Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
Holt musíš hledat dobřejšího partnera
@Anonymní píše:toho nejdobřejšího
@Anonymní píše:toho nejdobřejšího
proč jste si místo vědomostní hry raději nezašukali? ![]()
Hele a mě by zajímalo co to bylo za hru, bych mohla vzít na tábor dětem taky! ![]()
co na to říct? možná by ses divila, že třeba ti nejzdatnější ve svých oborech, tyhle základy uplně vypustili z hlavy a rozhodně je nejde označit za hloupé.
Partnerství (nejen vztahové ale i pracovní) je o doplňování se, ten umí to a ten zase tohle. Takže zkus na svůj vztah hledět z jiného úhlu.
@pohledzdruhestrany píše:
proč jste si místo vědomostní hry raději nezašukali?
ponaučení pro příště. Ale když jsme u toho, na intimnosti během toho času co jsme se vídali samozřejmě došlo (jen aby nedošlo k nějaké představě že jsme veškerý čas trávili nad hrami), stejně tak nepovažuji za nic špatného si i jako dospělí vytáhnout deskovku a hoďku tomu věnovat, když je na to nálada a čas. ![]()
@Nowuka2 píše:
Hele a mě by zajímalo co to bylo za hru, bych mohla vzít na tábor dětem taky!
Hra se jmenuje Zpátky do lavic ![]()
Šukejte, místo toho abyste se zkoušeli z vyjmenovaných slov.
Jako vážně - no tak holt sis našla praktického chlapa, bez hlubšího vzdělání. To nesouvií s inteligencí, šikovností v posteli a nebo použitelností pro život. Může být buran, ale taky nemusí.
Opravdu ty neznalosti vadí?
Jestli jo, tak to ukonči hned. Jestli ne, tak to neřeš.
Příspěvek upraven 17.01.23 v 14:34
Pokud by se můj manžel nechal ukecat na takovou hru, tak by to nejspíš dopadlo stejně
. Nikdy ho nezaujal dějepis, přírodopis, zeměpis, občanka… Za to má přehled v jiných věcech, které vysvětluje mé maličkosti i našim dcerám
a bohužel mnohdy zcela zbytečně. Má miliony jiných vlastností, kterých si vážím víc než toho, že by věděl kdo postavil Karlův most.
@axlpol píše:co na to říct? možná by ses divila, že třeba ti nejzdatnější ve svých oborech, tyhle základy uplně vypustili z hlavy a rozhodně je nejde označit za hloupé.Partnerství (nejen vztahové ale i pracovní) je o doplňování se, ten umí to a ten zase tohle. Takže zkus na svůj vztah hledět z jiného úhlu.
Děkuju za pěkný názor. Určitě na tom bude velký kus pravdy
. Rozhodně se mi nechce zahazovat a zatracovat jinak moc fajn člověka… ale na rovinu, v tu chvíli to byl až chvílemi šok
Hlavně bych se obávala v jakých jiných oblastech se to může projevit. Dobrou práci má? Co finanční gramotnost? Politické přesvědčení/pohled na svět? Buranský přístup k domácím pracím?
je možné, že tě časem překvapí velkými znalostmi v nějakém konkrétním oboru, ale také třeba ne, to už si pak musíš přebrat, zda bys zvládla žít s někým, kdo je v tvých očích 'hloupější".
@Anonymní píše:
Děkuju za pěkný názor. Určitě na tom bude velký kus pravdy. Rozhodně se mi nechce zahazovat a zatracovat jinak moc fajn člověka… ale na rovinu, v tu chvíli to byl až chvílemi šok
Jestli nevolí Babiše/Zemana, tak bych se povznesl.
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat na váš názor na situaci, kterou popíšu.Celkem před nedávnem jsem se seznámila s mužem - pracujícím, se zájmy (takové klasické jako sport, auta, turistika…), velmi sympatickým a prostě jsme si celkově sedli.
Za ten měsíc co jsme se stýkali jsme toho stihli poměrně dost, převážně venkovní aktivity, a vždy jsem se v jeho přítomnosti cítila příjemně a nic nenapovídalo něčemu neobvyklému nebo zarážejícímu.Teď k jádru věci. Před pár dny jsme si řekli že si uděláme pohodový večer a objednáme si jídlo, zahrajeme nějakou hru, koukneme na film. Hru jsme si vybrali vědomostní, nicméně hra je postavená na tom, že tam jsou otázky vyloženě ze základní školy (je opravdu vtipné zjišťovat na co všechno člověk za těch X let zapomněl). No ale během hry se ukázalo, že můj protějšek postrádá doslova základy jakéhosi všeobecného přehledu. Ne, opravdu bych neřešila že po 20 letech od toho co vyleze ze základky není schopný vyjmenovat vyjmenovaná slova po P rychlostí blesku, spíš tam šlo opravdu o všeobecné věci, základy logického myšlení. Když vám někdo tvrdí že slovo dobrý se stupňuje jako dobrý-dobřejší-nejdobřejší, je to minimálně zarážející. A takových jobovek tam bylo mnohem víc.
Jde o to, že v ten moment toho bylo tak moc, že jsem chvílemi začala uvažovat zda to vůbec jde, jestli nejsme každý úplně někde jinde (a ne, opravdu sebe nepovažuji za nějakého génia, to ani náhodou!). Je mi to až trapné že nad tím takhle uvažuji, je mi trapné už jen to někoho odsuzovat na základě hry… ještě když jsem se do té chvíle s tím člověkem cítila moc fajn. No od té chvíle bohužel v mých očích výrazně, když to řeknu hodně blbě, klesl a prostě se to ve mě pere.
Mějte fajn den.
Holka holka, řešíš úplný blbosti. Máš ho ráda? Je vám spolu dobře? Můžeš se na něj spolehnout, kdyby se něco,,podělalo"?
Pokud dobře vystupňuje slovo dobrý, ale jinak bude absolutně nepoužitelný člověk do života, je ti to na dvě věci…
Tak se podle toho zařiď ![]()
Zdravím, chtěla bych se zeptat na váš názor na situaci, kterou popíšu.
Celkem před nedávnem jsem se seznámila s mužem - pracujícím, se zájmy (takové klasické jako sport, auta, turistika…), velmi sympatickým a prostě jsme si celkově sedli.
Za ten měsíc co jsme se stýkali jsme toho stihli poměrně dost, převážně venkovní aktivity, a vždy jsem se v jeho přítomnosti cítila příjemně a nic nenapovídalo něčemu neobvyklému nebo zarážejícímu.
Teď k jádru věci. Před pár dny jsme si řekli že si uděláme pohodový večer a objednáme si jídlo, zahrajeme nějakou hru, koukneme na film. Hru jsme si vybrali vědomostní, nicméně hra je postavená na tom, že tam jsou otázky vyloženě ze základní školy (je opravdu vtipné zjišťovat na co všechno člověk za těch X let zapomněl). No ale během hry se ukázalo, že můj protějšek postrádá doslova základy jakéhosi všeobecného přehledu. Ne, opravdu bych neřešila že po 20 letech od toho co vyleze ze základky není schopný vyjmenovat vyjmenovaná slova po P rychlostí blesku, spíš tam šlo opravdu o všeobecné věci, základy logického myšlení. Když vám někdo tvrdí že slovo dobrý se stupňuje jako dobrý-dobřejší-nejdobřejší, je to minimálně zarážející. A takových jobovek tam bylo mnohem víc.
Jde o to, že v ten moment toho bylo tak moc, že jsem chvílemi začala uvažovat zda to vůbec jde, jestli nejsme každý úplně někde jinde (a ne, opravdu sebe nepovažuji za nějakého génia, to ani náhodou!). Je mi to až trapné že nad tím takhle uvažuji, je mi trapné už jen to někoho odsuzovat na základě hry… ještě když jsem se do té chvíle s tím člověkem cítila moc fajn. No od té chvíle bohužel v mých očích výrazně, když to řeknu hodně blbě, klesl a prostě se to ve mě pere.
Mějte fajn den.