Rozeřvaná holčička.

Anonymní
17.10.20 20:47

Rozeřvané dítě

Prosím o radu, už nevím jak tomu předejít. Mám dceru je jj 9 let a je strašně zbrklá, živá a rozeřvaná. Například ji sprchuji a dcera mi něco vypráví a je slyšet až ven :D Řve mi do ucha a když ji napomenu, tak ji to vydrží ani ne 5min. A zase si najede na tu svoji vlnu. Já jsem tichá a tohle mě vážně dostává, moc ji miluji, ale často mě z ní třeští hlava a nejen mě. Nejprve ji člověk slyší a za hodně dlouho až vidí. Věci, které by nemělo zajímat ostatní lidi, tak všechno slyší z dcery úst. Přejde to někdy, nebo to zůstane už navždy jako v postřižinách :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3229
17.10.20 20:51

Není třeba nedoslýchavá? že se neslyší, tak proto řve? :think: ;) Zkusila bych preventivní vyšetření na ORL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
17.10.20 20:54

Tak ji nesprchuj, uz je velka, zvladne to sama. Jinak mam take rozervanou dceru, to jsou proste holky, i nich je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Taky mě to napadlo a proto jsem zkoušela na dcerku mluvit hodně potichu a slyšela mě velice dobře.

• Citovat
  • Upravit
33229

To si pockam na radu. Mam takove dva kousky. :zed:
Dneska uz jsem starsiho uz sesvihala mikinou, protoze jsem ho 3× behem ani ne 5 minut upozornila, at se ztlumi, ze vedle v mistnosti se jeste spi a jeho nenapadlo nic jineho, nez zacit houkat jako hasici. A to mame doma dnes a denne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 21:08
@Adelka951 píše:
Tak ji nesprchuj, uz je velka, zvladne to sama. Jinak mam take rozervanou dceru, to jsou proste holky, i nich je to normální.

Sprchování je další téma…
Do kolika let jste byli v koupelně s dítětem a dohlíželi aby se dobře umyl/umyla? Pořád si myslím, že v tomto věku děti nejsou schopné se důkladně umýt.

• Citovat
  • Upravit
33229
17.10.20 21:13
@Anonymní píše:
Do kolika let jste byli v koupelně s dítětem a dohlíželi aby se dobře umyl/umyla? Pořád si myslím, že v tomto věku děti nejsou schopné se důkladně umýt.

Schopny jsou. Spis nejsou ochotny.
Sama se mi vysprchuje petileta (zvladala uz od ctyr). Sedmilety jak kdy, podle nalady. To same zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
17.10.20 21:24
@Anonymní píše:
Do kolika let jste byli v koupelně s dítětem a dohlíželi aby se dobře umyl/umyla? Pořád si myslím, že v tomto věku děti nejsou schopné se důkladně umýt.

Promiň, to mě pobavilo. Ona snad fárá někde v dole? Není schopna se v devíti letech osprchovat a umýt si důležité části těla? Devítileté dítě snad pochopí, když mu člověk vysvětlí, jak a kde se má mýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
17.10.20 21:27

Jinak odpověď na tvou otázku. Já takové dítě byla, hlasitá, všude mě bylo plno. A nepotěším tě, jsem taková dodnes. Po dětech už sice klidnější, ale když se mám z něčeho radost, rozčiluje se a nebo nadávám, jsem taky jak strýc Pepin. Řekla bych, že je to úzce spojené s temperamentem a u nás tedy dědičné. Můj otec je to samé :oops: a moje děti jsou dvě sirény :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 21:34
@Aduš8 píše:
Promiň, to mě pobavilo. Ona snad fárá někde v dole? Není schopna se v devíti letech osprchovat a umýt si důležité části těla? Devítileté dítě snad pochopí, když mu člověk vysvětlí, jak a kde se má mýt.

Což to ví jak a kde se má umýt já dohlížím a občas napomenu ať to vezme znovu a pořádně. Moje dcera je taková, že když nekoukám všechno by ošidila a dělá to jen na oko. Koupání nesnáší, musím ji nutit. Na zuby je pečlivá, protože nechce mít kazy a dá na zubaře vše co jí řekne, tak dělá poctivě.

• Citovat
  • Upravit
7361
17.10.20 21:59

Tak klasika, vyzvednu děti ze školy, tak jim rovnou cestou k autu říkám, ať uberou volume, že teď už nemusí halasit přes dalších 25 dětí, že se slyšíme dobře a tak. Upozorním párkrát a pak je zase klid. Chápu Tě, taky jsem spíš tichá a to halasení na mě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
17.10.20 22:04
@Svistice píše:
To si pockam na radu. Mam takove dva kousky. :zed:
Dneska uz jsem starsiho uz sesvihala mikinou, protoze jsem ho 3× behem ani ne 5 minut upozornila, at se ztlumi, ze vedle v mistnosti se jeste spi a jeho nenapadlo nic jineho, nez zacit houkat jako hasici. A to mame doma dnes a denne. :roll:
:lol: :lol: buď zticha vedle spi Hua Hua Hua Hua úplně to vidím promiň ale jako nezúčastněný pozorovatel 2 lete sirény co momentálně bojuje s kaděním půl hodiny u toho rve mamiiii mamiiii neee kakanek neciii necii neccii já mami mami se prostě musím smát.
  • Citovat
  • Upravit
Ou
24138
17.10.20 22:05

Pokud ji budeš dělat drába nad vším, co nedělá přesně podle tvých představ, tak ji to nenaučíš, jen bude zkoušet jak jít do odporu. Šidí věci u kterých nechápe proč by je měla dělat, jen jí je přikazuješ a tlakem vynucuješ. To se zázrakem nezmění, nezjistí najednou že to je suprer skvělá věc a začne to sama dělat s nadšením. Jen jak se jí začnou do těla vylejvat pubertální hormony do krve, tak vaše konflikty budou horší a horší. A pokud ty jsi tichá, pečlivá a možná trošku úzkostná a vona je živá a energická, tak hádej kdo brzo začne vyhrávat?

Potřebuješ jí postupně předávat zodpovědnost nad svým životem, ne ji dávat příkazy které musí splnit. A to znamená jednak vzdát se kontroly a umožnit ji bezpečně se poučit ze svých chyb.

Mrkni na tenhle koncept a zkus se inspirovat.
 https://www.vychovabezporazenych.cz/

Jakmile si uvolníš kapacit vším tím co nemusíš kontrolovat a vynucovat, budeš mít více energie na to smířit se s tím, že tvoje dcera není stejná jako ty a holt má i jiný temperament.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
17.10.20 22:25

Syn se od nástupu do první třídy 7 let sprchuje sem. Upřímně osprchovat 9 letou slečnu mně přijde zvláštní. Co se týká kraceni, bud je vážně nedoslychavá, objednej ji na vyšetření ORL, za to neposoudíš může třeba odezírat. A nebo je prostě hlučné no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9182
17.10.20 22:27
@Anonymní píše:

Tak v devíti už bych ji neasistovala. Od první třídy se myje sama, a od osmi, devíti si myje i vlasy sama, ať už ve vaně či nad vanou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí