Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asistent pedagoga je na pomoc v jedné třídě, u konkrétních dětí v hodinách, asistent školní u nás litá po škole a jde tam, kde je potřeba, k dětem kterým onemocní asistent, ale taky kopíruje, hlídá na akcích atd. A každého platí jiná instituce
Školní asistent je většinou přes nějaké šablony. Nemá tolik dovolené, nemá přímou a nepřímou práci. Teoreticky by neměl být přímo ve třídě a pomáhat konkrétně dětem.
tohle říká teorie: http://www.asistentpedagoga.cz/…ho-asistenta
Školní asistent je z grantu MŠMT, může předcházet mezi třídami, vypomáhat v družině. Asistent pedagoga je přidělen poradnou do třídy, kde je dítě se závažným problémem a potřebuje výpomoc. Pozor - asistent pedagoga se nestará jen o jedno dítě, ale pedagog mu třeba může zadat práci pro celou třídu zatímco se věnuje žákovi se specifickými potřebami.
Většinou je ŠA méně výhodný
Ja jsem delala skolniho asistenta. Byla jsem placena z projeku EU, takze za polovicni uvazek jsem mela 15 tisic hrubyho
pracovala jsem normalne ve tride,,kde jsem pomahala ucitelce - mela spojeny tri rocniky, takze jsem dohlizela, aby deti plnily, co maj a tak nejak co bylo potreba zrovna udelat
ale byla jsem na dohode i pracovni cinnosti, takze zadna dovca, zadna nemocenska..
Školní asistent je financován z EU a je to nepedagogický pracovník.
Asistent pedagoga je forma podpůrného opatření. A je to pedagog.
@jizvíková píše:
Asistent pedagoga je na pomoc v jedné třídě, u konkrétních dětí v hodinách, asistent školní u nás litá po škole a jde tam, kde je potřeba, k dětem kterým onemocní asistent, ale taky kopíruje, hlídá na akcích atd. A každého platí jiná instituce
Mohu refreshnout? Něco více o rozdílech, klady, zápor, y, obecněji. Dik
Ahoj, může mi prosím někdo vysvětlit rozdíl mezi školním asistentem a asistentem pedagoga? A platove je to prosím jak? Dekuji