Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kacenka1987 píše:RyBANA píše:já se bojím co moje nejmilejší tchýňka, vždycky si přála vnučku (má totiž dva syny a chtěla vždycky holku), od švagříka má osmiměsíční krásnou vnučku a je to její zlatíčko, tak jsem zvědavá jak bude koukat na vnoučka
Ahoj, já si vždycky přála holčičku a na 100% jsem s ní i počítala, po odběru plodovky mi byl potvrzen chlapeček a já byla zklamaná…hrozně…náš jediný argument proč mít chlapečka bylo již dávno vybrané jméno, který nám přišlo líto nedat ho
ale to bylo všechno…
každopádně postupem času jsem si zvykala, koukala na hračky a oblečení pro chlapečky a přestalo mě to mrzet
teď už si neumím představit, že bych měla něco jiného než Darka
to se neboj, bude mít ráda jak holčičku tak chlapečka, ony toho vždycky nakecaj a ve finále se můžou podělat
![]()
taky doufám, že budeme všeci podělaní nejen tchýňka z dalšího přírustku ![]()
celou dobu čekala na vnoučata a furt nic, švagříci budou mít skto 40 let a asi nemohli mít děti a nakonec se jim zadařilo a my byly mladí a najednou se jí hezky rozrůstáme
![]()
Kačenko, povahově jsou odlišní, syn je jako by „dívčejší“, je bojácnější-ustrašenější, velký mazel a mamánek, opatrný. Když byl menší měl strach z jiných lidí. Je takový moudrý, zvídavý, rád si hraje sám, vše ho zajímá, věčně leží v nějaké knížce a musí všechno vědět.
Kača je pravý opak, měla být asi kluk
, je samorost, živel, nemá z ničeho strach, je společenská, ráda je středem pozornosti. Vyžaduje neustálou pozornost, chvíli nevydrží v klidu, věčně odřená kolena
, to syn neměl snad nikdy. A není moc mazlivá.
Bezvadně se doplňují
, syn je takový její opatrovatel-velký bratr, hodně se „mazlí“, ve smyslu objímání, pusinkování apod. jsem ráda, že mám páreček ![]()
Já jsem si vždycky přála mít 2 holčičky, teď čekáme první a bude to holčička - potvrzeno opakovaně a doufám, že se i holčička vyklube, máme od kamarádek výbavičku v růžové
![]()
A druhé už mi bude asi jedno… když by to byla holka, tak aspoň nebudu muset kupovat novou výbavičku, ale kluka beru taky, hlavně, aby bylo všechno v pořádku ![]()
Katrinko tak to musí být zlatíčka
Máš povahově stejné děti jako moje sousedka, já jsem zvědavá na našeho kulíška, manžel je hodný na veřejnosti takový raději jen poslouchá a zeptat se někde na něco mu trošku trvá, jako miminko byl prej hodný a spavý, já pravý opak, odřená kolena, pusu jsem nezavřela a všude lozila
takže jestl budou naše děti povahově po mě
![]()
jak máš staré děti?
Chtěla jsem pokaždé holky ( i manžel) a mámě holky.
Kdo umí ten umí, kdo neumí má kluky ( srandáááá
)
Lizbeth píše:
Chtěla jsem pokaždé holky ( i manžel) a mámě holky.
Kdo umí ten umí, kdo neumí má kluky ( srandáááá)
ty volé, takovej poser…ale máš recht
![]()
Mě to bylo u obou jedno..Zato s přítelem to bylo něco
…Chtěl kluky..měly byste vidět ten výraz,když jsem si z něj dělala srandu,že to bude určitě holka
..No a Matýsek chtěl taky brášku,od začátku mluvil o miminku jako o chlapečkovi:-)
Jak jsem řekla, mě bylo pohlaví jedno,jsem nejšťastnější ,že jsou oba zdraví a doufám,že k nim v budoucnu přibude ještě jeden prcek ![]()
Já chtěla první holčičku, někdy okolo 16 tt mi ji i mudr potvrdila, nejdřív jsem byla v 7.nebi a pak mi to přišlo divné, že jako ten kluk by byl přeci jen lepší. Přítel taky že holčičku, neboť jsem ho naočkovala, jen tchán pořád, že kluci jsou lepší
No a nakonec ve 24tt na 3D UZV na nás mimi vystrčilo pořádnýho pindíka
Takže zase šok a nakonec to byl opravdu kluk jak buk a jsem ráda. Takže takovéto hovadiny jsem během prvního těhu řešila
Teď je mi to už jedno. Kluk by víc dědil oblečení a byl lepší parťák pro Míšu a holčičku bych si zase já pěkně čančala, prostě berem všechno ![]()
Ještě k přebalování, jj taky si libuju, že mám chlapečka, akorát doktorka teď prudí kvůli předkožce, furt do mě hučí, že máme přetahovat, furt mu píše výhružné poznámky do karty
, naštěstí to není brutální sadistka, co by mu ji strhla násilím, ale mně to stojí dost sil tomu tlaku odolávat. Takže maminky chlapečků taky musí řešit pindíky zas jinak, no nikdo to nemá jednoduchý
a co teprv až ještě povyrostou, to bude mazec ![]()
Zdravie je najdoležitejšie, ale ja sa priznám, že som si od začiatku strašne moc priala holčičku, na 100% sme to nevedeli do poslednej chvíle. Na prvom UTZ nám povedali, že to bude holka na 90% a na druhom už sa nechcela ukázať
Porod som mala veĺmi náročný a v tú chvíľu, keď sa malá konečne narodila, mi to bolo vlastne šumák a bola som šťastná, že je to za mnou a že to dobre dopadlo a máme zdravé dieťa a keď mi oznámili, že to je holčička, ktorú som si tak priala, bol to vlastne len taký bonus ![]()
Ono je těžký odpovědět na otázku - a co chceš víc, aby to bylo? Já to teda v hhlavě měla, ale ani jsem si ntroufla si to připustit. Měla jsem za to, že kdybych náhodou v bříšku měla to druhé, že by to vzalo vážně, že ho nehci, nebudu mít ráda … a to přeci není pravda.
O fous víc jsem si přála samé kluky. Je to divné, přiznávám, a … mám je. Manžel si moc přál jako druhé dítko holčičku, ale asi tak stejně jako já - tedy nikdy by to neřekl nahlas, že není rád, že má doma druhého camfrlíka.
My jsme oba s manželem chtěli 2 holky - a máme je
Ale jestli ho jednou ukecám na třetí, už by se snad nechal ukecat, aby mi udělal jednoho kluka ![]()
Samozřejmě zdraví především.Musím ale přiznat,že když mi mudra řekla,že druhé dítko bude syn,tak jsem se tam zklamáním rozbulela.
Dneska bych ho nevyměnila za žádnou holčičku.Povahově je to rozdíl snad od miminka.Syn je mazel,ale tak jako většina mužským a to teď nepíšu ve zlém,je tak trošku povrchnější.Holčičky snad už v porodnici si omotaly mého drahého koketováním a mrkáním očkem…
V hygieně bych řekla,že tak nastejno,každé pohlaví má svá úskalí.
![]()
Příspěvek upraven 27.08.10 v 13:16
nettie píše:
My jsme oba s manželem chtěli 2 holky - a máme jeAle jestli ho jednou ukecám na třetí, už by se snad nechal ukecat, aby mi udělal jednoho kluka
možno chlapcov ani nevie robiť ![]()