Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Černá vdova píše:
Doživotně zadlužený alkoholik je neperspektivní partner do budoucnosti.
Najdi si bydlení pro sebe a na něj se vykašli. Má 2,5 měsíce na to, aby si zajistil svoje bydlení, to zas není tak krátká doba.
Je na čase nechat ho, aby se vzpamatoval. Pracuje?
přesně. nezralý, nespolehlivý alkoholik.Jsi rozumná, máš realistický pohled na věc. S ním to nikam nepovede, leda do průseru. Odpoutej se od něj všemi směry a začni nový, samostatný život. Ne hnoj si dál život. Jo a nehledej hned náhradníka.
@Anonymní píše:
Prosim anonymne. Je to pro me dost citlive tema a chodi sem znami.
Ahoj holky, pred tremi dny jsme se s pritelem rozesli ( spis tedy ja s nim). Mame 4leteho synka, ktery je pro nas vsim. Problemy mame uz dlouho, vse vygradovalo prd mesicem, kdy nam majitel domu, kde bydlime oznamil, ze ho bude prodavat. Bydlime zde od brezna a stehovali jsme se sem ze stejneho duvodu (majitele domu, kde jsme zili se rozhodli pro prodej baraku). A tak jsme zmenili mesto, skolku, ja praci a trvale bydliste. Maly musel nejdrive do soukrome skolky, jelikoz ho v polovine roku do statni nevzali a tak behem roku vystridal tri skolky - strasny.. A ted bychom museli tohle vsechno podstupovat znovu..mame dva psi a kocoura a tak shaneni bydleni neni jednoduche. A finance nam take nedovoluji si mic vybirat. Pritel me zacal nutit do hypoteky, jenze tu hypoteku bych si musela vzit sama na sebe a jeste k tomu nebankovni a to je dost mozne, ze by mi ji nedali. Pritel je dost zadluzeny, da se rict, ze dozivotne.. Nemam uz silu s nim dal zit, odcizil se mi. Uz v tehotenstvi jsem jsem byla skrz finance dost ve stresu, pak se objevily exekuce a dalsi dluhy..vse jsem se snazila zvladat a byt priteli oporou a myslela jsem si, ze to vsechno spolu zvladneme. Pritel ale zacal vic a vic pit, pije sice jen pivo, ale kdyz to prezene, je dost neprijemny a nefer (vycita mi spousty veci, maleho jednou vyhanel z auta az se z to maly rozbrecel a nechapal, proc mu to vubec tata rika..v opilosti se se mnou i nekolikrat rozesel a proste na me utoci). Nejsem dokonala a nikdy jsem nebyla, ale uz takhle zit nechci. Pritel se navic pravidelne nekoupe, takze jsme spolu spali jen, kdy se sel umyt a me to od nej jeste vic odtahlo.
Omlouvam se, ze pisu tak zmatene - sama si ted moc nevim rady, aby rozchod byl co nejlepe stravitelny pro vsechny - hlavne pro syna. Pritel diky dluhum nema kam jit..jsem z toho spatna, jelikoz chci abychom se na vychove naseho syna nadale podileli oba, ale jak to vyresit? Ja mam kam jit. Pritel navrhnul spolecne bydleni jen kvuli diteti. Ja ovsem nevim. Kvuli bydleni to vygradovali, ja nechtela hypoteku a on mi dal ultimatum, ze jestli nepujdem do hypoteky, tak se se mnou rozejde. Uz nas nebavi se neustale stehovat. Ja navrhla byt ( je tam mensi pravdepodobnost, ze vas kvuli prodeji vyhodi). No nic, nevim, jestli se v tom co jsem napsala nejak zorientujete, ani nevim, co od vas cekam. Stejne to zalezi na nas..snad jen nazor, jak byste to resily vy? Jsem opravdu tak veljy sobec, jen proto, ze chci byt opet stastna? Jenze co nase dite? Ja si pritele nikdy nebudu moci vzit kvuli jeho dluhum.. Achjo..
Doporučuju ti najít si na wiki definici slova „přítel“. Ten šmejd, kterýmus hodila nohy do praku a nechala si naštěkat do boudy, to fakt není.
Holky, bohajeho, kam dáváte rozum? Proč si s takovejma debilama pořizujete děti?
O něco takovýho, co popisuješ, bych si neopřela ani kolo, a to ani cizí a rezavý. Chlastá, zadluženej, vychcanej, smrdí, no tvl. ![]()
Nebydli s ním.
Když si může dovolit jen spolubydlení, ať si najde nějakého jiného spolubydlícího.
@morgana1 píše:
Doporučuju ti najít si na wiki definici slova „přítel“. Ten šmejd, kterýmus hodila nohy do praku a nechala si naštěkat do boudy, to fakt není.Holky, bohajeho, kam dáváte rozum? Proč si s takovejma debilama pořizujete děti?
O něco takovýho, co popisuješ, bych si neopřela ani kolo, a to ani cizí a rezavý. Chlastá, zadluženej, vychcanej, smrdí, no tvl.
Je to tedy poněkud jadrněji vyjádřeno, avšak výstižně. Tohle mi tedy rovněž hlava nebere. Tady je to donekonečna stejné. Ale, dámy, nenadávejte na chlapy, ale na sebe, jen na sebe.Za volbu takového partnera a otce dítěte nesete vinu vy, proto Vás netřeba vůbec litovat. Takže zakladatelko, nic jiného To nezbývá než si to jak se říká vyžrat, náhled na to už konečně, i když pozdě máš. Konej.
Ty máš kam jít, tak jdi. když on bude chtít malého vidět, cestu si najde a třeba mu docvakne, že se konečně musí starat a žít jako dospělý člověk. I dluhy se dají řešit, kdyby si našel práci a vyřídil si insolvenci. Jen by musel chtít. Přinejhorším může za malým chodit k tobě a trávit tam s malým čas. Vždy na pár hodin prostě odejdeš. Jaro přijde a může s malým chodit ven, do dětských center atp. Ta zvířata jsou asi problém, ale to jste asi věděli, když jste si je pořizovali, ne? Hlavně si neber hypotéku kvůli němu. Je to nezodpovědný člověk a ještě dlouho bude. Přeju hodně štěstí a hlavně rozum při rozhodování.
@morgana1
hezky řečeno, bohužel je to pravda, takových případů je víc, ale dítě za nic nemůže, zodpovědnost nesou dospělý…Rozhodně se připojim k názorům ostatních tady, vzít nohy na ramena a pryč od něj, zapojit rozum a jednat, žádný slitování, takovej člověk si to nezaslouží a ještě citově vydírá fuj ![]()
A co vlastně na něm bylo tak úžasného, když sis s ním pořídila dítě? Neříkej, že už tehdy smrděl
![]()
Měla jsem podobný exemplář. Nacpala do něj veškeré úspory, víc než půl milionu, ve snaze vysekat ho z dluhů. Pak vyšlo najevo, že má dluhů 3 miliony, a nic nesplácí. Zahodila jsem 4 roky života. Ještě, že jsme neměli dítě. Hypotéku si vem, jestli jí utáhneš sama. Na tohohle chlapa se nikdy nebudeš moct spolehnout. Bohužel ani v alimentech. Styku s dítětem bránit nebudeš, ne? Zařiď si život tak, že nebudeš potřebovat jeho pomoc. Maličký byt, který utáhneš ze svého platu on ať si bydlí kde chce a stará se o sebe sám. Držím palce. Mysli na budocnost svého dítěte.
@Anonymní píše:
@pannda jeste stale bydlime spolu, do konce ledna. Jenze jemu zacalo dochazet, ze syna moc neuvidia ze diky dluhum a psum bude tezko hledat bydleni, kam by si maleho mohl brat. Syna chci do sve pece a on stim (zatim) souhlasi. Vsechno me to hrozne stve…syna ma rad a tvrdi, ze i me stale miluje..malej ma tatu taky hrozne rad..zacala jsem malinko uvazovat o spolecem bydleni jen kvuli synovi, ale obavam se, ze by to nebylo to nejstastnejsi reseni,..
to je jasný, on lituje max sebe protože ví jak na tom je, ale chtěl Tě uvrhnout do pěkných problémů
![]()
Holky diky za odpovedi..jaky byl kdyz jsme se seznamili? Ne, fakt nesmrdel..ano, pivo pil, ale ne tak pravidelne a ne tolik..dluhy nemel.. Zadluzil se pri podnikani, kdy mel pod sebou zamestnance a tem vyplacel vice, nez mohl dovolit. Proste neni podnikatelsky typ a nepremysli dopredu..tvrdil, ze kdyby jim daval mene penez, tak tak mu daji vypoved. To jsem byla asi v sestem mesici tehotenstvi.. Pak se to vsechno na sebe navalovalo..praci ma narocnou..uz nepodnika - ani nemuze..pracujici je..neni to zadne netahlo..psi uz mel, kdyz jsme se seznamili..
„@Anonymní“ píše:
Holky diky za odpovedi..jaky byl kdyz jsme se seznamili? Ne, fakt nesmrdel..ano, pivo pil, ale ne tak pravidelne a ne tolik..dluhy nemel.. Zadluzil se pri podnikani, kdy mel pod sebou zamestnance a tem vyplacel vice, nez mohl dovolit. Proste neni podnikatelsky typ a nepremysli dopredu..tvrdil, ze kdyby jim daval mene penez, tak tak mu daji vypoved. To jsem byla asi v sestem mesici tehotenstvi.. Pak se to vsechno na sebe navalovalo..praci ma narocnou..uz nepodnika - ani nemuze..pracujici je..neni to zadne netahlo..psi uz mel, kdyz jsme se seznamili..
A ty mu to věříš? Já opravdu nechápu to myšlení. Tohle jsou neuvěřitelný kecy. Si bral půjčky na výplaty zaměstnancům, jo? Kdyby to tak bylo, tak je zralej na zbavení svéprávnosti.
Kristepane, fakt jak přes kopírák. Je mi jedno, že mám debi. a, protože lepší debi. než bejt sama. Lepší ožralej smradlavej vychcanej haj. l než nemít nikoho. No tak to máš. Starostí nad hlavu a díky tomu, že s ním máš dítě, se ho už nikdy nezbavíš.
Jo, a nezapomeň, on tě pořád miluje, tak to abys sis tu hypo vzala a pána nechala bydlet zadáčo. A budete happy family forever. A taky by sis mohla vzít další půjčku, tak aspoň půl mega, abys mu trochu pomohla, protože tě přece miluje. A malýho taky.
Čteš si to po sobě? Tvoje poslední příspěvky vypovídají o tom, že ti to v palici zase hlodá a máš tendence ho omlouvat.
Fuj, to jsem se zase jednou na.rala. ![]()
Ahoj prvně bych řekla že jsi jedinečná dokonalá osobnost a chtělo to velkou kuráž se rozejít
ten bývalý partner není vhodný pro rodinu, ty nezodpovídáš za jeho život, klidně si zařid bydlení s prckem a ho neřeš je to jeho problém… není to sobecké je to dospělý člověk chová se k tobě jako prase… tak přeci nebudeš tak hloupá aby ses o něj starala jako o další dítě??? Vůbec svatby nelituj, tebe si zaslouží jiny… můj názor
@morgana1 Nebral si pujcky, aby je mohl vyplatit..„jen“neplatil dane, soc a zdrav.poj…proste vsechno spatne..a ja krava jsem mu pak jeste pomahala se z tech dluhu dostat…obvolavala vsechno…shanela ucetni atd..ja ho neomlouvam, jen jsem proste bohuzel takova, ze se mi hnusi na nekoho hazet spinu..ackoliv vim, ze on pro rodinu nic nedelal, naopak..dal s nim pokracovat nebudu..jsem domluvena v praci, ze pikud bude mozne prestoupi na jinou filialku, tak prestoupim..kdyz ne, najdu si jinou praci..resim ted prakticke veci, abychom se s malym meli dobre..ikdyz vim, ze to bude tezke i pro maleho..zvladneme to..do konce ledna to ale bude tezke spolu bydlet…stale me presvedcuje a premlouva…
„@Anonymní“ píše:
@morgana1 Nebral si pujcky, aby je mohl vyplatit..„jen“neplatil dane, soc a zdrav.poj…proste vsechno spatne..a ja krava jsem mu pak jeste pomahala se z tech dluhu dostat…obvolavala vsechno…shanela ucetni atd..ja ho neomlouvam, jen jsem proste bohuzel takova, ze se mi hnusi na nekoho hazet spinu..ackoliv vim, ze on pro rodinu nic nedelal, naopak..dal s nim pokracovat nebudu..jsem domluvena v praci, ze pikud bude mozne prestoupi na jinou filialku, tak prestoupim..kdyz ne, najdu si jinou praci..resim ted prakticke veci, abychom se s malym meli dobre..ikdyz vim, ze to bude tezke i pro maleho..zvladneme to..do konce ledna to ale bude tezke spolu bydlet…stale me presvedcuje a premlouva…
Hele, je to na tobě. Jsi dospělá a máš občanku. Neseš plnou odpovědnost za svůj život. Jestli nechceš vidět, že ten zkurv.nej s. áč (sorry, admini) tě přemlouvá jen a jen z vychcanosti, protože ví, že bez tebe skončí jako bezboud, tak spánembohem.
Podělej si klidně život. Je to tvůj život, ne můj.
P. S. Zajímalo by mě, jak tě přemlouvá. To blekotá od rána do večera, že tě táááák stráááášně moc miluje? Nebo dává dál ultimáta?
Blila bych jenom, když si to představím.
A ne, opravdu tě nechápu.
Doživotně zadlužený alkoholik je neperspektivní partner do budoucnosti.
Najdi si bydlení pro sebe a na něj se vykašli. Má 2,5 měsíce na to, aby si zajistil svoje bydlení, to zas není tak krátká doba.
Je na čase nechat ho, aby se vzpamatoval. Pracuje?