Rozepře s kamarádkou - koupání půlročního prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
24.7.13 07:02

rozepre s kamaradkou

Ahojky holky,
Potrebovala bych radu co si myslite o tom chodit s miminkem do bazenu. Vcera jsem byla s kamaradkou a nasima pul rocnima holcickama na koupalisti lezely jsme v chladku pod stromem a ja byla malou asi 3× svlazit v brouzdalku a jednou jsem s ni byla v bazenu. Kamaradka s dcerou ani jednou a vecer mi napsala ze to prehanim ze takhle budu mit za chvili nemocne dite kdyz ji taham do chlorovaneho bazenu kde je tolik lidi a nevim co od nich chyti a ze i videla jak si mala lokla vody. Myslite ze prehani nebo bych s ni jeste do bazenu chodit nemela? Mala nesnasi vedra cely den proplace ale kdyz jsme nekde v chladku u vody tak je spokojena. Moc dekuju za nazory a preji krasny den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
24.7.13 07:04

Já bych půlroční taky do veřejného chlor. bazénu netahala :nevim:
Když už, tak svlažit ve vlastním malém bazénku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
24.7.13 07:08

Já bych teda půlroční asi taky do velkého bazénu nevzala. :nevim:
Ale u tchánovců v bazénu se koupal taky v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
24.7.13 07:09

Delej, jak to cejtis ty a kamaradku vykaz do patricnych mezi. Pokud to tobe i maly vyhovuje, tak se klidne chodte koupat- zcela jiste ji to nezabije. Ja rachani na koupalistich nesnasim- me se ekluje predstava spousty zpocenych tel v relativne malym objemu vody, takze pro me tohle neni. K tomu chloru…no pokud by se ti osypala, tak tam priste nepujdes…Taky zadna velka tragedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
24.7.13 07:17

Myslím, že to je jen Tvá věc. Mně by dost naštvalo, kdyby mi to takhle napsala kamarádka SMS, proč proboha nereagovala hned tam face to face? Pokud měla malá v bazénu plavky do vody, je to skutečně jen vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.7.13 07:40

Nevidim nic divneho na tom pokud to povoluje rad tak proc ne. Koupani s kojenci je taky od pul roku. A urcite jste tam nebyli hodinu ze. ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.7.13 07:42

Plavky mela. To proc mi to napsala jsem taky nepochopila. Ona je hodne uchylna na hygienu tak ze jeji nazory neberu vazne ale je pravda, ze s tim bazenem si taky nejsem uplne jista 8o proto se chci poradit s vama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
24.7.13 07:48

Pro mne je s podivem, že reagovala způsobem, který reagovala, to kamarádky nedělají, měla tě upozornit na místě, že třeba není vhodné koupat z toho či toho důvodu.

K dotazu - osobně bych s dítětem takto malým do veřejného bazénu s chlorovanou vodou nešla, proč přesně, to nevím, ale nešla :).

Nedalo mi to nemrknout, co na to říká porodnice, ale ber to jen jako jeden názor, který jsem si v rychlosti dala vyhledat, kdyžtak si tam zkus pohledat sama:
Já se jen chci zeptat od kolika let je vhodné chodit s miminky nebo dětmi na veřejná koupaliště (brouzdaliště).

Děkuji, přeji nádherné léto a zdravíme i vaše děti. Jitka z Brna
Dobrý den, Jitko,
ne dříve než v roce a hodně záleží na vnímavosti vašeho dítka k novým věcem. Musíte počítat s chlorem a pokud jste se s ním ještě nesetkali a nemáte tu zkušenost, tak věnujte po koupání zvláštní péči ošetření dítěte. Určitě dokonale osprchujte, namydlete a po usušení dokonale promastěte dle vašich zvyklostí.
Krásné léto a díky. Martina Procházková

• Citovat
  • Upravit
16972
24.7.13 07:49

Já souhlasím s kamarádkou (špína, pot, moč v bazénu asi není pro malé mimi to nej), ale taky bych respektovala, že je to tvé dítě ;) Samo, že by mě překvapilo, kdyby mi to napsala později.. na druhou stranu se možná nechtěla pohádat na koupáku, ale chtěla abys znala její názor ;) Tak to neřeš a jednej jak cítíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
24.7.13 08:13

Ta kamarádka je fakt dobrá. Nejdřív tě nechá malou ráchat v podle ní špinavý vodě a pak večer ti napíše, že jsi skoro hloupá, že se tam koupete. No, reakce je to divná…Já bych asi taky s takhle malým miminkem do veřejného bazénu nešla, ale to je každého věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.7.13 08:39

No jo ma divnou povahu :-). Ale holky diky moc za rady s koupanim jeste pockame :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.7.13 08:43

Asi záleží na konkrétním bazénu. U nás jsme byli s malým, když měl asi rok a půl. Obecně je u nás vstup od roka a máme tam dvě části - plavecký bazén a relaxační bazénky. Byli jsme v té relaxační části, ale skákali tam výrostci, tak jsme se přesunuli do plaveckého - a tam nás přišla plavčice upozornit, že v tomto bazéně je jiná technologie čištění vody a je tam proto vstup až od tří let. Že jako záleží na nás, ale…

Takže si myslím, že to spíše vhodné není. Na druhou stranu bylo to jednorázově a na chviličku, nemyslím, že bys dítě nějak ohrozila ;)

Spíš by mě zarazil přístup kamarádky (že mlčí a pak píše SMS), ale třeba jenom nechtěla prudit, ale pak na to furt myslela a nedalo jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
24.7.13 08:52

Pockame do pristiho leta a aspon se nebudu nervovat ze neco chyti :-) no ona spis kamaradka neumi rikat veci do oci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.7.13 09:04

Řeš to podle sebe. Také hodně záleží jaký máte bazén a brouzdaliště. Do velkého bych jí nevzala, ale do brouzdaliště zcela určitě. Nehledě na to, že klidně příště můžeš vzít s sebou takový ten nafukovací malý člun - cca 60cm, dát ji do toho vodu a můžeš ji ošplouchnout u deky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
24.7.13 09:10

@Kamčí1 nedoporucuje se dite koupat ve chlorovany vode, jelikoz ten chlor se uvolnuje v urovni ditete pusy, tudiz z toho muze vzniknout astma a chlorovana voda muze vest ke vzniku atop. ekzemu. z tohohle duvodu chteji doktori udelat vyhlasku, ze dite na plavecak az od 3 let a upozornuji, ze ani to plavani kojencu neni, tak uplne koser

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí