Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak casto jezdite ke tchanovcum s prckama? Nas prcek zatim nemuze byt beze me, protoze je kojeny, ale manzelovo rodice me neustale nuti abych tam s nim pobyvala tyden treba i presto, ze nase vztahy vychladly a vychladly i bohuzel mezi mnou a mym chlapem, ja vim, ze prcek za to nemuze a ze vazby se maji otuzovat, nicmene pobyt u nich je mi krajne neprijemny, ano, navstevu zvladnu, ale ne tyden, kdyz je zvu k nam, nechteji, nemuzou musi se starat o zvirata. Nejaka rada?
Kolik je prckovi?
Nutit vás nemůžou, jela bych jen na běžnou návštěvu. Že nepřijedou oni je jejich problém.
Jezdili jsme jak to vyhovovalo mě, chtěla jsem být hlavně v psychické pohodě. Cesta k tchánovcům přes dvě hodiny autem. Jezdili jsme tak co tři měsíce, s jedním dítětem. Postupně jezdíme méně často. Tak jednou za půl roku (děti máme už dvě), vždy jen na víkend. Pátek až neděle, dvě přespání. Ale oni nemají problém přijet za námi.
Sama jsem tam s dětmi nikdy nepobývala. Nyní jezdí s dětmi manžel sám. Mě to tam prostě nebaví. Stejně chtěj vidět děti, ne mě. Navíc se zde objevil problém alkohol, takže děti tam nikdy sami nebudou. (prosím zachovat anonym, děkuji)
Pro mě je prostě doma nejlíp, nebaví mě balit celej ten cirkus. Musíš si to prostě nějak vyargumentovat. Ono opravdu není sranda balit se na týden pryč, kór když je třeba dítě navyklé na prostředí doma a jinde mu není příjemně (což našim dětem je šumák).
Upřímně ani ke svým rodičům nejezdím častěji.
Anonym Ka
Tak mi to máme 33 km a jezdíme k mým rodičům ob týden na víkend jen z důvodu ze jsem na rodičovské až budu chodit do práce tak plánujeme jednou za měsíc. Oni k.nam jezdí párkrát za rok.
Jako jet k někomu (33 km) na týdenní návštěvu…néééé…
Normálně bych tchánům řekla, že týdenní „dovolená“ se mi nehodí.
Já mám svoje tchánovce ráda a po třech dnech už by mi asi i tak cvrkalo v hlavě ![]()
Na takhle krátké vzdálenosti, na který se můžete vidět třikrát do měsíce, když na to přijde, bych vůbec přemýšlela i nad jedinou nocí.
Pokud si na mateřský a máš čas, tak tam můžeš zajet třeba jednou týdně normálně v pracovním dni, na odpoledne a večer zpátky. To jsou normální slušný a docela častý návštěvy. Jakékoliv návštěvy větší bych dělala jen kdybych já sama opravdu chtěla. ![]()
My jezdili s nasima 1× za mesic v sobotu nebo nedeli na navstevu, jako dite na to mam pekne vzpominky. S nasima jsme tam nespali nikdy, o prazdninach jsme tam byli sami. Vyjimecne prijela babicka na par dni k nam.
Na tyden bych tam nejezdila, pokud se tam citis neprijemne.
My mame prarodice daleko, dcera je z nich ale nadsena.
@Anonymní píše:
Jak casto jezdite ke tchanovcum s prckama? Nas prcek zatim nemuze byt beze me, protoze je kojeny, ale manzelovo rodice me neustale nuti abych tam s nim pobyvala tyden treba i presto, ze nase vztahy vychladly a vychladly i bohuzel mezi mnou a mym chlapem, ja vim, ze prcek za to nemuze a ze vazby se maji otuzovat, nicmene pobyt u nich je mi krajne neprijemny, ano, navstevu zvladnu, ale ne tyden, kdyz je zvu k nam, nechteji, nemuzou musi se starat o zvirata. Nejaka rada?
Nutit tě nemůžou, tak k nim přijeď třeba na den, dva a uvidíš, třeba se vztahy zase upraví a bude lépe, tak zkus jet s chlapem, ale asi nejdříve bych oživila váš vztah, aby tam nebylo moc chladno
, jen vtípek, ale vážně bych na tom zkusila zapracovat
.
@Anonymní píše:
já teda vychladlé vztahy nemám a na týden bych opravdu k příbuzným nejela. Že k vám nechtějí je jejich problém, ty nejsi jejich otrok, abys na zavolání dovezla dítě a týden tam dělala kojnou, zatímco oni si prcka užívají. Pokud už teď máte vztahy na krajíčku, tohle je podle mě ještě zhorší. Řekni manželovi, že tohle odmítáš podstupovat, že oni mohou na návštěvu, že i ty přijedeš na návštěvu, ale týden mimo domov určitě trávit nebudeš.
33km? Moji tcháni jsou asi 30km, půlhodina autem prostě. Vůbec to neřešíme. Zveme je sem tam na gril nebo když jsou oslavy, oni si občas berou staršího od rána do odpoledne, tchán někdy jezdí přes den k nám… Jako je to kousek. Kdyby tchýně chtěla, klidně za ní jezdím s klukama na odpolední kafe. Aby se za měsíc potkali s vnoučaty aspoň jednou mi přijde normální.
Každopádně na týden bych nejela ani náhodou. To kdyby bydleli dvě hodiny od nás… Ale tohle je fakt na návštěvu.
Příspěvek upraven 02.07.18 v 11:07
Ja na tyden zajela, ale mam to skoro dve hodiny letadlem, snazim se, aby prodleva v setkani s obema prarodici nepresahla dva mesice (kazda z nasich rodin bydli v jine zemi)
„Nutit tě nemůžou“ to není pravda, můžou, proč by nemohli? Dokonce můžou chtít nechat soudem upravit styk (myslím s vnoučetem).
O týdenní návštěvy by u nás nikdo nestál, ani děti si o prázdninách neberou na noc. Já jsem zastáncem krátkých návštěv a tchánovci se starají hlavně o švagrovo děti. Navíc my máme dost nabitý program, doma s klukama jsem byla jenom půl roku na mateřský, takže ani organizačně by to nebylo možné. Přes léto se vídáme častěji, přes zimu skoro vůbec. Hlavně je třeba se domluvit s manželem a zkusit třeba dvoudenní návštěvu a jestli se tam necítíš dobře ( což naprosto chápu ), příští rok tam už může manžel jet sám s dítětem, tobě se volno hodí a všichni budou spokojení.
@Anonymní píše:
Mám to podobně jako ty, myslím vztah s tchánovci. Nikdy jsem k nim nejezdila na týden, max. na víkend. Nejdelší pobyt je po vánocích asi 4, max. 5 dní a to už je znát. Po třech dnech je to už napjatější.
Dcera (je starší) byla poprvé u tchánovců sama po 3 roku, syn ve 2 a 3/4 se sestrou. Sám by tam nezůstával. Byly tam na týden.
Určitě se nenech uvrtat na to, že tam strávíš delší dobu, zvlášť když ti to nevyhovuje. Ale pravda je, že mě manžel nenutil tam být.