Rozepře s kamarádkou - koupání půlročního prcka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1212
25.7.13 08:22

Půlroční dítě bych do veřejného bazénu nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
25.7.13 09:08

My chodíme od cca.5měsíců-malá vodu miluje. voda na koupališti je bez chloru-teda u nás… raději půjdu do bazenu, než do rybníka :nevim:

jen nechápu, proč ti to kamarádka neřekla na místě…?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
25.7.13 09:26

Tak není bazén jako bazén - já běžně koupala šestinedělňátko v písáku, do místního koupaliště, kam chodí denně 1000 lidí, bych nešla ani já. Zrovna nedávno jsme se tu bavily, že každá z nás zná minimálně jednoho člověka, co tam běžně leze a má pozitivní výtěr na campylobaktera, rotaviry, různé druhy mykóz ať už kožní nebo genitální. Chlor není nic zdravého ale vadil by mi asi z toho všeho nejmíň :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
27.7.13 08:09
@CokeLady píše:
V půl roce bych vzala do bazénu. Ptala jsem se instruktorky plavání, chodili jsme do speciálního bazénu na plavání miminek, že bych chtěla zajet i do normálního bazénu a říkala, že od půl roku není problém. Nehrotila bych každej prd.

On to možná není problém, ale je na to vyhláška. Kupodivu ji ve spoustě veřejných bazénů i dodržují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
27.7.13 08:27

Půlročňáka bych v chlóru neráchala. Ale asi se svět nezboří, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.7.13 10:48
@CokeLady píše:
Tak to asi těžko, protože my chodíme do bazénu v rámci plavání kojenců (do klasika velkého s chlorem). Ale jestli takové celoplošné nařízení najdeš, určitě se ráda poučím.

Znas google?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
28.7.13 18:39
@CokeLady píše:
Já ano, Ty ne? Když tu něčím máváš, mohla by sis dát tu práci a vyhledat tu, jak Ty říkáš, vyhlášku. Každopádně stále platí, že moje mimino se koupalo naprosto legálně v rámci placeného plavání kojenců v chlorované vodě.

Na plavání kojenců se může používat i chlorovaná voda, ale je tam povolené množství 100× nižší, než u veřejného bazénu (tak jsem alespoń kdysi četla, když jsem se o plaváčka zajímala kvůli kamarádce). Pokud by to číslo nebylo přesné, je tam každopádně povolené množství absolutně minimální jen pro nezbytnou desinfekci. Optimálně se plave ve slané vodě :).

• Citovat
  • Upravit
68
29.7.13 13:46

@martas22 a jak se u vas ta infekce projevila a za jak dlouho musim rict ze jsem ted z toho pekne nervozni aby se necim nenakazila.Dr. mi rekla ze svoje deti normalne od pul roku koupala ale ted si vycitam ze jsem ji poslechla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.7.13 19:36
@CokeLady píše:
Já ano, Ty ne? Když tu něčím máváš, mohla by sis dát tu práci a vyhledat tu, jak Ty říkáš, vyhlášku. Každopádně stále platí, že moje mimino se koupalo naprosto legálně v rámci placeného plavání kojenců v chlorované vodě.

Tady nejde o chlor. :roll: Je rozdíl mezi bazénem, který je schválen pro koupání kojenců, a mezi bazénem, kam kojenci oficiálně nemohou. Když už teda argumentuješ mimo mísu, tak se snaž a najdeš taky. Chápu, že ne každý je ve hledání zdatný, tak ti možná pomůže informace, že spousta bazénů má tento zákaz plynoucí z oné vyhlášky zakomponovaný ve svém provozním řádu. A otevřít stránky nějaké plavecké a najít na nich návštěvní řád už zvládneš, ne? Možná, že budeš mít štěstí, a bude tam uvedeno i číslo vyhlášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí