Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Vytrhat a dát částečné snímací náhrady.
Pokud nemáš na implantáty , tak zřejmě finance nebudou stačit ani na kvalitní endodontické ošetření včetně korunek.
No vypada to na vytrhani, ale to ti presne rekne zubar podle rentgenu.
V pripade sedmicek snad ani nemusis mit nahradu, kousat muzes v pohode i bez nich.
tohle se ti určitě nestalo vše až teď, jsi to pěkně zanedbala, připrav se na to, že budeš bezzubá pokud nemáš dost peněz
Určitě je vytrhne, takto zničený zub nezachrání ani by to asi nešlo, když říkáš že neboli tak to nejspíš sežralo i kořen
7 nejsou vidět tak to je trochu utěcha. Ale připravila bych se že budeš bez zubů, každý stojí pár tisíc i když si necháš udělat obyč korunku.
Nemam ted fakt na dva implantaty. Kdyz mi vypadla prvni plomba hned jsem se objednala, jenze driv me vzit nemůžou. Zkousela jsem tam kazdy den po praci sedet cca 2-3 hodky jestli se neuvolni misto ale.bohuzel. Na pohotovosti mi rekli ze mi daji provizorní ale do mesice musim za svou zubarkou. A zub jsem si vyrazila po padu z kola minulý týden, s tim jsem taky jela na pohotovost a tam mi rekli ze musím za svou protože zde nemaji rtg
bydlim na malem meste a jsou tu jen dva zubari, v okoli do 40-50km neberou a dal se nemám jak ze zdravotních důvodů dostat
Musím spoléhat na vlak. Takže ne, nezanedbavam svuj chrup. Zuby mam uplne zdrave, pouze od 16ti dve plomby na 7. a ted mi je 35
Je to jen blba „nahoda“ v dost těžkém období.
@Anonymní píše:
Nemam ted fakt na dva implantaty. Kdyz mi vypadla prvni plomba hned jsem se objednala, jenze driv me vzit nemůžou. Zkousela jsem tam kazdy den po praci sedet cca 2-3 hodky jestli se neuvolni misto ale.bohuzel. Na pohotovosti mi rekli ze mi daji provizorní ale do mesice musim za svou zubarkou. A zub jsem si vyrazila po padu z kola minulý týden, s tim jsem taky jela na pohotovost a tam mi rekli ze musím za svou protože zde nemaji rtgbydlim na malem meste a jsou tu jen dva zubari, v okoli do 40-50km neberou a dal se nemám jak ze zdravotních důvodů dostat
Musím spoléhat na vlak. Takže ne, nezanedbavam svuj chrup. Zuby mam uplne zdrave, pouze od 16ti dve plomby na 7. a ted mi je 35
Je to jen blba „nahoda“ v dost těžkém období.
Jestli nechceš být v 35 bezzubá, tak si opravu budeš muset zaplatit na nějaké soukromé klinice.
@Kriss Tina píše:
Určitě je vytrhne, takto zničený zub nezachrání ani by to asi nešlo, když říkáš že neboli tak to nejspíš sežralo i kořen7 nejsou vidět tak to je trochu utěcha. Ale připravila bych se že budeš bez zubů, každý stojí pár tisíc i když si necháš udělat obyč korunku.
Za peníze spraví i neopravitelné. Já měla zuby na houby, pomalu kdeco na vytržení a jak jsem ukázala peníze, zuby se mi rázem všechny spravily a vypadám jako člověk.
Je otázka, jestli nemá zakladatelka už kořenové kazy…s tím se fakt moc čarovat nedá.......
@Enmamma píše:
Jestli nechceš být v 35 bezzubá, tak si opravu budeš muset zaplatit na nějaké soukromé klinice.
zase tak černě bych to neviděla, zakladatelka píše, že se o zuby stará.Co by někdo možná dal za její chrup v témže věku
.Otázkou je,zda draze zachraňovat rozpadlý zub, to rozumný zubař asi nedoporučí.
@Burj Chalifa píše:
zase tak černě bych to neviděla, zakladatelka píše, že se o zuby stará.Co by někdo možná dal za její chrup v témže věku.Otázkou je,zda draze zachraňovat rozpadlý zub, to rozumný zubař asi nedoporučí.
Byla jsem dlouho nemocna, takze rok jsem u zubare a na dent.hygieně nebyla. Nechtěla me vzít ani s rymou natož po operaci, s anginou atd.. Nebyt urazeneho zubu a tech plomb tak mam po starostech a jdu jen na beznou prohlidku
dost lidi mi zuby zavidi, ale tyhle dve stolicky mi plombovala jeste stara zubarka řeznice a holt nevydržely
jenže se mi rozdrolily jeste pred návštěvou zubaře. Myslela jsem, ze aspoň na te pohotovisti to opravi ale tam umi davat jen injekce na bolest. O zuby se staram tak, ze za poslednich asi 5 let mi na dent.hygieně neměli ani co čistit a odstraňovat
jen jsme si pěkně popovídali. Nejradsi bych ty zuby vytrhala ale snad se to podari zachránit
@Enmamma nojo tak když na to máš tak to opraví když to jde, když ty peníze nemá tak ji to max vytrhnou ![]()
Mě se to zubarka snažila zachranit, ale ja měla ustiple min jak ty. Jeden mi zachranila a druhý vytrhla. Moje zubarka mi je chtela oba vytrhnout.
@Kriss Tina píše:
@Enmamma nojo tak když na to máš tak to opraví když to jde, když ty peníze nemá tak ji to max vytrhnou
Když na to nemám, seženu výdělek, něco upracuju a nechávám si zuby zpravit. Je to o tom, na kolik mi na tom záleží.
Ahoj, potrebuji radu..k zubari jdu az v pulce srpna, ma silenou objednavaci dobu (3/4 roku novy pacient.
Rozpadly se mi stolicky. Vypadly mi plomby a rozdrolily se, cca 2mm vykukuji nad dasen, neboli ani poklep nejsou citlive ale jsoz jakoby hnede uvnitř. Jde takove zuby zachranit nebo je lepší trhani? Nedovedu si predstavit, ze mi budou chybet 7. Zuby.