Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak pro začátek si zkus uvědomit, že děti nejsou tvůj osobní majetek, ale potomci i tvého manžela a o jehož matku se jedná a pak si zkus představit, že tenhle příspěvek i s (jak to tady obvykle bývá) utajenými detaily o krvežíznivé tchyni píše tvůj manžel o TVÉ matce a pak si o tom v klidu popřemýšlej.............
Já se svou tchyní moc dobře nevycházím, ale přes děti se nemstím.
Pokud o ně stojí a jim je u nich dobře, tak vycházím vstříc a slušně se domlouvám.
Sama tam moc nechodím, jen tak na povinné krátké návštěvy.
Chovám se slušně, je to matka mého muže a babička NAŠICH dětí.
@overlord píše:V necem mas pravdu. Ale to, co pisu muze byt pravda a ona je. Kdyby tebe nekdo urazel, delal ti naschvaly… jak by jsi to resila? Vadilo by ti to, ver mi. A pak mas takovemu cloveku sverovat dite? Ano, spousta lidi sem nenapise celou pravdu. A kdyz napisu, ze spatne se k tchyni nechovam… uveris mi? Ne, vid? Psala jsem, ze mi je cela ta situace neprijemna uz jen kvuli detem…ale mne to ublizuje taky, nemyslis? Proto me uprimne zajima, jak to maji jine maminky. A ano, premyslime o tom s manzelem oba, proc se tak jeho mamka chova… i jemu je to jeji chovani neprijemne.
tak pro začátek si zkus uvědomit, že děti nejsou tvůj osobní majetek, ale potomci i tvého manžela a o jehož matku se jedná a pak si zkus představit, že tenhle příspěvek i s (jak to tady obvykle bývá) utajenými detaily o krvežíznivé tchyni píše tvůj manžel o TVÉ matce a pak si o tom v klidu popřemýšlej.............
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Prosim kdo ma problemy s tchyni…? Jak resite situaci, kdy se k vam tchyne nechova hezky, dela naschvaly a chce si " pujcovat" vnoucata. Bohuzel uz jsem se sekla a rekla, ze dokud nezmeni sve chovani, vidat vnoucata muze, ale nepujcim ji je. Trapi me to, deti za to nemuzou, vim, ale nevim uz jak dal. Jak to mate maminky vy?
Chová se špatně k vnoučatům?
@Anonymní píše:
V necem mas pravdu. Ale to, co pisu muze byt pravda a ona je. Kdyby tebe nekdo urazel, delal ti naschvaly… jak by jsi to resila? Vadilo by ti to, ver mi. A pak mas takovemu cloveku sverovat dite? Ano, spousta lidi sem nenapise celou pravdu. A kdyz napisu, ze spatne se k tchyni nechovam… uveris mi? Ne, vid? Psala jsem, ze mi je cela ta situace neprijemna uz jen kvuli detem…ale mne to ublizuje taky, nemyslis? Proto me uprimne zajima, jak to maji jine maminky. A ano, premyslime o tom s manzelem oba, proc se tak jeho mamka chova… i jemu je to jeji chovani neprijemne.
Komunikaci by obstarával její syn. S nenávistí se špatně žije. ![]()
@tininas píše:
Jak jsou stará vnoučata?
Mame petileteho syna a dvouletou dceru.
@Anonymní píše:
V necem mas pravdu. Ale to, co pisu muze byt pravda a ona je. Kdyby tebe nekdo urazel, delal ti naschvaly… jak by jsi to resila? Vadilo by ti to, ver mi. A pak mas takovemu cloveku sverovat dite? Ano, spousta lidi sem nenapise celou pravdu. A kdyz napisu, ze spatne se k tchyni nechovam… uveris mi? Ne, vid? Psala jsem, ze mi je cela ta situace neprijemna uz jen kvuli detem…ale mne to ublizuje taky, nemyslis? Proto me uprimne zajima, jak to maji jine maminky. A ano, premyslime o tom s manzelem oba, proc se tak jeho mamka chova… i jemu je to jeji chovani neprijemne.
no tak to jednou budeš muset dětem říct, že babičku nesmějí vídat, protože vám je její chování nepříjemné a vy jste ji tímto vytrestali.......to bych teda u toho chtěla být…
A k dětem se chová babička jak? hezky? Je milá, laskavá, kazí je přiměřeně? To co je mezi vámi je mezi vámi, bud ty dospělá a udělej co je nejlepší pro děti. Prd na bábu, bud prosím tě rádaž e je chce…moje tchýně nehlídala naše děti nikdy , ani půlden a ani o to nestojí. Jetsli je to jen mezi vámi a s dětmi je vše ok, není důvod jí je nepůjčit..plus že je to dost nedospělé ![]()
Co znamená, že se k tobě nechová hezky? Jak o tobě mluví před vnoučaty? Do jisté míry tě chápu… Věřím, že ji je nechceš dávat ne z důvodu pomsty, ale pro ochranu dětí samotných…
Není Vaše povinnost dávat děti samotné k babičce, pouze umoznit kontakt.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Prosim kdo ma problemy s tchyni…? Jak resite situaci, kdy se k vam tchyne nechova hezky, dela naschvaly a chce si " pujcovat" vnoucata. Bohuzel uz jsem se sekla a rekla, ze dokud nezmeni sve chovani, vidat vnoucata muze, ale nepujcim ji je. Trapi me to, deti za to nemuzou, vim, ale nevim uz jak dal. Jak to mate maminky vy?
Pokud se k tobě nechová hezky a dělá naschvály měl by zakročit tvůj manžel.Nechapu takové chování!
@terulína píše:
Já se svou tchyní moc dobře nevycházím, ale přes děti se nemstím.
Pokud o ně stojí a jim je u nich dobře, tak vycházím vstříc a slušně se domlouvám.
Sama tam moc nechodím, jen tak na povinné krátké návštěvy.
Chovám se slušně, je to matka mého muže a babička NAŠICH dětí.
Vzdy jsem se chovala slusne a je mi jedno, jestli mi to tady nekdo uveri, nebo ne. Jenze tchyne je clovek, ktery provokuje a nesnese, aby byl chvilku klid. Dela ji dobre, kdyz je dusno. A uz to vnimaji i nase deti.
@Anonymní píše:
Vzdy jsem se chovala slusne a je mi jedno, jestli mi to tady nekdo uveri, nebo ne. Jenze tchyne je clovek, ktery provokuje a nesnese, aby byl chvilku klid. Dela ji dobre, kdyz je dusno. A uz to vnimaji i nase deti.
Tak děti nech, ať si samy vyberou.