Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byl z vás někdo hodně smutný z toho, že si přál jiné pohlaví než mu doktoři předpověděli? Na uzv ve 20tt nám doktor sdělil, že čekáme pravděpodobně chlapečka, ale mi jsme si s manželem moc přáli holčičku a teď jsem z toho nějaká smutná. Vím, že je to hloupost, že bych měla být ráda, že je mimi zdravé, ale nějak nemůžu ten smutek nějak přemoct emotivně, rozumově si to vysvětlím, ale emoce jsou nějak silnější. Jednoho rošťáka už máme doma. Spletl se u někoho doktor v určení pohlaví?
Ahoj,
tak to me nikdy nenapadlo, ze bych mohla byt zklamana. My jsme si nenechali rict, co to bude a bylo nam to jedno a kdyz nam po porodu, rekli, ze je to chlapecek, tak jsme byli strasne stastny a jsme radi, ze ho mame. Hele urcite az se to narodi, tak zadne zklamani nebude a bude stastny i za kluka.
Samozrejme, ze se muze stat, ze se dr.spletl, nikdy to neni 100% dokud se to nenarodi…
Kazdopadne bud stastna, ze mas zdrave miminko. Je uplne jedno, jestli je to holcicka nebo kluk. Nejdulezitejsi je, ze je to zdrave.
Byt nastvany za to, ze jsem chtela holku a je to chlapecek mi prijde uplne jako hrich. Neblazni a raduj se ze zdraveho mimiska!!!
Jana.
Petulíno i kdyby to nepřešlo teď hned tak si buď jistá že až se narodí tak ho budeš milovat jako toho prvního. Manžel má 4 kluky, spolu máme 2 (možná už 3
a já bych je nevyměnila ani za milión holčiček
Uvidíš že to přejde, netrap se tím.
Borůfka 26tt
Petulino,
asi chápu,co si teď prožíváš a neboj je to jen dočasný a než se prcek narodí,tak budeš mít pocit,že jsi nic jiného než chlapečka vlastně nechtěla.Mě když na UTZ doktorka řekla,že budeme mít chlapečka místo naší vysněné Rebečky,tak mi i slza ukápla.A to jsem doma už jednu princeznu měla a i jí jsem pořád říkala o sestřičce.
Naštěstí je moje gynekoložka moc prima ženská,co má s ženskejma plných těhotenských hormonů pochopení a tak místo,aby mě sprdla,tak mě konejšila,jak jsou kluci fajn.A taky jsem si připadala a i chovala nemožně,rozum mi říkal:buď šťastná za zdravého chlapečka,ale pocity byly jiné.
Než se ještě David narodil,tak jsem se na něj moc těšila a nevymněnila bych ho za nic na světě. ![]()
A jako třetí se nám narodila Ema!!!!
![]()
Stáňa
Ahoj, to je jako bys mi mluvila z duše. Je to i můj případ, jednoho rošťáka máme doma a teď jsem ve 27. týdnu. Dva doktoři nezávisle na sobě mi řekli, že čekáme kluka, bylo to tam i vidět. Byla jsem z toho taky nejdřív smutná, chtěli jsme páreček, ale pak mě to po pár dnech přešlo. Hlavně že to bude zdravý.Na druhou stranu, mojí známé říkali celé těhotenství, že to bude kluk a domů z porodnice si odvážela holčičku v modrém. ![]()
ja te chapu ale veř mi že tohle co ted prozívaš je prostě jen zklamaní, nebot jsi prostě do poslední chvíle počítala s holčičkou a veřila jsi tomu že tam je.
Až se narodí budeš štastná i za kluka.
A potřetí to treba vyjde.
Achjo,já Tě úplně chápu.Všichni mi říkali,že „vypadám“ na kluka,že to bude kluk bla bla,já si ani nepředstavovala holčičku,ve 22 týdnu mi řekli,že to bude holka,no,ořvala jsem to,týden mi trvalo než jsem se s tím „smířila“,mám zdravou,šikovnou holku a druhou chci taky holku!Teď si říkam,díky za zdravé dítě,ale tenkrát mi šplouchala plodová voda na maják jako každé těhuli…Ješte,že je manža rozumný a u dr. to zahrál do autu a mě ubrečenou táhl z genetiky do auta
,ani nechci vědět,co si o mě tam mysleli.Neboj,to bude dobré!
Netrap se s tím,vybreč se,mě to pomohlo.
Mozna bych to ani nemela psat, asi je to rouhani, ale ja jsem proste taky chtela jedine holcicku (z mnoha duvodu) a jsem tisickrat rada, ze ji mam a dodneska kdyz nad tim premyslim, tak si nejsem jista, jestli bych kluka rozdejchala
Z toho duvodu jsem si taky nechala rict, co to bude, i kdyz pritel to vedet nechtel - ja jo, kdyby to nahodou byl kluk, tak abych to do porodu zpracovala. Dokonce jsem i uvazovala nad tim, ze kdyby to byl kluk, tak ho dam k adopci
Prosim vas me za to neukamenujte, ja za to nemuzu. A jako anonym se mi psat nechce. ![]()
Ahoj, taky jsem moc chtěla holčičku a z kluka jsem byla po UTZ ve 20tt zklamaná
Naprosto tě chápu… do porodu jsem se s tím nějak vyrovnala (ale pořád maličko doufala, že se Dr. spletli), ale jak jsem Tobíčka poprvé uviděla, tak mi to bylo naprosto jedno a okamžitě jsem se do něho zbláznila ![]()
Přejde to, neboj ![]()
ahojky,
neboj,nakonec bude z kluka hotová,oni jsou taky hrozně fajn
Já jsem do 25tt byla taky přesvědčena o Nelince,nakonec se vylodil Vojtíšek a ted si myslím,že mám toho nejbáječnějšího chlapáka na světě(jako každá maminka)
A u druhého až přijde se připravuju taky na kluka a možná pak budu příjemně překvapena ![]()
AHojky, podle mě je to normální - já si odjakživa myslela, že budu mít kluka. Jméno Filip - všechno nalinkované.-) když mi pak řekli ve dvacatem tt, že to bude holčička - říkala sem si - ty jo, co s ní budu dělat.-) a dneska bych neměnila - a vlastně si neumím představit, že to druhé bude třeba s pindourkem ![]()
Ono je fakt nakonec nejpravdivejsi - at je to co chce - hlavne, at je to zdrave.
Ahoj, já jsem si celou dobu přála kluka. Chtěla jsem ho tak strašně moc snad už od puberty, ale u mě to bylo asi tím, že jsem byla nejstraší a všechny klučičí věci jsem dělala automaticky já, ale jsem za to ráda. Proto jsem chtěla, aby moje dceruška měla už bráchu. Dokonce se mi před porodem zdálo, že to bude holka a já jsem to šíleně ořvala. Nenechali jsme si říct co to bude a já jsem za to moc ráda. Po porodu mi řekli, že je to kluk tak to ze mě spadlo a řvala jsem jak najatá. Druhého bych chtěla taky kluka, ale manža by zase bral holku, tak uvidíme co si udělá ![]()
Ahoj, ja bych rekla, ze kazde pohlavi ma neco do sebe..Mame holcicku, a druhou jsem chtela taky holcicku, vubec ke me kluk nesel. MaNZEL CHTEL KLUKA, DEDA VNOUCKU. A po porodu jsem byla fakt stastna, ty miminka jsou nadherny, at je to co jeto. Ated?? Ted ho uplne miluju, porad ho musim pusinkovat a mazlit se s nim, a obcas si musim davat bacha, abych nezanedbavala dceru
..misa
Ja jsem se s tim, ze mam holku nemohla smirit jeste tak pul roku po porodu. Samozrejme ji miluju a milovala jsem od pocatku, ale bylo mi to hrozne lito. Proste jsem touzila po chlapeckovi. Pak jsem se s tim smirila a jsem moc rada ze je zdrava, hodna, sikovna… A obcas horsi jak kluk ![]()
Ja myslim, ze je to proste dany komu se co narodi a nikdo s tim nic nenadela a to je dobre. Kdybych byla verici, tak napisu, ze panbuh vi proc to dela…