Rozbití denního režimu u staršího člověka - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1236
13.2.26 13:48
@Anonymní píše: Více

Také lze omezit osobní práva. Ale je to (aspoň pro mě) emočně náročné, trvá to a výsledek je nejistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
13.2.26 13:51

Chlap většinou ven na vozíku nebo s chodítkem prostě nechce… žena to klidně popadne a ven jde. Vidím to v okolí. On to bere, jako že je to ponižující. My jsme spíš bojovnice. I nakoupit s tím jde žena normálně. Na rozdíl od muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
13.2.26 14:16
@Anonymní píše: Více

Jsme ve slepé uličce. Ja uz jsem došla tak daleko, ze proste k nam zamknu, aby tata porad nechodil. Bydlíme v dvougeneračním. Do 15 (nekdy do 17hod) ma pečovatelku. Pak tam jdu v 18 a 20 hodin. Presto chodi nekdy i každých 20 minut na me bouchat. Proste na to nemuzu reagovat. Uz se tim ani nerozčiluji: zopakuji si, ze děda ma vše a ze tam pujdu v 8 večer.. Vysvětlování nepomáhá. Vim ze mu nic nechybí. Mam take svůj život, malé dítě, manzela hodne pryc… nesmím se zbláznit. Ano - muze se mu emco stát. Ale na něco umřít člověk proste musí. Vařím pro něj, uklizim, peru. Rezignovala jsem ale uz na prevlekani do pyžama, na dokonalou hygienu (jsem rada za alespoň neco - tam jsou pečovatelky moc fajn). Je to o stanovených limitech. A penězích. Pečovatelky platím částečně z jeho úspor, částečně z našeho příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
13.2.26 14:34

Demence jeden s příznaků je změna režimu - v noci nespí spí přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24665
14.2.26 12:27

Můj otec 79 let taky lépe spí ve dne než v noci. A dementní fakt není, stále kreslí inženýrské sítě na PC. Ve stáří se už nespí tak lehce a souvisle jako v mládí. Tak holt spí, když se mu zrovna chce, ať je ráno, odpoledne, nebo noc. Prostě spí po kouskách, víc než 3-4 hodiny v kuse se mu už zřejmě nepodaří nikdy no. :nevim:

Příspěvek upraven 14.02.26 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.2.26 12:38
@TaLucie píše: Více

Podává se žádost online. Pracovnicr přišla sama, ale spíš když to není ležák tak stejně nic nedostanes. Pal chtějí papíry od doktoru- obvodního a tak. Ale nevadí pokud nejsou, když stav je tragicky. Klidně online žádost pošli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
14.2.26 13:00
@Bubla Bůčková píše: Více

Ja uz to mam za sebouvlastně 3×. U mámy (umírala na rakovinu)jsme dostali minumalku. Táta tenkrát nedostal nic. Ted mu zvýšili na minimalku. Ženská je vždy na šetření extreme neprijemna. Pak nepříjemná doktorka… nesnáším to. Musim rikat, co vše nezvládá (před nim) Cítím se ponížena. Ale chápu, ze je to jen můj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová