to sepne a i se navzájem omluví, rodiče ukáží, ze věci se mají řešit v klidu a at trest nesou obě strany… no a teď tu rozkvetlou louku s jednorozci co se.rou duhu ![]()
@lísteček1 píše:
Jak byste vyřešili toto:
Syn rozbil spolužákovi brýle. Jsou to pubertaci, věčně se tam dohadují. Nevim, jak hádka vznikla, ale podle mého to je tak 50/50. První fyzický atak byl od spolužáka na mého syna. Dal mu facku. Syn se bránil a přitom spolužákovi spadly brýle a rozbili se.
Zaplatili byste je celé nebo jen třeba půlku?
První bych chtěla vědět, jak to bylo. Verze svědků. Jestli nějaký svědek je. Pokud by opravdu byla prokázána vina i našeho dítěte. Tak bych škodu řešila přes naši pojistku.
@markytka3 píše:
a to vam rodicum prijde normalni? mam taky pubertaka a fakt se jejich trida takto nechova, ted tam probehl naznak a my rodice vc. pani ucitelky jsme ihned zasahli…
Tohle me taky překvapuje, ale já byla na druhem stupni v matematické třídě, takže vyber a podle toho to bylo vidět a nikdy jsme šikanu neresili ![]()
@hospodki píše:
Me zakladatelka prijde vcelku v pohodě a s nadhledem, snahou pochopit. Samozřejmě trochu bránit svoje dítě. Ale taky nechali jednoznačně tvrdit, ze nic neplatit. Brala bych to pro kluky jako vstup do zivota a pro ne zkušenost jak se dohodnout. Třeba jim to sepne a i se navzájem omluví, rodiče ukáží, ze věci se mají řešit v klidu a at trest nesou obě strany… no a teď tu rozkvetlou louku s jednorozci co se.rou duhu
ja nepisi o zakladatelce, ale o uzivatelkach, kteri jsou hned se vsim hotove a povazuji za troubu, ze vubec uvazuje neco platit
… na zakladatelku mam stejny nazor jako ty, jen me fakt prekvapuje, ze vi o problemech ve tride a neresi to…
Příspěvek upraven 03.11.22 v 21:44
@markytka3 píše:
ja nepisi o zakladatelce, ale o uzivatelkach, kteri jsou hned se vsim hotove a povazuji za troubu, ze vubec uvazuje neco platit… na zakladatelku mam stejny nazor jako ty, jen me fakt prekvapuje, ze vi o problemech ve tride a neresi to…
Jj, to me taky prekvapilo
@markytka3 píše:
tak proc teda ta kauza cela je? on se navazi do sikanovaneho kluka, ten mu jednu vrazi, pri strkanici se rozbiji bryle, tak nesu zodpovednost za chovani sveho syna napul s jeho rodici… a je smutne, ze ten kluk uz tolik let je sikanovan, na tohle bych se zamerila spise nez na par stovek za sklicko
Asi jsi nepochopila to, co jsem napsala. To ten kluk šikanoval ostatní. Byl na všech třídních schůzkách řešen, co zas komu udělal. Nechtěla jsem to tu psát na plnou hubu, abyste si nemysleli, že jsem xenofob. Syn chodí do třídy, kde je směs různých národností. Vietnamci, ukrajinci, arabové. Nikdo se ve třídě nechová rasisticky. Kluk s rozbitými brýlemi je arab. A bohuzel je znát jeho výchova a že tento národ má nadřazeny postoj k nám čechům Je velice arogantní, drzí, úkoluje a buzeruje ostatní, povyšuje se… A ostatní už toho mají dost.
NECHCI ZDE ZABŘEDNOUT do hádek o rasismu a xenofobii! Pokud se někdo o to pokusí, tak diskuzi nechám uzamknout. Chtěla jsem jen dovysvetlit způsob chování spolužáka. Je to prostě jiná kultura, jiné chování, jiný pohled na život a na lidi kolem sebe.
Příspěvek upraven 03.11.22 v 21:56
@markytka3 řeší se to pořád. Ale je to takové neřešitelné, bohužel. Teď nově má škola i psychologa, tak snad se to bude řešit i v této rovině.