Rozstep pusinky

107
3.4.08 17:05

Rozstep pusinky

Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli se da rozstep poznat z krve nebo zda jde videt jen na ultrazvuku. Dnes mi pan doktor rekl, ze to vypada, jako by tam byl, ale mohla pry to byt rucicka. Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ame
3.4.08 17:31

Ahoj,
pokud vím, tak ne z krve, ale genetiky. kombinované testy v 12tt (platí se cca. 1500 Kc) jsou presnější než hrazené tripple v 19tt - nemluvě o tom, že výsledek znáš o dva měsíce dřív…
Hodně štěstí,
 ame.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.4.08 17:57

ahojky, z krve rozstep nelze urcit. Nevim v kterym tt.jsi,ale urcite nelze rozpoznat ani ve 12.tt, jak zminuje Ame. Tripll testy se delaji v 16.tt a take neprokazi rozstepy. Dle me nejpresneji rozstepy diagnostikovat okolo 20.tt a to odbornikem na UZV,to znamena,ze vetsinou pri podezreni,je maminka odesilana k odbornikovi,kde dg. vyvrati popr.potvrdi. Tobe preji hodne stesti,aby miminko bylo zdravoucke! Neprihlasena Slysil

• Citovat
  • Upravit
107
3.4.08 18:57

Jsem v 19tt, pevne doufam, ze to byla jen rucicka u pusinky. Myslim si, ze kdyby tam neco bylo, tak uz to vidi lekar drive, kdyz jsem byla cca pred 3 tydny na ultrazvuku. Mam se objednat na srdicko, tak tam snad uvidime vice, ale dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
3.4.08 19:58

Ahoj

četla jsem to tu jen náhodou, ale myslím, že pokud si dr. není jistý co viděl, neměl by takovou věc vypouštět z pusy. Já osobně bych zavolala na nějaké utz oddělení a zaplatila se extra utz s jiným dr. nevím odkud jsi, ve větších městech určitě existují UTZ diagnostická centra s odborníky - tím netvrdím že tvůj dr. odborník není - jen já mám prostě takovou povahu, že bych to chtěla vědět hned - nebo aspon co nejdřív - a pokud už takovou domě+nku tvůj doktor vyřkl, není naškodu znát názor i jiného odborníka.

Věřím že to opravdu byla jen ručička:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
4.4.08 09:08

Combined tests určují riziko (genetických a) vývojových vad:
http://www.perinatal.at/…ildungen.jpg /> Podle mě teda značení u pusinky znamená rozštěp rtu nebo patra.
 ame.

• Citovat
  • Upravit
48576
4.4.08 09:43

kombinovaný test ve 12 týdnu určí vývojové vady a roštěp.byla jsem také ve 12 týdnu a ani jsem nic neplatila :wink: .byla jsem přímo na genetice :wink:.držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
4.4.08 09:48

přesně,jak píše Kamča.Dalmatinka.Taky jsem to absolvovala ve 12 týdnu a neplatila sem nic.Ale určitě bych zavolala,aby tě poslal ještě na genetiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8448
4.4.08 09:49

Ahoj rotštěp pusinky se dá poznat na 3D/4D UZ :wink: z krevních testů se nepozná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.4.08 10:45
Ame píše:
Combined tests určují riziko (genetických a) vývojových vad:
http://www.perinatal.at/…ildungen.jpg /> Podle mě teda značení u pusinky znamená rozštěp rtu.
 ame.

Prosím, nevíš co znamená ta modrá elipsa? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
4.4.08 10:53

Ahoj,

pokud máš možnost tak se objednej na 3D nebo 4D utz. Tam to poznat jde určitě. Manžel má rozštěp rtu v rodině takže když jsme byli na 4D utz zajímalo nás hlavně tohle. Dr. ho tehdy vyloučil. Prý by šel na tomto utz určitě vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
4.4.08 11:49

A nevite ve kterem tydnu se muzu objednat na ten 3D ultrazvuk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
4.4.08 11:56
Knoflice píše:
Prosím, nevíš co znamená ta modrá elipsa? Díky.

Die angeborene Unterbrechung der Speiseröhre, als Oesophagusatresie bezeichnet
Překládám: vrozené přerušení jícnu, píšou, že v Rakousku velmi vzácné (čerpám ze stránek Rakouské společnosti prenatální a perinatální medicíny http://www.perinatal.at
Taky jsem se o to zajímala, s rozštěpem rtu se narodil bráška.
 ame.

• Citovat
  • Upravit
1160
4.4.08 15:59

Ahoj,
u nas to tiez vyzeralo ze nas Jakubko bude mat rozstep. Bola som na niekolkych 3D a na jednom bolo krasne vidiet ze ta pera nie je v poriadku. Ked sme to ale lepsie studovali, tak sme zistili ze to je len TIEŇ. A aj bol. Ale mala som srdca v krku, lebo fakt to vyzeralo na rozstep.
Drzim palceky.
Luli a Jakubko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.4.08 20:02
Ame píše:Die angeborene Unterbrechung der Speiseröhre, als Oesophagusatresie bezeichnet
Překládám: vrozené přerušení jícnu, píšou, že v Rakousku velmi vzácné (čerpám ze stránek Rakouské společnosti prenatální a perinatální medicíny http://www.perinatal.at
Taky jsem se o to zajímala, s rozštěpem rtu se narodil bráška.
 ame.

Děkuji, německy neumím, proto jsem se ptala. A omlouvám se za to, že tohle do téhle diskuze nepatřilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí