Rozepře s kamarádkou - koupání půlročního prcka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
rozepre s kamaradkou
Ahojky holky,
Potrebovala bych radu co si myslite o tom chodit s miminkem do bazenu. Vcera jsem byla s kamaradkou a nasima pul rocnima holcickama na koupalisti lezely jsme v chladku pod stromem a ja byla malou asi 3× svlazit v brouzdalku a jednou jsem s ni byla v bazenu. Kamaradka s dcerou ani jednou a vecer mi napsala ze to prehanim ze takhle budu mit za chvili nemocne dite kdyz ji taham do chlorovaneho bazenu kde je tolik lidi a nevim co od nich chyti a ze i videla jak si mala lokla vody. Myslite ze prehani nebo bych s ni jeste do bazenu chodit nemela? Mala nesnasi vedra cely den proplace ale kdyz jsme nekde v chladku u vody tak je spokojena. Moc dekuju za nazory a preji krasny den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych půlroční taky do veřejného chlor. bazénu netahala ![]()
Když už, tak svlažit ve vlastním malém bazénku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych teda půlroční asi taky do velkého bazénu nevzala. ![]()
Ale u tchánovců v bazénu se koupal taky v půl roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delej, jak to cejtis ty a kamaradku vykaz do patricnych mezi. Pokud to tobe i maly vyhovuje, tak se klidne chodte koupat- zcela jiste ji to nezabije. Ja rachani na koupalistich nesnasim- me se ekluje predstava spousty zpocenych tel v relativne malym objemu vody, takze pro me tohle neni. K tomu chloru…no pokud by se ti osypala, tak tam priste nepujdes…Taky zadna velka tragedie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že to je jen Tvá věc. Mně by dost naštvalo, kdyby mi to takhle napsala kamarádka SMS, proč proboha nereagovala hned tam face to face? Pokud měla malá v bazénu plavky do vody, je to skutečně jen vaše věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidim nic divneho na tom pokud to povoluje rad tak proc ne. Koupani s kojenci je taky od pul roku. A urcite jste tam nebyli hodinu ze.
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plavky mela. To proc mi to napsala jsem taky nepochopila. Ona je hodne uchylna na hygienu tak ze jeji nazory neberu vazne ale je pravda, ze s tim bazenem si taky nejsem uplne jista
proto se chci poradit s vama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mne je s podivem, že reagovala způsobem, který reagovala, to kamarádky nedělají, měla tě upozornit na místě, že třeba není vhodné koupat z toho či toho důvodu.
K dotazu - osobně bych s dítětem takto malým do veřejného bazénu s chlorovanou vodou nešla, proč přesně, to nevím, ale nešla
.
Nedalo mi to nemrknout, co na to říká porodnice, ale ber to jen jako jeden názor, který jsem si v rychlosti dala vyhledat, kdyžtak si tam zkus pohledat sama:
Já se jen chci zeptat od kolika let je vhodné chodit s miminky nebo dětmi na veřejná koupaliště (brouzdaliště).
Děkuji, přeji nádherné léto a zdravíme i vaše děti. Jitka z Brna
Dobrý den, Jitko,
ne dříve než v roce a hodně záleží na vnímavosti vašeho dítka k novým věcem. Musíte počítat s chlorem a pokud jste se s ním ještě nesetkali a nemáte tu zkušenost, tak věnujte po koupání zvláštní péči ošetření dítěte. Určitě dokonale osprchujte, namydlete a po usušení dokonale promastěte dle vašich zvyklostí.
Krásné léto a díky. Martina Procházková
- Citovat
- Upravit
Já souhlasím s kamarádkou (špína, pot, moč v bazénu asi není pro malé mimi to nej), ale taky bych respektovala, že je to tvé dítě
Samo, že by mě překvapilo, kdyby mi to napsala později.. na druhou stranu se možná nechtěla pohádat na koupáku, ale chtěla abys znala její názor
Tak to neřeš a jednej jak cítíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta kamarádka je fakt dobrá. Nejdřív tě nechá malou ráchat v podle ní špinavý vodě a pak večer ti napíše, že jsi skoro hloupá, že se tam koupete. No, reakce je to divná…Já bych asi taky s takhle malým miminkem do veřejného bazénu nešla, ale to je každého věc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo ma divnou povahu
. Ale holky diky moc za rady s koupanim jeste pockame ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi záleží na konkrétním bazénu. U nás jsme byli s malým, když měl asi rok a půl. Obecně je u nás vstup od roka a máme tam dvě části - plavecký bazén a relaxační bazénky. Byli jsme v té relaxační části, ale skákali tam výrostci, tak jsme se přesunuli do plaveckého - a tam nás přišla plavčice upozornit, že v tomto bazéně je jiná technologie čištění vody a je tam proto vstup až od tří let. Že jako záleží na nás, ale…
Takže si myslím, že to spíše vhodné není. Na druhou stranu bylo to jednorázově a na chviličku, nemyslím, že bys dítě nějak ohrozila ![]()
Spíš by mě zarazil přístup kamarádky (že mlčí a pak píše SMS), ale třeba jenom nechtěla prudit, ale pak na to furt myslela a nedalo jí to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pockame do pristiho leta a aspon se nebudu nervovat ze neco chyti
no ona spis kamaradka neumi rikat veci do oci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeš to podle sebe. Také hodně záleží jaký máte bazén a brouzdaliště. Do velkého bych jí nevzala, ale do brouzdaliště zcela určitě. Nehledě na to, že klidně příště můžeš vzít s sebou takový ten nafukovací malý člun - cca 60cm, dát ji do toho vodu a můžeš ji ošplouchnout u deky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamčí1 nedoporucuje se dite koupat ve chlorovany vode, jelikoz ten chlor se uvolnuje v urovni ditete pusy, tudiz z toho muze vzniknout astma a chlorovana voda muze vest ke vzniku atop. ekzemu. z tohohle duvodu chteji doktori udelat vyhlasku, ze dite na plavecak az od 3 let a upozornuji, ze ani to plavani kojencu neni, tak uplne koser
- načítám...
- Citovat
- Zmínit