Stěhovaní do domečku bez tchýně?

Anonymní
8.7.18 15:44

Stěhovaní do domečku bez tchyně?

Ahoj, předem se omlouvám za anonym ale snad pochopíte. Můj manžel a já jsme se rozhodli po 6 letech bydlení u rodičů manžela, odstěhovat se do svého domečku i s dětmi, které jsou ještě malinké. Stěhovat se budeme příští rok na jaře ale teď řešíme otázku, co s tchyní, která v tak velkém domě bude žít sama. Můžeme jí tam nechat samotnou? Kondici má dobrou, věk 65. Máme se jí, žádat o dovolení nebo jít za vlastním štěstí a jen to oznámit? Už jsme ji říkali, že bychom se chtěli odstěhovat, řekla, když to uděláme skončí s námi. A to i v tom, že na nás chtěla přepsat dům. Nemůže nám v tom přeci bránit. Co dělat? díky za rady. Budu ráda, když napíše někdo kdo prožil něco podobného. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4224
8.7.18 15:49

;) Jděte za svým štěstím. Tchýně to časem rozdýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
8.7.18 15:50
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym ale snad pochopíte. Můj manžel a já jsme se rozhodli po 6 letech bydlení u rodičů manžela, odstěhovat se do svého domečku i s dětmi, které jsou ještě malinké. Stěhovat se budeme příští rok na jaře ale teď řešíme otázku, co s tchyní, která v tak velkém domě bude žít sama. Můžeme jí tam nechat samotnou? Kondici má dobrou, věk 65. Máme se jí, žádat o dovolení nebo jít za vlastním štěstí a jen to oznámit? Už jsme ji říkali, že bychom se chtěli odstěhovat, řekla, když to uděláme skončí s námi. A to i v tom, že na nás chtěla přepsat dům. Nemůže nám v tom přeci bránit. Co dělat? díky za rady. Budu ráda, když napíše někdo kdo prožil něco podobného. :hug:

Možná by stálo za to nějak rozvést důvody, proč se tak vyjádřila tak jak se vyjádřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.7.18 15:51

A tchan uz nezije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.7.18 15:53

tohle by měl s ní řešit především manžel a jen oznamovat , no nevím - je to máma.....tak by byla slušnost jí o tom říct, vysvětlit i proč odcházíte. Samotnou jí tam nechat můžete, ale určitě počítejte, že to vztahy naruší, obzvlášť když chtěla být velkorysá a chtěla na vás ten dům přepsat…odcházíte daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21401
8.7.18 15:56

Zni to jako klasicke citove vydirani - kdyz se dostehujete, koncim s vama.
Jestli na vas lpi, tak s vama stejne neskonci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35796
8.7.18 15:56

A to tchýně neví, že máte i jiné bydlení? Vydírat bych se rozhodně nenechala. A už vůbec ne aby vás uplácela majetkem, který nakonec bude kdoví koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
8.7.18 16:26

Jste dospělý nepotřebujete tchýnino svolení,v 65letech jistě může bez problémů žít sama. Vyhrožování z její strany nechápu,mám už jedno dítě dospělé a neumím si představit,takto vydírat a vynucovat si společné soužití :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.7.18 16:28
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym ale snad pochopíte. Můj manžel a já jsme se rozhodli po 6 letech bydlení u rodičů manžela, odstěhovat se do svého domečku i s dětmi, které jsou ještě malinké. Stěhovat se budeme příští rok na jaře ale teď řešíme otázku, co s tchyní, která v tak velkém domě bude žít sama. Můžeme jí tam nechat samotnou? Kondici má dobrou, věk 65. Máme se jí, žádat o dovolení nebo jít za vlastním štěstí a jen to oznámit? Už jsme ji říkali, že bychom se chtěli odstěhovat, řekla, když to uděláme skončí s námi. A to i v tom, že na nás chtěla přepsat dům. Nemůže nám v tom přeci bránit. Co dělat? díky za rady. Budu ráda, když napíše někdo kdo prožil něco podobného. :hug:

Rozhodně bych se od svojí mamky nevytratila jako cukrář, určitě bych to s ní probrala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
8.7.18 16:38
@Anonymní píše:

Rozhodně bych nikoho o žádné dovolení nežádala. Jste snad dospělí ne? To se rovnou můžete žádat i o svolení jet s děckama do zoo. A jestli vydírá tak ať, jděte si za tím, co chcete vy. My jsme také kdysi bydleli s tchýni, ale v bytě, kde bylo nájemné vyšší než její měsíční příjem. Dělala zle, takže jsme jí obeznámili s tím, že si hledáme jiné bydlení a pak prostě zbalili věci, odhlásili se z bytu a šli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32140
8.7.18 16:41

Ptát se na dovolení? To jako vážně? Proč byste jí nemohli nechat samotnou? A proč by s vámi měla skončit? Svoje bydlení ať si vyřeší tchyně sama. Jestli je na ní dům velkej, tak ať ho prodá a koupí si třeba něco menšího. Nejsi přece za ní zodpovědná, ať si dělá co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.7.18 16:42
@Anonymní píše:

jo přepsat na vás dům ale s dožitím že :P takže pěkně 30 let vydržet a bude to celé vaše, mezitím vám bude taky 70 a barák už na vás taky bude vlastně moc. Jen běžte a výčitky nemějte, však ono to naopak vztahům prospěje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
8.7.18 16:42

mě se líbí, že píšeš, že se budete stěhovat i s dětmi :lol: :lol: :lol:

normálně bych jí to oznámila, že se na jaře stěhujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.7.18 16:51
@Anonymní píše:

jinač s domem ať ho dá třeba na charitu, vy vlastní máte ne? Ideální ať prodá, koupi byteček a má peníze na důchod a užívá si :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
8.7.18 17:12

Šla bych, na tchyni bych nebrala moc velké ohledy pokud je samostatna, 65 není žádný věk :nevim: pokud by to byla babička kolem 80 bylo by to horší. Já nesnáším takové to citové vydírání jako vy mě opustíte atd… Pokud má opravdu velký dům a nemá ráda samotu může třeba část toho domu pronajímat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová