Moje děti a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.7.18 15:50
@Anonymní píše:
Moje tchýně má poslední varování a pak už děti ani neuvidí. Potom, jak se chovala, může být ráda, že k ní ještě jezdíme. Děti bez dozoru nemá a hned tak mít nebude. Nutno dodat, že je to i pro její dobro, protože starší už pomalu začíná chápat.
Tchýně je taková jaká je. S tchánem a jeho partnerkou problém nemám. Ti mají děti, jak si přejí.
Děti jsou nás obou, ale babičky se nesmí chovat tak, aby děti ohrožovaly na zdraví, ve vývoji a nesmí poštvávat děti proti sobě a ani proti rodičům. Ona to nedodržela.
@overlord u nás tchýně děti postvavala proti mě, tvrdila, že je nemám ráda. Synovi opakovaně řekla, že mám ráda jen druhé dítě a jeho má ráda jen ona. O mně a moji máme před ním mluvila jako o kravách. Ano, klidně mu jednoho dne řeknu, jak se babička chovala. Ale spíš to zase vymluvim na vzdálenost.

Ještě doplním, že tchýně předpokládala, že ji děti dám do výchovy a půjdu do práce, protože ona to tak udělala. Dotklo se jí, že jsem s nimi byla doma. To se hodně urazila. Když jsem pak dala syna ve 4,5 letech do školky, tak mu řekla, že jsem blbá krava, že ho nemám ráda, protože musí chudáček do školky. On to nechápal, protože do školky chtěl. Denně tam spal a chtěl tam spát. Přijel od ní s tím, že chce do školky a nechce bydlet u babičky, protože ta už mu vysvětlila, že bude bydlet u ní a bude se mít lépe než doma.
Takových příhod máme za 7 let syna mnoho. Prakticky každou návštěvu je nějaký problém. Když nepostvava, tak vydírá. Musíš to jíst, nebo tě nebude mít máma ráda, budeš malý, hloupý a ošklivý a podobné perly. Ty nemluvíš, já ti nerozumím a když ti nerozumím, nedám ti zmrzlinu…
AnonymníX - nezakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
80474
2.7.18 15:54
@Anonymní píše:
V necem mas pravdu. Ale to, co pisu muze byt pravda a ona je. Kdyby tebe nekdo urazel, delal ti naschvaly… jak by jsi to resila? Vadilo by ti to, ver mi. A pak mas takovemu cloveku sverovat dite? Ano, spousta lidi sem nenapise celou pravdu. A kdyz napisu, ze spatne se k tchyni nechovam… uveris mi? Ne, vid? Psala jsem, ze mi je cela ta situace neprijemna uz jen kvuli detem…ale mne to ublizuje taky, nemyslis? Proto me uprimne zajima, jak to maji jine maminky. A ano, premyslime o tom s manzelem oba, proc se tak jeho mamka chova… i jemu je to jeji chovani neprijemne.

No ale pořád je to mezi tebou a tchyní. Používat děti jako zbran je sprosté - i vůči těm dětem. Takže si to s tchyní klidně vyříkej, nebo se s ní nebav, ale zač můžou ty děti, že jim ty nepřeješ babičku? A naopak babičce vnoučata? A jak se to líbí partnerovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.7.18 15:57

Pokud má tchyně špatný vztah k vám, může to být důvodem, aby kontakt dětí byl s ní značně omezen. Protože nevím, jak to u vás vypadá, nemohu posoudit, zkus to probrat s manželem. Ono je někdy fajn mít babičku na hlídání a sem tam nějaké ty babkovské blbé kecy je potřeba přeslechnout. Pokud se k tobě ale opravdu chová hodně urážlivě a zle, kontakt bych utla. Podle zákona má sice vnouče nárok na babičku, ale i soudy v případech nenávistného prarodiče nemusejí rozhodnout pro styk s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 16:01
@overlord píše:
jestli si toho vůbec všimnou, zakladatelka o té tchynině „problémovosti“ píše dost mlhavě

Ano pisu mlhave. Protoze at napisu cokoliv, vzdy si neco najdete. Takze nechci vice vypisovat, otoci se to proti mne, jak tady tchyni pomlouvam. A to nechci. Chtela jsem pouze vedet, jak to maji jine maminky. Jsem rada, ze nektere maminky normalne odpovedely, aniz by mela spousta reci. Vazne se tady nechci dohadovat. Ona je skutecnost jina, nez se zda. Takze at toho napisu vice, nebo nic, tak jako tak to bude spatne. Ale s tim jsem musela pocitat. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.18 16:04
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Prosim kdo ma problemy s tchyni…? Jak resite situaci, kdy se k vam tchyne nechova hezky, dela naschvaly a chce si " pujcovat" vnoucata. Bohuzel uz jsem se sekla a rekla, ze dokud nezmeni sve chovani, vidat vnoucata muze, ale nepujcim ji je. Trapi me to, deti za to nemuzou, vim, ale nevim uz jak dal. Jak to mate maminky vy?

u nás tchyně dělala strašné rozdíly mezi naším společným a manželovo prvním, plus mě mezi lidmi nazývala výrazy ta pí…a podobně. Takže jsem jednou řekla dost a utnula kontakty. Samozřejmě se ty rozdíly odrazili na chování manželova syna vůči našeho dítěte a skončilo to tak, že to i nenávratně změnilo můj vztah k manželovu dítěti. Sice jsme se jak vážně onemocněla usmířily a několik měsíců to bylo vážně super, byla skvělá jak babička tak milionová tchyně. Bohužel zemřela a je mi moc líto, že ty vztahy nebyly tak super od začátku, ale až od doby, kdy vážně onemocněla.

• Citovat
  • Upravit
201
2.7.18 16:05

no.......... tak si aspoň nebřinkni tou svatozáří do futer až budeš utíkat od tchyně s dětmi v závěsu…
jinak já, jako jiná maminka, to mám tak, že tchyni, která vídá vnučku (16 měsíců) asi tak 4× do roka vložím dítě při příjezdu do náručí a odebírám až při odjezdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
2.7.18 16:07
@Annabela11 píše:
@overlord No děti jsou dost všímavé…
…ale zároveň se od nich taky někdy chce, aby si nevšimly, že najednou přišly o babičku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 16:07
@inkakřivák píše:
No ale pořád je to mezi tebou a tchyní. Používat děti jako zbran je sprosté - i vůči těm dětem. Takže si to s tchyní klidně vyříkej, nebo se s ní nebav, ale zač můžou ty děti, že jim ty nepřeješ babičku? A naopak babičce vnoučata? A jak se to líbí partnerovi?

Ale ja tohle vse chapu. Nejsem zadna mrcha. Bohuzel nemohu a ani nechci tchyni tady pomlouvat, ale je to vazne neprijemna situace. Manzel mamince rekl sve a nelibi se mu, jak se jeho vlastni matka chova… bohuzel. Sam ji rekl, ze dokud se neomluvi, tak to takhle dal nepujde. Sama nevim, co s tim…

• Citovat
  • Upravit
14313
2.7.18 16:08
@Anonymní píše:
Ano pisu mlhave. Protoze at napisu cokoliv, vzdy si neco najdete. Takze nechci vice vypisovat, otoci se to proti mne, jak tady tchyni pomlouvam. A to nechci. Chtela jsem pouze vedet, jak to maji jine maminky. Jsem rada, ze nektere maminky normalne odpovedely, aniz by mela spousta reci. Vazne se tady nechci dohadovat. Ona je skutecnost jina, nez se zda. Takze at toho napisu vice, nebo nic, tak jako tak to bude spatne. Ale s tim jsem musela pocitat. ;)
Já tě úplně chápu měla jsem něco podobného…kdo nezažil nepochopí,tchýně nezkutecne jedovatá.Clovek se jí nikdy ničím nezavděčil a hloupé komentáře nelze poslouchat pořád.Bydlela jsem s tchýni…chodila jsem ji uklízet jelikož nebyla moc na čistotu a mě to vadilo protože k ní chodil nás syn.Jedniho dne mi řekla že si nepřeje abych ji tam chodila uklízet když jsem se jí zeptala proč?řekla ze jí bude chodit uklízet její dcera…Ta se tam zastavila 1za 14dni a ještě jen na oběd.No jo no tchýně jsou mazec někdy. :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
2.7.18 16:08
@Anonymní píše:
Ještě doplním, že tchýně předpokládala, že ji děti dám do výchovy a půjdu do práce, protože ona to tak udělala. Dotklo se jí, že jsem s nimi byla doma. To se hodně urazila. Když jsem pak dala syna ve 4,5 letech do školky, tak mu řekla, že jsem blbá krava, že ho nemám ráda, protože musí chudáček do školky. On to nechápal, protože do školky chtěl. Denně tam spal a chtěl tam spát. Přijel od ní s tím, že chce do školky a nechce bydlet u babičky, protože ta už mu vysvětlila, že bude bydlet u ní a bude se mít lépe než doma.
Takových příhod máme za 7 let syna mnoho. Prakticky každou návštěvu je nějaký problém. Když nepostvava, tak vydírá. Musíš to jíst, nebo tě nebude mít máma ráda, budeš malý, hloupý a ošklivý a podobné perly. Ty nemluvíš, já ti nerozumím a když ti nerozumím, nedám ti zmrzlinu…
AnonymníX - nezakladatelka.

Tak tohle je hustý, ta by moje děti fakt už neviděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
2.7.18 16:09

Já teda dotaz chápu a to se ke mně právě kvůli dětem snaží tchýně chovat hezky. Ono je těžké svěřovat děti lidem, s jejichž přístupem k životu, ostatním lidem a k výchově extrémně nesouhlasis. Vy byste opravdu s klidným srdcem pouštěli děti k lidem, kteří vám třeba dělají podrazy?

Mně přijde, že se vztahy omezí sami tím, jak to mezi vámi je. Není potřeba zakazovat styk. Děti bych tam společensky pustila, ale nenechala bych si diktovat frekvenci. Zas z pozice dítěte to znám také a nemusíš se bát, děti velmi rychle prohlédnou, co je kdo zač. Proto třeba já styk děti s babičkou neomezuji, ať si na to přijdou sami. Zas rozvedený dědeček nemá zájem vůbec a musím říct, že se to mrzí opravdu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.7.18 16:10
@Anonymní píše:
Ale ja tohle vse chapu. Nejsem zadna mrcha. Bohuzel nemohu a ani nechci tchyni tady pomlouvat, ale je to vazne neprijemna situace. Manzel mamince rekl sve a nelibi se mu, jak se jeho vlastni matka chova… bohuzel. Sam ji rekl, ze dokud se neomluvi, tak to takhle dal nepujde. Sama nevim, co s tim…

Pokud se tě manžel zastal je to v pořádku!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
@Anonymní píše:

No co s tím - pouštěj tam děti, pokud chtějí, a sama se omez na nezávaznou konverzaci o počasí a hotovo. Ale jít na ni křivácky přes děti - to už je lepší se s ní poštěkat otevřene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
@Anonymní píše:
Dítě vnímá víc, než si myslíme. V jednu dobu jsme na krátký čas přestali s manželem navzájem navštěvovat své rodiče. Já měla pocit, že se jeho rodiče ke mě chovají nepatřičně a on aby mi to vrátil. Dítě jsme ale posílali k oboum. Jednou měla být u našich oslava a jela jsem jen já a dcera, která mi v necelých třech letech povídá: „Proč nejede táta?“ A já na to: „Má moc práce“ a ona: „Nemá, ty nemáš ráda jeho babičku a táta nemá rád tvou babičku“. Pamatuju si to dodnes

Máte doma veselo. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2719
2.7.18 16:11
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Prosim kdo ma problemy s tchyni…? Jak resite situaci, kdy se k vam tchyne nechova hezky, dela naschvaly a chce si " pujcovat" vnoucata. Bohuzel uz jsem se sekla a rekla, ze dokud nezmeni sve chovani, vidat vnoucata muze, ale nepujcim ji je. Trapi me to, deti za to nemuzou, vim, ale nevim uz jak dal. Jak to mate maminky vy?

Z tohoto nikdo nepochopí o co vlastně jde. Něco konkrétnějšího by to chtělo. Jaké naschvály atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová