rozštěp

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
9.7.04 16:58

Ahoj Majo,
taky Vam preju hlavne hodne vnitrni sily a klidu, ktere budes potrebovat a ver tomu ze toho nebudes nikdy litovat a ze ten chlapecek ti to milionkrat vynahradi ze si se rozhodla s nim zustat.
Ja jsem videla v televizi pripad (ziju v USA) kdy se klucina narodil s rozstepem a myslim ze v roce absolvoval 1. operaci (nevim kolik jich potom jeste prodelal to tam uz nebylo) ale muzu te ujistit ze po te operaci vypadal uplne normalne!!!!!
Plasticka operace dela dneska zazraky!!!
Je to mozna pro tebe zkouska od zivota ale snaz se to ustat a pokud budes verit ze bude vsechno dobre tak to tak bude. Pokud se budes jenom trapit a mit cerne myslenky tak to tak taky zustane...............neboj se, poznas zivot zase z jine stranky…a na lidi co na vas budou cucet skrz prsty na ty se vykasly…
Preju ti hladky porod a at jste brzo FIT!!!!! Mas u me obdiv a pohlad za nas brisko!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
27.7.04 11:49

Milá MAJO,jsem moc ráda,že ses rozhodla si svého chlapečka nechat.Nikdy toho nebudeš litovat uvidíš,vynahradí ti všechny slzičky,které jsi už probrečela až se na tebe poprvé usměje a později ti řekne mami.V mém okolí jsou 2 mladí muži kteří měli roštěp a musím říct,že ani na jednom to neni poznat.Dokonce si myslím,že je moc dobře že čekáš chlapečka u těch si myslím,že nějaká ta jizvička se stratí.Strašně moc ti držím palce at jsi silná a do budoucna vše dobře zvládneš. :wink: ÄJA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
27.7.04 21:49

Hlavu vzhuru Majo!

Ahoj Majo,
uz jsem tu parkrat prispivala do diskuze, ale spise do kategorie NEPLODNOST. S manzelem se snazime uz pres rok, a tak jsem jako kazda zenska v takove situaci panikarila, probrecela kazdou MS a jeste vic, kdyz MS neprichazela a tehotenstvi to nebylo. Dalsi rana byla, kdyz mi zjistili anovulaci. Je mi 28 let a tak jsem TIK TAK slysela vsude.
Vcera a dnes ? 2. den po vynechani MS jsem si udelala TT a mam potvrzene //. Zatim to nikomu nerikam, jen manzel to vi. A ted to vis ty a par dalsich, kdo bude tuto odpoved cist. Pisu to proto, ze mne tvoje statecnost tak trochu inspiruje. Mam souseda ? priblizne muj rocnik, ktery se narodil s oboustranným rozstepem patra, kdysi jsme si o tom povidali a rikal mi, ze v dobe kdy se mel narodit, byly na jeho matku vyvijeny obrovske tlaky od jejich RODICU a manzela! Misto aby ji podrzeli, tak ji zrazovali, vcetne manzela. Kdyz se ale narodil, vse se po kratkem case zmenilo. Byla to pouha vada na krase, kterou tehdy chirurgove znacne „vygumovali“ :-) Ted je z nej dobry hudebnik a skvely clovek, ma vaznou znamost… a pod nosem knir :-), ktery mu mimochodem slusi :-) … Preji Ti aby tvuj pritel nasel v sobe tolik sily a odvahy, jakou mas ty a pokud te ma opravdu rad … vsak ty jiste vis.
Blazulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
28.7.04 10:48

Ahoj Majo,
moc ti držím palce a myslím, že děláš dobře, že si chlapečka chceš nechat. Vždyť by to byla hrozná škoda je kvůli „kosmetické vadě“ přijít o miminko. Uvidíš, že až se mimi narodí, přítel na to jistě taky přijde, že nejde o nic hrozného. Navíc si myslím, že v té smůle, která vás potkala, máte štěstí, že je to chlapeček. Holčička by to přece jen hůř nesla. U kluka to bude jen další mužná jizvička.
Užívej si těhotenství, teď už určitě cítíš pohyby a nedělej si starosti. Sice vás čeká pár operací, ale hlavní je, že je mimi jinak zdravé. Budete určitě spokojená rodina. Dej příteli čas, chlapi jsou v tomhle někdy zbabělci.
Držím všechny palečky
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maskot.v
21.10.12 11:13

rozštěpové vady

Můj syn má rozštěp rtu, čelisti i patra. Doporučuji kouknout na stránky http://www.zanovymusmevem.cz/. Zde se natávající maminky s dítětem, který má rozštěp, dočtou vše co potřebují vědět. Sousty příběhů, aktuali a popisů jak a proč vlastně rozštěpová vada je.

• Citovat
  • Upravit
30408
6.6.14 23:35

Prosím, nahlédněte do zcela nových webových stránek pro rozštěpové pacienty http://zanovymusmevem.cz/ Snad najdete vše důležité. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 17:04

Rozstep

Ahojte chci se jen zeptat kdyby melo mimi rozstep rekla by to dr na 3d ultrazvuku sme 25tt. Neni na te fotce nahodem rozstep? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
1711
16.9.21 17:23
@Anonymní píše:
Ahojte chci se jen zeptat kdyby melo mimi rozstep rekla by to dr na 3d ultrazvuku sme 25tt. Neni na te fotce nahodem rozstep? Děkuji moc

Nepoznám zda je na fotce rozštěp, ale to by ti snad doktorka řekla. Sama jsem se narodila s rozštěpem, teda vnitřním a doktor mi řekl, že se na to zaměříme. Ale stejně, i kdyby rozštěp byl, tak s tím nic neuděláš, a dítko by pak šlo na zákrok, dnes se operuje daleko dříve, já šla v roce. Řekla bych, že je to fakt jen kosmetický zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
16.9.21 18:07

Na rozštěp by tě lékař upozornil. Nicméně je to jen kosmetická vada, která je díky dnešní pokročilé plastické chirurgii snadno „léčitelná“. A 3D ultrazvuk není zrovna nejpřesnější zobrazovací metoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.9.21 18:12
@Anonymní píše:
Ahojte chci se jen zeptat kdyby melo mimi rozstep rekla by to dr na 3d ultrazvuku sme 25tt. Neni na te fotce nahodem rozstep? Děkuji moc

Podle mých zkušeností není pravidlo, že lékaři rozštěp rozpoznají. Ten obrázek se mi jeví nejednoznačný. Pokud byste souhlasila, poslala bych ho odborníkovi na rozštěpovou diagnostiku, jen pro jistotu. Pravděpodobně je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
16.9.21 18:27

Podivej se sem, jsou tam i pribehy a fotky po narozeni i po letech
 http://stastny-usmev.cz/…erie/page/2/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...