Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eTeresa píše:
Myslím, že to fungovat nemůže…
Taky si myslím, že ne. Pokud tedy chceš na 100% jiný život.
A co teprve, kdyby sis našla nového přítele…
To může fungovat jen na krátký čas.
Co až si ty nebo on najdete někoho nového, to si ho přivedeš tam a on tam bude taky (i když v jiné místnosti)?
Já jsem zůstala v bytě s bývalým měsíc (rozhodla jsem se, že končím s ním, se zaměstnáním i s Prahou a vracela jsem se na Moravu, tak jsem tam zůstala jen než vypršela výpovědní lhůta a mohla jsem se stěhovat zpět) a nedělalo to moc dobrotu
i když jsme oba věděli přesně, kdy to skončí ![]()
Můžeš to zkusit a uvidíš jak to půjde. Třeba se poštěstí a půjde to a nebo ti to nebude vyhovovat a odejdeš. Dokud to nezkusíš tak nevíš ![]()
Odesla bych. Tohle nemuze fungovat. Pokud chces zit vlastni zivot vedle expartnera to nepujde
Ja takhle s ex fungovala asi ctyri mesice, muj kamarad s ex pul roku a jeste spolecne plnili lednici, varili i jedli. My teda ne, prisel prespat, chodil se koupat, prevlikat, dokonce obcas prisel na kafe, snesli jsme se, horor nastal az potom
Jako docasny reseni ano, ale idylku jako z Pratel si nepredstavuj.
Já bych zůstala a hledala si podnájem..až to přestane fungovat, tak bych se odstěhovala:D
Dočasně, proč ne? Oba jste dospělí, dokážete spolu vyjít… Chce to asi stanovit jasná pravidla soužití, jak se postavíte k tomu, když si jeden nebo oba najdete nové partnery, asi těžko si je budete vodit do společného bydlení… A ty mezítm vklidu ušetři na přestěhování do bydlení, které utáhneš sama. Podle mě je to velkorysá nabídka, neodmítala bych ji jen z nějaké hrdosti.
Udělej si finanční plán, kolik potřebuješ, aby ses mohla v klidu odstěhovat a začni šetřit.
Jediné úskalí by mohlo být to, že chlapi bývají majetnický bastardi a když zjistí, že s někým chodíš, tak by se z toho najednou mohl zvencnout
Ale tak každá věc má svoje rizika. Já jsem praktik, zůstala bych než se finančně vyčerpat jen proto, že už spolu nejste
Byla jsem pred par lety ve stejne situaci, rozhodli jsme se, ze dal buddme bydlet spolu.. (moje rodina bydlela pres celou republiku) Vydrzelo to asi mesic a pak se stehoval.. Ale duvod rozchodu byla jeho „nova pritelkyne“, takze ja to psychicky neunesla… ![]()
Děkuji za odpovědi
samozřejmě jsem nemyslela, že bych s ním chtěla bydlet na pořád jen nějakou dobu než si našetřím nějaké peníze a vyřeším bydlení..Řekl mi, že ted bude bývat často mimo domov takže tady vlastně nebude..já se jen bojím aby si pak nedělal naděje, že se udobříme a budem zase spolu, taky je mi blbe když se někdo známý zepta a já mu řeknu, že jsme se rozešli ale bydlíme spolu..taky si říkám, že nechci aby pořád věděl o mém životě-kam jdu atd..a taky kdybych třeba poznala někoho nového tak by to bylo blbé no..
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědisamozřejmě jsem nemyslela, že bych s ním chtěla bydlet na pořád jen nějakou dobu než si našetřím nějaké peníze a vyřeším bydlení..Řekl mi, že ted bude bývat často mimo domov takže tady vlastně nebude..já se jen bojím aby si pak nedělal naděje, že se udobříme a budem zase spolu, taky je mi blbe když se někdo známý zepta a já mu řeknu, že jsme se rozešli ale bydlíme spolu..taky si říkám, že nechci aby pořád věděl o mém životě-kam jdu atd..a taky kdybych třeba poznala někoho nového tak by to bylo blbé no..
No on si třeba teď naděje dělat nemusí, ale jak je známo, když ženská dává chlapovi okázalý nezájem, tak se pro něj najednou stane děsně žádoucí a snesl by jí modré z nebe. Ale pokud bude fakt pořád pryč, tak to snad bude dobré. Víš jak dlouho ti bude zhruba trvat našetřit na nové bydlení?
Hm a on to navrhnul proč? abys mu tam uklízela, prala jeho věci, vařila, protože ti bude blbé uvařit jen sobě, nakupovala a platila polovinu nájmu a energií - a on? bude pořád v práci a večer si tam dotáhne ženskou na sex? Ustojíš to?
Myslím si, že to fungovat nemůže. Odešla bych pokud bych si tím byla jista.
Fungovat to nebude… z vlastní zkušenosti se to společné bydlení zhoršuje a zhoršuje… nebude to pro vás časem příjemné
Ahoj všichni
Co byste dělaly vy na mém místě?
Ráda bych znala váš názor na věc, jak by jste to řešili vy.
S přítelem teď po 5 letech spějeme k rozchodu (je to workohlik, nespolehlivý, ma dluhy, problémy se sexem 3roky, nechce nikam posunout náš vztah atd..)
Tak už jsem řekla dost, jenomže mám docela malou výplatu a stěhování do nového bytu a zařizování +nájem by pro mě bylo docela finančně náročné a náš byt bych neutáhla navíc se expřítel odstěhovat nechce.. a expřítel mi navrhl ať bydlíme spolu ikdyž spolu nebudem, že stejně je pořád v práci a pracovně mimo, náš byt je luxusní a zařízený a mám tu vše a jsem tu zvykla, že bude vše stejné ale vlastně nebudeme partneři jen spolu bydlet..A já nevím jak se rozhodnot protože by pro mě bylo pohodlné zůstat a taky finančně nenáročné ale na druhou stranu když se rozejdem tak mi příjde hloupé spolu bydlet, že by se v podstatě nic moc nezměnilo a já už bych chtěla mít svůj život..nehledě na to, že když má dluhy tak kdyby je přestal splácet tak bych to pak třeba mohla odnést taky..Jinak spolu vycházíme naprosto v pohodě