Rozestup břišních svalů

Anonymní
31.10.14 23:09

Rozestup břišních svalů

Dobrý večer,

jsem 5 měsíců po porodu a strašně mě trápí rozestup břišních svalů. Nad pupíkem mám šílený kráter. :,( Chtěla jsem se zeptat, kam se s tímhle problémem chodí? Normálně obvoďák? :think: Netuší někdo, jak je to s případnou operací? Jak probíhá atd.. Někde jsem kdysi četla, že udělají „plastiku břicha“ zadarmo. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12066
1.11.14 00:20

Mě na to poprvé upozornil gynekolog, ale mám to jen trochu, zatím s tím nic nedělám (od posledního porodu mám už 4 roky).
Myslím, že praktický lékař nebo gynekolog by tě nasměroval, kam dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
1.11.14 00:50
@Anonymní píše:
Dobrý večer,jsem 5 měsíců po porodu a strašně mě trápí rozestup břišních svalů. Nad pupíkem mám šílený kráter. :,( Chtěla jsem se zeptat, kam se s tímhle problémem chodí? Normálně obvoďák? :think: Netuší někdo, jak je to s případnou operací? Jak probíhá atd.. Někde jsem kdysi četla, že udělají „plastiku břicha“ zadarmo. :lol:

Chirurgie. Konzultace normalne na chirurgii v jakekoli vetsi nemocnici. Po vysetreni poslou pripadne na sono pro upresneni. Pojisovny hradi jen operace rozestupu vetsiho nez cca 6 cm /coz je tak na 5 prstu a vice/. Sesiji ty svaly k sobe. Takze urcite ne pred pripadnym dalsim tehotenstvim. Redukci kuze nehradi. Rozestup mam, sama jsem srazila z 5 cm na 1,5 cm cvicenim. Je tady na miminu i diskuze, kde se doporucuje stahovaci pas od Julie Tupler a ten mi na to hodne pomohl…ale vysledky jsem mela az po trimesicnim noseni a cviceni. Jinak se toho uplne zbavit nejde. A vysledky cviceni nejsou trvale. Musi se scvicit porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.14 07:58
@JaniceB píše:
Chirurgie. Konzultace normalne na chirurgii v jakekoli vetsi nemocnici. Po vysetreni poslou pripadne na sono pro upresneni. Pojisovny hradi jen operace rozestupu vetsiho nez cca 6 cm /coz je tak na 5 prstu a vice/. Sesiji ty svaly k sobe. Takze urcite ne pred pripadnym dalsim tehotenstvim. Redukci kuze nehradi. Rozestup mam, sama jsem srazila z 5 cm na 1,5 cm cvicenim. Je tady na miminu i diskuze, kde se doporucuje stahovaci pas od Julie Tupler a ten mi na to hodne pomohl…ale vysledky jsem mela az po trimesicnim noseni a cviceni. Jinak se toho uplne zbavit nejde. A vysledky cviceni nejsou trvale. Musi se scvicit porad.

Děkuju moc za informace. :palec: Já mám nad pupíkem tak na 3 prsty a pod pupíkem asi 4 a půl :zed: Je to strašný! Břicho stále jako v pátém měsíci těhotenství.. Každopádně mám jít na kontrolu ke gynekologovi, @Titty tak se ho na to zeptám :palec:

• Citovat
  • Upravit
13473
1.11.14 10:36
@Anonymní píše:
Děkuju moc za informace. :palec: Já mám nad pupíkem tak na 3 prsty a pod pupíkem asi 4 a půl :zed: Je to strašný! Břicho stále jako v pátém měsíci těhotenství.. Každopádně mám jít na kontrolu ke gynekologovi, @Titty tak se ho na to zeptám :palec:

Urcite to zmin. Pokud te nikam neposle, nech si od obvodni lekarky napsat doporucenku na ultrazvuk bricha a sama si dojdi a chirurgii…ja to tak udelala taky. Vim, co to je. Mam to taky od hrudni kosti az do kalhotek…ale na tu sirku uz jsem to proste stahla a nejvetsi to je na jednom miste ted 2 cm. Takze po druhem diteti to necham sesit a bude klid…Ono se to s vekem horsi…musela bys porad cvicit a cvicit na to dneska nikdo nema ani silu a ani cas…nehlede na to, ze i tak je to proste nehezke. Takze chapu, ze to chces resit. Pak pisni, jak jsi dopadla. Drzim palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
1.11.14 16:56
@Anonymní píše:
Dobrý večer,jsem 5 měsíců po porodu a strašně mě trápí rozestup břišních svalů. Nad pupíkem mám šílený kráter. :,( Chtěla jsem se zeptat, kam se s tímhle problémem chodí? Normálně obvoďák? :think: Netuší někdo, jak je to s případnou operací? Jak probíhá atd.. Někde jsem kdysi četla, že udělají „plastiku břicha“ zadarmo. :lol:

Ahojky. Taky mam rozestup. Ma dr to ani nepoznala :zed:
Bolivalo me bricho, kdyz si lehnes a trosku se zvednes tak to poznas nejvic. Me se delaji uplne boule na bocich.
Rikala jsem to ma gyn a ten me poslal na chirurgii..tam mi rekl rozestup brisnich svalu. Casem se pry napravi samo a cvicit.
Na netu jsem nasla cvicit sikme brisni svaly, nesmis prime. Koupila jsem si stahovaci pas..a i tak mi to prijde stejne.
Mam 16m po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.14 10:00
@JaniceB píše:
Urcite to zmin. Pokud te nikam neposle, nech si od obvodni lekarky napsat doporucenku na ultrazvuk bricha a sama si dojdi a chirurgii…ja to tak udelala taky. Vim, co to je. Mam to taky od hrudni kosti az do kalhotek…ale na tu sirku uz jsem to proste stahla a nejvetsi to je na jednom miste ted 2 cm. Takze po druhem diteti to necham sesit a bude klid…Ono se to s vekem horsi…musela bys porad cvicit a cvicit na to dneska nikdo nema ani silu a ani cas…nehlede na to, ze i tak je to proste nehezke. Takze chapu, ze to chces resit. Pak pisni, jak jsi dopadla. Drzim palce! :hug:

Já měla právě dvě děti s rozestupem jednoho roku, teď chci mít několik let pauzu. :lol: Opravdu nemám čas cvičit. Ale řešit to právě nějak chci, nejlépe kdyby to bylo na pojišťovnu - 20 tisíc je docela „sranda“ :kytka: Dám vědět :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.14 10:01
@MišelkaX píše:
Ahojky. Taky mam rozestup. Ma dr to ani nepoznala :zed:
Bolivalo me bricho, kdyz si lehnes a trosku se zvednes tak to poznas nejvic. Me se delaji uplne boule na bocich.
Rikala jsem to ma gyn a ten me poslal na chirurgii..tam mi rekl rozestup brisnich svalu. Casem se pry napravi samo a cvicit.
Na netu jsem nasla cvicit sikme brisni svaly, nesmis prime. Koupila jsem si stahovaci pas..a i tak mi to prijde stejne.
Mam 16m po porodu

Mě právě břicho bolí taky strašně. :zed: Když si lehnu, tak se prostřední pruh břicha vyboulí a mám tam dost velkej kopec :oops: Poradím se s dr a uvidím co na to řekne, díky za odpověď :hug:

• Citovat
  • Upravit
5411
2.11.14 10:21

Ahoj,
já mám naplánovanou plastiku břicha „zadarmo“.
Jsem 3,5měsíce po porodu a mám rozestup 11cm a kýlu 15cm v průměru. Mám prostě břicho jako bych byla v 7.měsíci takže mě gyndařka poslala po šestinedělí na chirurgii, kde mě poslali na sono a tam to zjistili, že to mám v tak příšerném stavu. Odtamtud mě poslali rovnou na plastickou chirurgii na Královsých Vinohradech, kde mi řekli, že mi sešijí svaly k sobě, břicho zpevní síťkou (to neni ale standartní, to se dělá jen v těžších případch) a odstraní přebytečnou kůži. Všechno to půjde na pojištovnu, zaplať panbůh, ušetřených 50tis.. :dance: Ale nejdřív musím shodit nadváhu na svoji původní, nebo požadovanou váhu aby ta operace měla nějaký kýžený efekt. Což je teda peklo, protože to vůbec nechce jít dolu :,( :,( :,( Byla jsem tam v září, v prosinci mám jít na kontrolu, že by mi už dali termín..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
2.11.14 11:19

Jinak to reseni ale holky neni na nejakou dobu…pokud planujete jeste nekdy nejake deti, urcite bych operaci nezvolila…nemuselo by to vydrzet. Doporucuje se to fakt tem, co uz deti mit nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
2.11.14 11:20
@Anonymní píše:
Já měla právě dvě děti s rozestupem jednoho roku, teď chci mít několik let pauzu. :lol: Opravdu nemám čas cvičit. Ale řešit to právě nějak chci, nejlépe kdyby to bylo na pojišťovnu - 20 tisíc je docela „sranda“ :kytka: Dám vědět :palec:

Pokud chces nekolik let pauzu, tak si kup ten stahovaci pas a na operaci jdi, az nebudes chtit zadny dalsi det…to bych ti poradila ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
2.11.14 11:37

Já už mám děti dvě, je mi 35 a na 90% už mít další nebudu. Jako nazavrhuju to úplně, ale ptala jsem se na to i na tý plastický chirurgii a řekli že je lepší už pak neotěhotnět ale nemožné to není. Jen by to holt ai bylo znovu no. Třeba u mě je operace nutná hlavně ze zdravotního hlediska, protože poškození je veliké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
2.11.14 12:21

@Denis11 Tak rozestup 11 cm je jednoznacne uz zdravi ohrozujici, takze u tebe to chapu na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.14 12:37
@Denis11 píše:
Ahoj,
já mám naplánovanou plastiku břicha „zadarmo“.
Jsem 3,5měsíce po porodu a mám rozestup 11cm a kýlu 15cm v průměru. Mám prostě břicho jako bych byla v 7.měsíci takže mě gyndařka poslala po šestinedělí na chirurgii, kde mě poslali na sono a tam to zjistili, že to mám v tak příšerném stavu. Odtamtud mě poslali rovnou na plastickou chirurgii na Královsých Vinohradech, kde mi řekli, že mi sešijí svaly k sobě, břicho zpevní síťkou (to neni ale standartní, to se dělá jen v těžších případch) a odstraní přebytečnou kůži. Všechno to půjde na pojištovnu, zaplať panbůh, ušetřených 50tis.. :dance: Ale nejdřív musím shodit nadváhu na svoji původní, nebo požadovanou váhu aby ta operace měla nějaký kýžený efekt. Což je teda peklo, protože to vůbec nechce jít dolu :,( :,( :,( Byla jsem tam v září, v prosinci mám jít na kontrolu, že by mi už dali termín..

Tyjoo 8o Tak takhle zle na tom nejsem, takže si nemám vlastně proč stěžovat :oops: Držím palce :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.14 12:38
@JaniceB píše:
Pokud chces nekolik let pauzu, tak si kup ten stahovaci pas a na operaci jdi, az nebudes chtit zadny dalsi det…to bych ti poradila ja.

To určitě, uvidím co mi tedy doporučí doktoři :think: Radši bych šla na plastiku prsou, než břicha :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex