Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Byli jsme spolu přes rok, jsem z Ostravy a on je z Brna, má tady rodinu, takže jsme se seznámili zde. Abych to řekla ve zkratce.
Jednou u nos k rozchodu došlo, ale znovu se vrátil s tím, že si uvědomil, co ve mě má, a že člověka jako mě už nenajde. Sama musím říct, že pro sebe jsme dělali první poslední a do vztahu jsme šli oba s tím, že to bude vztah na dálku, ale jen dočasný. Jelikož se budu hlásit do Brna na vysokou.
Po našem prvním rozchodu to bylo pohádkový.. jakoby jsme se milovali ještě 100× víc, než předtím. Ale…
Po 3 měsících po našem rozchodě, jsme spolu mluvil, říkal, že je to zvláštní, milujeme mě, ale je to pěkný vždy když jsme spolu, a když odjedu tak se trápí.
Já mu říkala, zachvíli jsem v Brně, a budeme spolu žít, vše jsme si plánovali.
Dneska jsme se rozešli, řekl mi, že to časem pochopím.. Abych přiblížila situaci, tohle říkal i v tom prvním rozchodu, myslíte, že ho to zase přejde a příjde s prosíkem?..
Nechci si dělat naděje, ale vím, že tohodle schopný je, když to udělal už jednou. Holky, opravdu ho miluji, a vím, že rozchod kde jsou ještě takový emoce a city není definitivní. Chtěla bych slyšet váš názor
Chlap tě dvakrát odmítl. Opravdu chceš potřetí toto zažít?
Tak asi záleží, proč se s tebou rozešel…
Jinak Ostrava-Brno, to snad není žádná zásadní vzdálenost pro vztah. Dvě hodiny ve vlaku…
@Anonymní píše:
- Nauč se skloňovat.
- My jsme vztah na dálku ustáli 5 let a pak zbytečně uspěchali svatbu, abychom už teda byli definitivně spolu, klidně bych to ještě pár let nechala v módu chození.
- Co vlastně chceš slyšet? Asi mu kontakt přes psaní nestačí, no. Jelikož se teprve BUDEŠ hlásit, tak to bude minimálně další rok čekání, ne?
Ano, budu. Ale teď budou prázdniny. Já to prostě nevidím tak špatně tu dálku.. Jelikož mu chybím. A určitě nemá jinou, takhle. VŽDYCKY jsme k sově byli upřímní, kdyby se cokoliv pokazilo, řekli by jsme si to. Dokonce jsem se ho na to zeptala, řekl - tohle si opravdu myslíš? Nemám.
Já cítím, že to je prostě kvůli tohoto, moc kontaktu přes ten týden není. To já vím, ale dá se to zvládnout. Mluvíme spolu otevřeně, takže za tím nic jiného není ![]()
@elibro píše:
Tak asi záleží, proč se s tebou rozešel…Jinak Ostrava-Brno, to snad není žádná zásadní vzdálenost pro vztah. Dvě hodiny ve vlaku…
Taky mě napadlo, co to je za vzdálenost
Pro opravdovou lásku, žádná vzdálenost není tak velká, aby se nedala zvládnout…když oba chtějí.
U vás ale asi nechcete oba..tvuj ex pořád hledá duvody pro rozchod, místo aby se snažil…nevím sice, jestli se ti ozve, ale ani nevím, jestli bych do toho šla po třetí
On evidentně neví, co chce a je nevyzrálý.
@Sonarka Ano, to si taky říkám. Já v něm vidím, ale něco strašně krásného. A chtěla bych mu dát poslední šanci. On mi řekl - doufám, že až se tyhle dny uleží, budeme v kontaktu
@foldynovadela píše:
Ano, budu. Ale teď budou prázdniny. Já to prostě nevidím tak špatně tu dálku.. Jelikož mu chybím. A určitě nemá jinou, takhle. VŽDYCKY jsme k sově byli upřímní, kdyby se cokoliv pokazilo, řekli by jsme si to. Dokonce jsem se ho na to zeptala, řekl - tohle si opravdu myslíš? Nemám.
Já cítím, že to je prostě kvůli tohoto, moc kontaktu přes ten týden není. To já vím, ale dá se to zvládnout. Mluvíme spolu otevřeně, takže za tím nic jiného není
On bude asi trochu závisláček a potřebuje tě mít u sebe a pod kontrolou..ale měl by si uvědomit, že pokud s tebou chce být, musí se trochu pochlapit a zkrátka to vydržet do doby, než se to s tím kontaktem zlepší. Já bych se asi s jeho labilitou bála, kdy mu zase něco přelítne přes nos a dá mi další konec.
@Anonymní píše:
@Sonarka Ano, to si taky říkám. Já v něm vidím, ale něco strašně krásného. A chtěla bych mu dát poslední šanci. On mi řekl - doufám, že až se tyhle dny uleží, budeme v kontaktu
Chceš překlad?
„Momentálně mám rozdělanou jednu místní slečnu, ale necháme to uležet a budeme v kontaktu, kdyby mi to nevyšlo, jo?“
@Anonymní píše:
Byli jsme spolu přes rok, jsem z Ostravy a on je z Brna, má tady rodinu, takže jsme se seznámili zde. Abych to řekla ve zkratce.
Jednou u nos k rozchodu došlo, ale znovu se vrátil s tím, že si uvědomil, co ve mě má, a že člověka jako mě už nenajde. Sama musím říct, že pro sebe jsme dělali první poslední a do vztahu jsme šli oba s tím, že to bude vztah na dálku, ale jen dočasný. Jelikož se budu hlásit do Brna na vysokou.
Po našem prvním rozchodu to bylo pohádkový.. jakoby jsme se milovali ještě 100× víc, než předtím. Ale…
Po 3 měsících po našem rozchodě, jsme spolu mluvil, říkal, že je to zvláštní, milujeme mě, ale je to pěkný vždy když jsme spolu, a když odjedu tak se trápí.
Dneska jsme se rozešli, řekl mi, že to časem pochopím.. Abych přiblížila situaci, tohle říkal i v tom prvním rozchodu, myslíte, že ho to zase přejde a příjde s prosíkem?..
Nechci si dělat naděje, ale vím, že tohodle schopný je, když to udělal už jednou. Holky, opravdu ho miluji, a vím, že rozchod kde jsou ještě takový emoce a city není definitivní. Chtěla bych slyšet váš názor
Bydlím v Ostravě, můj chlap v Brně.. Jsme spolu 3 roky, čekáme sviste.. Hele, dálka ke problém tam, kde lidi problém vidí a chtějí vidět.. Dle mého si našel někoho jiného.. Jste ještě hodně mladí, s dalekou to nemá nic společného.. Najdi si ostravaka 🤣 🤘
Třeba tě do Brna na tu vysokou ani nevezmou, tak to řešíš předčasně. Vzhledem ke stylu psaní je i pravděpodobné, že neuspěješ, i když laťka se každým rokem snižuje. Vztahy na dálku fungují špatně a lépe fungují u starších lidí, které drží pohromadě třeba děti nebo majetek. Ale u mladých bez závazků těžko, mladí chtějí trávit čas spolu, užívat si jeden druhého. Já bych také nechtěla vztah na dálku a vidět muže jen o víkendu. Co si budeme říkat, lidi se odcizí, odvyknou si na společný život a vlastně žijí každý zvlášť.
Já jezdila 2 roky za chlapem 200 km každý víkend, vzdálenost je to poslední.
Vy se k sobě nehodíte, to je celé.