Rozdíly mezi vnoučaty

39
10.7.18 22:25

Rozdíly mezi vnoučaty

Všechny zdravím. Jdu se sem k Vám vypsat :(. Moji tchánovci dělají mezi vnoučaty velké rozdíly. Dřív jsem to dávala a snažila se to ustát, ale teď už to má dopad i na děti, a tak si říkám, jak to vyřešit. Můj manžel má bratra a ten má dvě děti, které jsou u tchýně a tchána oblíbení. Vozí je na výlety, kupujou boty a oblečení, nezapomenou na svátky, narozeniny a o Vánocích dostávají obr dary. Když u nich jsou, tak se jim věnujujou a je cítit, že je zbožňujou. My s manželem máme tři děti a je to u tchánovců hrozný. Už v porodnici jsem cítila, že tchýně není unesená. Děti šidí, nevěnuje se jim, když tam přijdou, tak je ignoruje. Svátky a narozeniny neřeší. Děti to začínají cítit, dcera se mě teď ptala, proč nic nedostala k narozeninám, když bratranec dostal mobil :(. Už když byli miminka, tak když jsem je třeba potkala, tak se ani nekoukli do kočárku, prostě nezájem. Nevím, jak to vyřešit. Manžel to moc řešit nechce, vždy byl na druhém místě za bráchou, tak je na to zvyklej, ale mě to vadí. Bojím se, aby z toho děti neměly pocit méněcennosti :(, a pak se to s nimi netáhlo dál. Tchyni jsem to jednou řekla a řekla mi, že to ví, že má druhé vnoučata raději :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
565
10.7.18 22:28

Omezila bych styk na úplne minimum, k čemu takové prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.7.18 22:30
@Bugg píše:
Všechny zdravím. Jdu se sem k Vám vypsat :(. Moji tchánovci dělají mezi vnoučaty velké rozdíly. Dřív jsem to dávala a snažila se to ustát, ale teď už to má dopad i na děti, a tak si říkám, jak to vyřešit. Můj manžel má bratra a ten má dvě děti, které jsou u tchýně a tchána oblíbení. Vozí je na výlety, kupujou boty a oblečení, nezapomenou na svátky, narozeniny a o Vánocích dostávají obr dary. Když u nich jsou, tak se jim věnujujou a je cítit, že je zbožňujou. My s manželem máme tři děti a je to u tchánovců hrozný. Už v porodnici jsem cítila, že tchýně není unesená. Děti šidí, nevěnuje se jim, když tam přijdou, tak je ignoruje. Svátky a narozeniny neřeší. Děti to začínají cítit, dcera se mě teď ptala, proč nic nedostala k narozeninám, když bratranec dostal mobil :(. Už když byli miminka, tak když jsem je třeba potkala, tak se ani nekoukli do kočárku, prostě nezájem. Nevím, jak to vyřešit. Manžel to moc řešit nechce, vždy byl na druhém místě za bráchou, tak je na to zvyklej, ale mě to vadí. Bojím se, aby z toho děti neměly pocit méněcennosti :(, a pak se to s nimi netáhlo dál. Tchyni jsem to jednou řekla a řekla mi, že to ví, že má druhé vnoučata raději :(.

Nezměníš je a láska se fakt vynutit nedá. Důležité je, to vhodně vysvětlit dětem, aby věděli, že je to o babi s dědou a ne o nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
10.7.18 22:31

Neuděláš s tím nic, jedině tam víc jezdit, aby byly na děti víc zvyklý, více v kontaktu, aby si k nim našli cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
10.7.18 22:32

Tak to je sila. Uz by me u nich a moje deti nikdo nevidel. Mam prece nejakou dustojnost! Absolutne tohle nechapu - delat rozdily mezi vnoucaty… :,(
Lepsi zadna babicka, nez takova kracmera… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
10.7.18 22:34

S tím bohužel nic neuděláš. Pokud se vidí v bratrovi manžela, vidí se i v jeho dětech. Mně by mrzelo, že jako rodina jsme u nich na vedlejší koleji a měla bych k nim taky takový postoj. Možná by se chytli za nos, kdyby slyšeli od vašich dětí, že to pociťují. Jde ale o to, jestli se dá pozornost a láska prarodičů vynutit, asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
10.7.18 22:35

@melasa ta babicka si evidetne k jejim detem cestu ani nehleda. Spis mi to tak pripada, ze jsou ji na obtiz, uplne u zadele… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
10.7.18 22:35

Mam to taky tak. Deti si uzivaji pozornosti moji mamky. Veci, s kterymi nic nenadelam, neresim. Tchanum jsem to rekla do oci jako ty, vic delat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
10.7.18 22:37

Nejezdila bych tam nebo jen opravdu minimálně. Nechtěla bych své děti vystavovat takovým situacím. Ale hrozně by mě to kvůli nim mrzelo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.7.18 22:39

Už jsme zkoušeli omezit styk na minimum, ale je blbý, že bydlíme v malém městečku a 2 ulice od sebe. Děti vidí často, jak chodíme po ulici a nebo je často potkáme na nákupech a stejně to s nimi nehne. Druhá vnoučata bydlí v jiném městě, vedlejším. Zkoušeli jsme je tam dávat víc, ale v tu chvíli se nejvíc vozili po mladším synovi a prostě jsem měla pocit, že potřebují někoho vždycky vyřadit. Na Vánoce sice dárky poslali, ale nejmladší nic nedostal vůbec. Asi si říkali, že 3 leté dítě z toho nemá rozum, jinak si to nedovedu vysvětlit :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.7.18 22:39

@Bugg A proč se tak děje, něco se jí na Vás nelíbí? Tohle fakt nemám ráda, když někdo dělá rozdíl ve vnoučatech a ještě se k tomu přizná, no fuj. :cert: Musíme se smířit s tím, že jsme každý jiný. Ale tohle mě opravdu mrzí za Vás. Zkus komunikaci, když nepůjde nevnucuj je a nech to na dětech jestli za ní chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.7.18 22:40

Snažím se jim to vysvětlit, ale sama to nechápu a co jsem se nabrečela :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.18 22:41

U nas toto dela bohuzel moje mamka. Moje holky jsou na druhe koleji a bratruv kloucek je TOP. Proste prvni vnuk …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.7.18 22:45

No, spíš měli bratra manžela vždycky za takového borečka a je o dost mladší, tak když čekal on rodinu, tak se strašně už těšili a kupovali všechno, kočárek, oblečení, výbavu a když po roce čekali první dítě my, tak jsme nic nedostali, to se mi zdálo už tenkrát divné. Než se děti narodily, měli jsme super vztahy, ale pak se to díky tomuto pokáklo. Snažila jsme se tam třeba dceru dát, když byla malá, ale jak přišla švagrová s vnukem, hned dceru odložila třeba i švagrové a na hrála si s vnukem. Já do toho přišla a koukala, že dceru třeba nechala v jídelní židličce, aby měla pokoj :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
10.7.18 22:46

asi bych se zamerila na to vysvetlit detem, ze svet neni ruzovej. Chapu ze te to stve, ale prarodice maji pravo dat kazdymu co chteji. Jestli nekomu chteji dat mobil a jinymu ne, je to jen jejich vec.

Vasvetli detem, ze tak to v zivote chodi. Ja takyu prarodicu byla ta „mene popularni“ nez bratranec se sestrenici a nakonec mi to v zivote spis pomohlo, protoze uz od mala vim, ze zivot funguje jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová