Rozeřvaná holčička.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
17.10.20 22:28
@Anonymní píše:
Sprchování je další téma…
Do kolika let jste byli v koupelně s dítětem a dohlíželi aby se dobře umyl/umyla? Pořád si myslím, že v tomto věku děti nejsou schopné se důkladně umýt.

U syna do 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
17.10.20 22:34

Jinak jestli devítileté dítě nemá nic lepšího na práci než ječet, tak bych ji zaúkolovala… ze školy sama, cestou nakoupit pečivo nebo něco, na kroužky sama, doma se postará o svoje věci - příprava do školy, vybalit věci z kroužků apod., pomůže s večeří, umyje se, úklidí si pokoj… pokud má pořád dost energie, může třeba vyluxovat… takhle ro máme zavedené se synem 8 let, stará se komplet sám o svoje věci, dělá drobné práce doma a když i tak zvládne prudit, dostane další práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5783
18.10.20 00:13
@Anonymní píše:
Do kolika let jste byli v koupelně s dítětem a dohlíželi aby se dobře umyl/umyla? Pořád si myslím, že v tomto věku děti nejsou schopné se důkladně umýt.

To je vtip? Děti se sprchují samostatně tak od pěti. Od 6 ani nekontroluji nastavení sprchy, zvládli oba. Sprchovat devítiletou si neumím představit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 11:47
@Lil Kitkatt píše:
To je vtip? Děti se sprchují samostatně tak od pěti. Od 6 ani nekontroluji nastavení sprchy, zvládli oba. Sprchovat devítiletou si neumím představit..

Není to vtip, jen dohlížím. Nechtěla bych si jednou vyčítat, že kvůli mé lenosti a pár minutám je holka opatřená.

• Citovat
  • Upravit
5783
18.10.20 11:49
@Anonymní píše:
Není to vtip, jen dohlížím. Nechtěla bych si jednou vyčítat, že kvůli mé lenosti a pár minutám je holka opatřená.

V devíti letech? Jestli z ní náhodou neděláš neschopnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.10.20 12:10
@Anonymní píše:

Sorry, ale v deviti letech se opravdu dite neoparu teplou vodou ze sprchy tak, ze by melo mit nejake nasledky.
Nedelej z ni nesvepravnou nesamostatnou bytost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
18.10.20 12:16

Me prijde, ze vsechny deti rvou (jsou hlasite) :-D.., tak do puberty :-D do te doby se projevuji a je jim fuk, co si kdo mysli, co kdo slysi a koho tim otravuji…ve 14ti z ni budes dolovat slovo… jinak v 9ti uz mi prijde dohlizeni na sprchovani moc…jako vedouci na tabore, jsme pomahali jeste tak 7mi letym…ostatni uz uplne v klidu sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
18.10.20 12:19

Do kolika let, to chceš provozovat? Nedáš jí šanci, aby získala vlastní zkušenost, sebevědomí. To máte hned po zapnutí vařící vodu? Zadek taky utíráš?

• Citovat
  • Upravit
30994
18.10.20 12:35
@Anonymní píše:

Delas z ni neschopnou. Co treba domaci vyuka? Zvlada sama nebo asistujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 12:41
@Cuddy píše:
Delas z ni neschopnou. Co treba domaci vyuka? Zvlada sama nebo asistujes?

U domácí výuky asistuji, musím dle učitelky. Jen málokterý úkol si má udělat sama. U sprchování je problém s baterií máme starou ještě na kolečka, takže stačí si otočit víc teplé než studené a opařím se hned i mě se to často stane. Do 14 dnů bude konečně nová, tak asistovat už nebudu. Jedinej co mi bude vrtat hlavou je, aby se pečlivě umyla.

• Citovat
  • Upravit
33005
18.10.20 12:50
@Anonymní píše:
U domácí výuky asistuji, musím dle učitelky. Jen málokterý úkol si má udělat sama. U sprchování je problém s baterií máme starou ještě na kolečka, takže stačí si otočit víc teplé než studené a opařím se hned i mě se to často stane. Do 14 dnů bude konečně nová, tak asistovat už nebudu. Jedinej co mi bude vrtat hlavou je, aby se pečlivě umyla.

Tak zkontrolujes oblicej, nohy, krk, jestli neni spinava. A pripadne posli zpatky ze to odflakla a spinava do perin nemuze. Jestli si neumyje zadek a pupinu, smrdet bude ona. Je to jeji vizitka.

To ji takhke stojis za zadkem a delas z ni mimino ve vsem?

Reknu Ti, k cemu to vede. Mam jednu takovou matku v rodine. Totalne neschopny dite a matka vytocena z toho, ze decko, co pujde za chvilku na stredni skolu neumi dojit do kramu koupit par veci, netrefi samo po meste, neorientuje se v jizdnim rade, nevi kde maji doma uklidove prostredky, kdyz neco rozlije a kdyz je nahodoz najde, tak si s nima neumi poradit.
A zacalo to presne tim, ze na tohle jeste moc mala, mohla by si ublizit, neudela to poradne (tasku do skoly ji sakumprask pripravovala maminka jeste ve treti tride)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
18.10.20 13:27
@Anonymní píše:
U domácí výuky asistuji, musím dle učitelky. Jen málokterý úkol si má udělat sama. U sprchování je problém s baterií máme starou ještě na kolečka, takže stačí si otočit víc teplé než studené a opařím se hned i mě se to často stane. Do 14 dnů bude konečně nová, tak asistovat už nebudu. Jedinej co mi bude vrtat hlavou je, aby se pečlivě umyla.

a co se stane, kdyz se neumyje? Na tabor ci soustredeni dcera jezdi? Vzdyt to dite nejlepe pichopi, ze se ma myt poradne, kdyz pociti nasledek, ne ze matka prudicka stale pripomina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.10.20 13:31
@Anonymní píše:

to snad nemyslíš vážně? :lol: V cca 5 ti už samy? Umýt žínkou se dokáže dítě samo klidně ve 3 letech, když je k tomu správně vedené. Jen vlasy jsem splachovala já, protože to nebylo důkladné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
18.10.20 17:55
@Anonymní píše:

Tak můj syn loni i letos, 1. a 2. třída komplet domácí výuku dělal sám. Jestli ona neječí proto, že z ní děláš tříleté dítě. A tříleté děti běžně ječí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.10.20 18:04

A jak že musíš asistovat u výuky? Co to je za debilitu „málokterý úkol si má udělat sama“? Já chápu u dítěte, co se seká, nechce pracovat, má problém s pozorností.
Ale to jako sedíš u děcka i když dostane zadání vypočítejte příklady str. 10/ cv.2? Nebo když má zadáno: opiš do sešitu, napiš tři řádky v písance, namaluj podzimní ovoce?
Jak ji prosím tě v těchto konkrétních případech musíš asistovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí