Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to dement, když ti řekl, že pokud si nevezmeš hypoteku, že s tebou být nechce. Pogratuluj si, že se chceš postavit na vlastní nohy bez něj, ožralce, zadlužence a neschopného tátu..
I vztah nemáte dobrý, neustálé hádky, rozchody, vše jen kvůli dluhům a jeho ožraleckým výstupům. Pokus se zůstat ve městě, aby malý měl školku stálou, a zkus najít pronájem, kde budete sami…pokud chce malého vidět, ať přijde na návštěvu. A doufám, že máš malého v péči ty…
Ne nejsi sobec. dost se divím, že si vydržela tak dlouho. takový člověk se nezmění. dluží a ještě by zadlužil tebe. Souhlasím s @pannda najdi byt pro tebe a syna a on ať chodí na návštěvu.
Gratuluji k tomu rozumnému rozhodnutí. Co dál? Žít konečně normální život bez koule u nohy. Nejsi zodpovědná za to, že on si neumí vyřešit finance, bydlení aj. Udělala jsi dobře, že ses nenechala natlačit do hypotéky…kéž by tady bylo více takových…
Rozhodně máš právo na to si život užívat, najít si normálního chlapa, co se myje a nechlastá a vybudovat si své vlastní zázemí a život.
Vůbec se na něj už neohlížej a jdi vlastní cestou. Najdi si nějaký nový koníček, nech se vytáhnout kamarádkou do společnosti a těš se na všechno nové…
@Anonymní píše:
Prosim anonymne. Je to pro me dost citlive tema a chodi sem znami.
Ahoj holky, pred tremi dny jsme se s pritelem rozesli ( spis tedy ja s nim). Mame 4leteho synka, ktery je pro nas vsim. Problemy mame uz dlouho, vse vygradovalo prd mesicem, kdy nam majitel domu, kde bydlime oznamil, ze ho bude prodavat. Bydlime zde od brezna a stehovali jsme se sem ze stejneho duvodu (majitele domu, kde jsme zili se rozhodli pro prodej baraku). A tak jsme zmenili mesto, skolku, ja praci a trvale bydliste. Maly musel nejdrive do soukrome skolky, jelikoz ho v polovine roku do statni nevzali a tak behem roku vystridal tri skolky - strasny.. A ted bychom museli tohle vsechno podstupovat znovu..mame dva psi a kocoura a tak shaneni bydleni neni jednoduche. A finance nam take nedovoluji si mic vybirat.Pritel me zacal nutit do hypoteky, jenze tu hypoteku bych si musela vzit sama na sebea jeste k tomu nebankovni a to je dost mozne, ze by mi ji nedali.Pritel je dost zadluzeny, da se rict, ze dozivotne.. Nemam uz silu s nim dal zit, odcizil se mi. Uz v tehotenstvi jsem jsem byla skrz finance dost ve stresu, pak se objevily exekuce a dalsi dluhy..vse jsem se snazila zvladat a byt priteli oporou a myslela jsem si, ze to vsechno spolu zvladneme. Pritel ale zacal vic a vic pit, pije sice jen pivo, ale kdyz to prezene, je dost neprijemny a nefer (vycita mi spousty veci, maleho jednou vyhanel z auta az se z to maly rozbrecel a nechapal, proc mu to vubec tata rika..v opilosti se se mnou i nekolikrat rozesel a proste na me utoci). Nejsem dokonala a nikdy jsem nebyla, ale uz takhle zit nechci. Pritel se navic pravidelne nekoupe, takze jsme spolu spali jen, kdy se sel umyt a me to od nej jeste vic odtahlo.
Omlouvam se, ze pisu tak zmatene - sama si ted moc nevim rady, aby rozchod byl co nejlepe stravitelny pro vsechny - hlavne pro syna. Pritel diky dluhum nema kam jit..jsem z toho spatna, jelikoz chci abychom se na vychove naseho syna nadale podileli oba, ale jak to vyresit? Ja mam kam jit. Pritel navrhnul spolecne bydleni jen kvuli diteti. Ja ovsem nevim. Kvuli bydleni to vygradovali, ja nechtela hypoteku a on mi dal ultimatum, ze jestli nepujdem do hypoteky, tak se se mnou rozejde. Uz nas nebavi se neustale stehovat. Ja navrhla byt ( je tam mensi pravdepodobnost, ze vas kvuli prodeji vyhodi). No nic, nevim, jestli se v tom co jsem napsala nejak zorientujete, ani nevim, co od vas cekam. Stejne to zalezi na nas..snad jen nazor, jak byste to resily vy? Jsem opravdu tak veljy sobec, jen proto, ze chci byt opet stastna? Jenze co nase dite? Ja si pritele nikdy nebudu moci vzit kvuli jeho dluhum.. Achjo..
Co on ti má co dávat ultimátum?
Sám je zadlužený jak prase a tebe nutí se taky zadlužit a ještě by s tom bytě bydlel..vychcánek. Našla bych si byt jen pro sebe, dítě a zvířectvo. On tě tahá ke dnu.
@pannda jeste stale bydlime spolu, do konce ledna. Jenze jemu zacalo dochazet, ze syna moc neuvidia ze diky dluhum a psum bude tezko hledat bydleni, kam by si maleho mohl brat. Syna chci do sve pece a on stim (zatim) souhlasi. Vsechno me to hrozne stve…syna ma rad a tvrdi, ze i me stale miluje..malej ma tatu taky hrozne rad..zacala jsem malinko uvazovat o spolecem bydleni jen kvuli synovi, ale obavam se, ze by to nebylo to nejstastnejsi reseni,..
@Anonymní píše:
@pannda jeste stale bydlime spolu, do konce ledna. Jenze jemu zacalo dochazet, ze syna moc neuvidia ze diky dluhum a psum bude tezko hledat bydleni, kam by si maleho mohl brat. Syna chci do sve pece a on stim (zatim) souhlasi. Vsechno me to hrozne stve…syna ma rad a tvrdi, ze i me stale miluje..malej ma tatu taky hrozne rad..zacala jsem malinko uvazovat o spolecem bydleni jen kvuli synovi, ale obavam se, ze by to nebylo to nejstastnejsi reseni,..
Kdyby tě tak moc miloval, tak ti nedává podobné ultimátum…
@Anonymní píše:
hlavně ho nelituj, tvrdí ti, že tě miluje hlavně z existenčních důvodů - dobře si uvědomuje, že na konci ledna z něj může být, pokud ty mu nezajistíš bydlení, bezdomovec…
kdyby tě miloval opravdu, byl by ti oporou, nechlastal by a nevydíral…
Společné bydlení rozhodně není chytré řešení… pro něj teda jo. Ty bys byla, s prominutím, pádla na hlavu, kdybys mu to odkyvala… Nic by se pro tebe nezměnilo.
Kdyby tě skutečně miloval, tak by ti tohle stupidní ultimátum nedal.
Osobně si myslím, že odchod od něho je pro tebe výhrou, ty jsi zodpovědná a on nezodpovědný slaboch.
Rozhodně se nezadlužuj, hypotéka je takřka celoživotní koule u nohy a nedej bože, když se přihodí životní situace (ztráta zaměstnání, dlouhodobější nemoc atd.). Z vlastní zkušenosti vím, že banky naslibují hory doly, že v případě životní události pomohou řešit, ale nesplní nic. A nebankovní už životní události nezajímají vůbec, sestra platí na nebankovní 15,5T měsíčně za hypo 1,3M a nesmí se zpozdit ani o jediný den, úrok nechutný a v případě zpoždění penalty totálně ruinující.
Já souhlasím s výše uvedeným. Uvedom si, že mu nic nedlužíš. Naopak máš povinnost k synovi a mela bys především myslet na něj.
On je dospělý, sám za svá rozhodnutí odpovědný. A ze společné hypotéky se odchází ještě mnohem hůř. Držím moc palce, a přeju krásnou novou budoucnost. S jiným mužským
(ale toho si asi nenajdeš dokud budeš řešit toho současného)
Nejsi sobec. A rozhodně nejsi zodpovědná za dospělýho svéprávnýho chlapa. Pokud si neumí najít (zajistit) ani bydlení, jakým vzorem by byl pro dítě? Nešla bych ani do spolubydlení. Jako rodič může fungovat, pokud bude chtít.
Jasný, že chce společný bydlení…protože on na svoje nemá a nemá kam jít…
Ne nepřistupuj na to…začni sama a at se postaví na vastní nohy
Prosím tě hlavně s ním nebydli!
Ať se postaví na vlastní nohy! Třeba ho tohle konečně nakopne.
Ty nehas cizí průšvih a soustředí se na sebe a malyho, ať jste šťastní.
Prosim anonymne. Je to pro me dost citlive tema a chodi sem znami.
Ahoj holky, pred tremi dny jsme se s pritelem rozesli ( spis tedy ja s nim). Mame 4leteho synka, ktery je pro nas vsim. Problemy mame uz dlouho, vse vygradovalo prd mesicem, kdy nam majitel domu, kde bydlime oznamil, ze ho bude prodavat. Bydlime zde od brezna a stehovali jsme se sem ze stejneho duvodu (majitele domu, kde jsme zili se rozhodli pro prodej baraku). A tak jsme zmenili mesto, skolku, ja praci a trvale bydliste. Maly musel nejdrive do soukrome skolky, jelikoz ho v polovine roku do statni nevzali a tak behem roku vystridal tri skolky - strasny.. A ted bychom museli tohle vsechno podstupovat znovu..mame dva psi a kocoura a tak shaneni bydleni neni jednoduche. A finance nam take nedovoluji si mic vybirat. Pritel me zacal nutit do hypoteky, jenze tu hypoteku bych si musela vzit sama na sebe a jeste k tomu nebankovni a to je dost mozne, ze by mi ji nedali. Pritel je dost zadluzeny, da se rict, ze dozivotne.. Nemam uz silu s nim dal zit, odcizil se mi. Uz v tehotenstvi jsem jsem byla skrz finance dost ve stresu, pak se objevily exekuce a dalsi dluhy..vse jsem se snazila zvladat a byt priteli oporou a myslela jsem si, ze to vsechno spolu zvladneme. Pritel ale zacal vic a vic pit, pije sice jen pivo, ale kdyz to prezene, je dost neprijemny a nefer (vycita mi spousty veci, maleho jednou vyhanel z auta az se z to maly rozbrecel a nechapal, proc mu to vubec tata rika..v opilosti se se mnou i nekolikrat rozesel a proste na me utoci). Nejsem dokonala a nikdy jsem nebyla, ale uz takhle zit nechci. Pritel se navic pravidelne nekoupe, takze jsme spolu spali jen, kdy se sel umyt a me to od nej jeste vic odtahlo.
Omlouvam se, ze pisu tak zmatene - sama si ted moc nevim rady, aby rozchod byl co nejlepe stravitelny pro vsechny - hlavne pro syna. Pritel diky dluhum nema kam jit..jsem z toho spatna, jelikoz chci abychom se na vychove naseho syna nadale podileli oba, ale jak to vyresit? Ja mam kam jit. Pritel navrhnul spolecne bydleni jen kvuli diteti. Ja ovsem nevim. Kvuli bydleni to vygradovali, ja nechtela hypoteku a on mi dal ultimatum, ze jestli nepujdem do hypoteky, tak se se mnou rozejde. Uz nas nebavi se neustale stehovat. Ja navrhla byt ( je tam mensi pravdepodobnost, ze vas kvuli prodeji vyhodi). No nic, nevim, jestli se v tom co jsem napsala nejak zorientujete, ani nevim, co od vas cekam. Stejne to zalezi na nas..snad jen nazor, jak byste to resily vy? Jsem opravdu tak veljy sobec, jen proto, ze chci byt opet stastna? Jenze co nase dite? Ja si pritele nikdy nebudu moci vzit kvuli jeho dluhum.. Achjo..