Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
jak nejlépe rozmrazit zamrezené MM? Bojim se, že v mikrovlnce ho převařim, což nechci a jak to udělat ve vodní lázni, to mám zas obavy, aby ta sklenička od přesnídávky, ve které to mám zamrežené nepraskla. Poraďte. Díky Vall
Ahoj.
Tak já si myslím, že ta sklenička by prasknout neměla, přece se v ní dá zavařovat. Ale pokud se bojíš, tak zkus jí na chvíli ponořit jen do teplé vody, ono ti to po stranách povolí. Pak to třeba přendáš jinam.
Ale je teda lepší to vyndat dopředu, ale pamatuju si, že to neni tak lehký ![]()
Já jsem MM zamrazovala v plastikových lahvičkách, takže tam nehrozilo prasknutí. Nejvíc se mi osvědčilo dát lahvičku pod horkou tekoucí vodu a třepat s ní a kroužit. Roztálo to za chvilku.
Takhle jsem vlastně i MM ohřívala pro malého, mikrovlnku jsem nepoužívala nikdy.
Taky jsem nikdy nepoužívala mikrovlnku.Nebo dej z marazáku do lednice, trošku to odměkne a pak do hrnce s teplou vodou. Já taky zamrazovala ve skleničkách od výživy a nikdy se nic nestalo.
ja taky rozmrazuju ve vodni lazni MM, no a zmrazenou mrkvicku, vyndam rano z mrazaku a do obeda je ok, kdyz ne, tak ji jeste na chvilku dam do misky s teplou vodou. Pouzivam taky lahvicky od presnidavek.
Aja