Růst nových zubů

Anonymní
6.7.18 13:50

růst nových zubů

Ahoj maminy..
chtěla jsem se zeptat..synovi poslední měsíc vypadly tři zuby téměř hned za sebou..po tom prvním už mu začíná rašit druhý zub..ale lekli jsme se, že asi nějak dost špatně..? :think: :nevim: vůbec není v řadě..vyrovná se to ještě nějak tím růstem, nebo zůstane takhle špatně umístěný? co se s tím pak dělá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
6.7.18 14:14

Nebyl tam ten druhý zub (aspoň malinko), když tam byl ten první? Dcera měla takhle několik zubů, vždy zajely tam, kam měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
6.7.18 14:15

Neporadím, ale pripojuji se, dcera přišla včera s tím, že se jí kejve zub a zjistili jsme, že už ji tam roste nový 8o, tak počkáme do konce příštího týdne a když nevypadne, tak půjdeme k zubarce. No když se to nesrovnatelně, tak rovnátka ( vím, o čem mluvím, mám je teď v 38 :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 14:20

právě že ne..zub tam nebyl..to jsme kontrolovali..protože kamarádce ( synovi ) rostl druhy zub a prvním a říkala že se to srovnalo tím růstem ..tak budu doufat..v rodině nikdo křivé zuby nemá ( rovnátka měl jen brácha a to ty nepevné )..před vypadnutím to měl krásně rovné..tak snad se to růstem zlepší.. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.18 14:21

@Hadumi díky..je to první dítě ( i v rodině ) tak nemám zkušenosti..u druhého už mě to nevyděsí no :D

• Citovat
  • Upravit
687
6.7.18 14:22

My to mame stejny a zubarka rikala,at jsme radi,protoze kdyby kopirovaly mlecny,tak ma rovnatka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
6.7.18 14:43

Dcera to má stejně. Zrovna v týdnu jsme byli u zubařky a ta řekla že dokud nebude všechny vymenene tak se s tím nedá nic dělat. Ale často jak jsou ty druhé zuby větší tak se do té pusinky nevejdou ale jak postupně rostou tak se to může postupně rovnat samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
6.7.18 15:08

Synovi rostly stále jedničky za mléčnými zuby (v druhé řadě). Je to celkem časté, srovná se to (také se mu krásně srovnalo a nyní se mu srovnávají stále dvojky). Prý dokud nevyrostou trojky, tak se ty zuby pořád můžou rovnat samy. Spíše řeším u druhého syna, že mu ta stála jednička zasahuje (šířkou) do mléčné dvojky. Já bych nejraději tu dvojku vytrhla, ať má ta jednička místo, ale zubařka radí vyčkávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
6.7.18 15:52

Holky a kdy zacli padat zuby? Dcera bude mít tenhle měsíc 5let a nějak nemam predstavu :nevim: A mění se všechny ze jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
6.7.18 16:25

@novakova.t : většinou kolem 6 roku. Dcera bude mít v srpnu 7 a teprve se jí kejve první mléčný zub. Ale ona mela první zub až v roce. V PPP paní psycholožka tvrdila, že vypadávání mléčných zubů značí školní zralost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
6.7.18 16:27

je to normální, druhé zuby jsou uložené tak, že mají růstem vytlačovat mléčné, takže rostou za nimi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 19:15

@novakova.t syn ma sest let. Prvni vypadl den po sestych narozeninach ale kyval se tak trictvrte roku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.18 10:00
@smudlinky píše:
je to normální, druhé zuby jsou uložené tak, že mají růstem vytlačovat mléčné, takže rostou za nimi :palec:

tak snad se mu to růstem srovná..byla jsem zaskočená. právě mu za mléčným nic nerostlo, nejdřív vypadl a pak začal růst nový, tak snad..já v okolí starší dítě nemám, tak jsem byla v šoku že bude mít tak křivé zuby, když ty první měl krásné rovné, zdravé..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.18 13:56

Dobrý den moje dcera,6let taky ji roste zub dole za mléčnym ještě jsem to neviděla Mudr říkal že to vypadne ale myslím že ne snad se to srovná nevím jestli trhat nebo čekat :nevim: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
537
19.7.18 08:00

Já bych počkala. Zacatkem měsíce jsem řešila to samé, ptala jsem se i zubařky, ta říkala vyčkat a v úterý už ji zub vypadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.