Rozmluvení 20m holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.3.20 18:06

Rozmluvení 20m.holčičky

Zdravím maminky, jdu si pro radu/inspiraci. Mám doma skoro 20m holčičku a moc se ji nechce mluvit. Rozumí skoro všemu co ji řeknu, odnes do myčky, do koše, ukaž to, ukaže kde co je, uklidí, donese mi, otevři apod…, ale nějak ji nemohu rozmluvit, na 18m kontrole jsem to zmiňovala a je to prý normální, že některým dětem stačí méňe slov. Řiká základní slova a slabiky: mama, tata, děda, baba, bác, není, pipi, papá, kde je, čiči, Buba(náš kocour) mimi, lala (písnička),kaká, mněi (měsíc), pisy, no prostě jednoduchá slovíčka (umí ukázat v knížce zvířátka, když ji řeknu jak dělá pejsek, - haf, kočka, ovečka, kráva, Koník…) ale trochu složitější slova ne, i když vypadá, že se snaží, ale nejde ji to vyslovit, když po mě opakuje, tak se to tomu ani nepodobá :D přes den prohlížíme v knížkách, ukazujeme obrázky, venku v kočárku taky mluvíme kde co vidíme…
Jak na tom byly Vaše děti ve 20 m +-? A kdy jste popř. řešili? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1105
18.3.20 18:40

Ahoj. Klukovi jsou dva a půl a zatím to taky teda nevypadá, že by se v brzké době rozmluvil… Fyzio říkala, že má čas. Starší se rozkecal až kolem 4.roku. Jinak knížky toho našeho nezajímají. Jedině, když si prohlíží sám. Ale nějaký čtení to je bez šance. Opakovat se nekdy snaží, podle nálady.. Má svoji řeč. Taky všemu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
18.3.20 18:44

Kluk se rozkecal až ve 2,5 letech jak se říká přes noc. Taky jsem si v jeho 2 letech říkala že umět táta, máma, auto je málo… Furt jsem srovnávala a bylo to zbytečný. Pediatr říkal že do 3 let v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3872
18.3.20 18:45

Naše dítě mluvilo, tak, jak popisuješ, ještě ve dvou a půl :nevim: Nenadelas nic. Rozmluvila se pak sama a najednou, řešili bychom to bývali ve třech letech, i když pohlížet po odbornicich a termínech jsem se začala už kolem toho 2,5 roku, všude se dlouho čeká.

Teď je jí 4,5,,chodí na logopedii, má tvrdou a neobratnou pusu, proto nechtěla tak dlouho mluvit, hlava dobrá, ale pusa to neuměla. Můžete dělat nějaká jednoduchá logo cvičení (blblbl jako cert, mlaskat jazykem jako kůň, dotýkat se jazykem koutků, horních zubů, dolních, na bradu, na nos, vylizovat talíř).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
18.3.20 18:59

Syn má teď 27mesicu a mluvení teda žádná slava :) nehrodim, všemu rozumí a i k mluvení se dostane. Staršímu bych občas zalepila pusu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.20 19:16

U nás (2,5roku kluk) to bereme tak, že až bude chtít, tak začne.
Rozumi vsemu, bystrý je, jen nechce mluvit…
Buďte ráda, pak vás bude brnet hlava :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.20 19:29

Syn takto mluvil ještě ve 4 letech. To už jsme řešili. On ve 20 měsících nemluvil a ani nerozuměl. Takže tam jsme to opravdu řešili.

Starší uměl v 18 měsících asi 10 slov. Od 2,5 roku mluví vlastně normálně.

Počkala bych do 3 let. Případně do školky.

• Citovat
  • Upravit
2101
18.3.20 19:42

Ja teda nevim, co po ni chces- mne to prijde normalni :nevim: jedno dite zacne opakovat driv, jine pozdeji… prvni dcera zacala opakovat a rikat slozitejsi slova po druhym roce, syn v roce a pul a nejmladsi dokonce v roce… Nektere deti nemluvi jeste ve trech- je to ruzny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
18.3.20 19:44

Kluk bude mít 21 měsíců a neřekne ani zdaleka tolik slov jako tvoje holcicka. Takže klídek, vůbec to neřeš ;) já to teda nehodlám řešit, navěky němý nebude. Náš synek se ani nesnaží opakovat a rozhodne nepredvadi ani nějak extra moc zvířat, myslím ze maximálně tak 5 a to musí být v ultra dobre náladě. Jinak pořad jede svoji svahilstinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.20 20:02

Ve dvaceti mesicich nase dite umelo mluvit jen tou svoji indianstinou a velmi zridka to prolozilo srozumitelnym mama/tata/babi/deda 😂 ted jsou mu dva roky a dva mesice, zacal chodit do jeslicek a najednou mele pantem cely dny 🙈
Nespechala bych, jestli rozumi, tak se driv nebo pozdeji rozmluvi 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
18.3.20 20:18

Teď sem si představila, kdybych své 19mesicni dceři řekla ať odnese něco do myčky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: aha, jo jasně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.20 20:19

@GirlsNick
Malá tam zvládá vložit lžičku do košíčku ;)

• Citovat
  • Upravit
1699
18.3.20 20:24
@Anonymní píše:
@GirlsNick
Malá tam zvládá vložit lžičku do košíčku ;)

Podle mě mate šikovnou holčičku, malá dělá téměř to samé, pokud chce.
Nespěchejme a nechme je dětmi co nejdéle to půjde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.20 20:25

@Zmatena.prvomatka :)
Díky, no taky si breptá nesrozumitelně :D
Máme v plánu také jestličky, až se situace uklidnil, tak věřim, že to ji pomůže :andel:

• Citovat
  • Upravit
3236
18.3.20 22:55

Synovi bude rok a půl a umí trochu mluvit ve větách a používá dost slov, umí asi 15 zvuků zvířat a k tomu tak 50 dalších slov a skoro každý den teď nějaké přibude. Ale mluví si dost podle nálady, někdy mluví hezky, někdy řve místo toho, aby mi řekl, co se děje. Ale tvá holčička mi nepřijde rozhodně vůbec pozadu. A jako syn sice mluví (podle mne) hezky, ale myslím si, že největší zásluhu na tom má to, že je velmi společenský a že se kolem nás pořád někdo pohybuje, s kým se potřebuje domluvit. Jinak doma teda na něj hodně mluvím, čteme hodně knížky, hodně zpívám. Ale přijde mi, že to mluvení nejde teda moc nějak ovlivnit, něco jsem se syna snažila naučit dlouho a nic, ale něco pochytil, aniž bych se o to snažila. Co jsem vypozorovala, tak u syna vždy přijde nějaký zasadni pokrok v mluvení po té, co přijde nějaký pokrok v motorice. To říkají i logopedi, že rozvoj řeči obvykle dost závisí na rozvoji motoriky. Ale tvá dcera si myslím, že opravdu vůbec nemluví špatně. A časem se rozmluvi ještě víc. Může to jít pak i skokove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí