Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Melodie91 píše:
Me prijde, ze vsechny deti rvou (jsou hlasite).., tak do puberty
do te doby se projevuji a je jim fuk, co si kdo mysli, co kdo slysi a koho tim otravuji…ve 14ti z ni budes dolovat slovo… jinak v 9ti uz mi prijde dohlizeni na sprchovani moc…jako vedouci na tabore, jsme pomahali jeste tak 7mi letym…ostatni uz uplne v klidu sami
Tak to jsem zvědavá až nám bude 14 ![]()
Je strašně ukecaná až se mi tomu ani nechce věřit, že by byla někdy 5 minut ticho ![]()
@Anonymní píše:
Téma je psané jasně, změní se to třeba věkem? Nebo máte od mala hlasité dítko a v dospělosti to ještě víc ohulí?mimo toto téma už nereaguji, děkuji.
Já myslím, že se to nezmění
. Sama jsem hlasitá, mám pronikavý hlas, který někdo vyloženě nesnáší, jiný to nevnímá a další jede na stejné vlně,…
. Můj otec hrál v ochotnickém divadle a zpíval v kostele chorály, tak to mám po něm
. Nesnáším, když mě někdo,,pští "
a nerozumím si moc s lidmi, co mluví potichu a v jedné tónině
-uspávači
.
@Makca87 píše:
Já myslím, že se to nezmění. Sama jsem hlasitá, mám pronikavý hlas, který někdo vyloženě nesnáší, jiný to nevnímá a další jede na stejné vlně,…
. Můj otec hrál v ochotnickém divadle a zpíval v kostele chorály, tak to mám po něm
. Nesnáším, když mě někdo,,pští "
a nerozumím si moc s lidmi, co mluví potichu a v jedné tónině
-uspávači
.
Tak vy to máte dědičné ![]()
Je pravda, že hlasitý lidi jsou zábavnější ![]()
@Anonymní píše:
Tak vy to máte dědičné
Je pravda, že hlasitý lidi jsou zábavnější
I mé dcery jsou hlučnější, ale nepiští. A máš pravdu, jsou zábavnější, sebevědomější, extroverti…
U nás taky nahlas mluvíme.. Kdo nás nezná- mě, mámu, tak by řekl že se hádáme
Je pravda, že s dětmi a tak se hlídám, ale kluci, to mají po nás.. A když jsou s nečeho nadčeni, a chtějí to říct.. no to je adrenalin, tak to pak.. Tatíí.. a..
Jinak co se týká koupání.. Do 9 let zhruba, jsem kontrolovala vodu klukovi, ale nemyla jsem ho, ani jsem nad ním nestála, ale kamarádce tak jednou vlezl kluk do vany, a opařil se.. tak to jsem jenom napustila vodu, pěnu třeba, a umyj se.. To má ted 7 letý, napustím vodu, nechám si přiotevřeno umyje se, hlavu umývám… mladšímu.. Starší si umýval od 9 sám hlavu
Mam takoveho starsiho syna: prazdniny-neprazdniny, distancni-nedistancni vyuka, stejne mluvi priserne nahlas. I venku. Porad napominam. Vidim to tak, ze dokud ho na to neupozorni nejaka holka, pred kterou se zastydi, sam se hlidat nezacne ![]()
Jo, a co se tyce sprchovani, divne mi to neprijde. 11tilety synacek casto prosi me nebo tatu umyt mu vlasy, protoze si je kolikrat spatne oplachne, ze mu zustane pena na pulce hlavy. Nebo mu obcas pomuzeme s vycistenim zubu jednosvazkovym kartackem, ma ty zuby krive a nektera mista si poradne nevycisti. Nevidim na tom nic zvlastniho ![]()
Téma je psané jasně, změní se to třeba věkem? Nebo máte od mala hlasité dítko a v dospělosti to ještě víc ohulí?
mimo toto téma už nereaguji, děkuji.