Mám nárok na MD?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1914
5.6.20 11:19
@Anonymní píše:
Dobře děkuji moc, takže kdybych nastoupila na HPP tak nárok mám? Když mám ve dvou letech odpracováno 270 chápu to dobře?
A když budu OSVČ tak si budu platit nemocenské víc jak minimum a taky budu mít nárok? Když jako osvč budu od září a platit budu do listopadu kdy mi vychází nástup na MD? Nebo jako OSVČ musím tu nemocenskou platit delší dobu než jsou 3 měsíce?

Materska z OSVC ma podmienku navyse - treba mat minimalne 180 dni nemocenskeho pojisteni vramci toho OSVC za posledny rok, do tohto sa nezarataju dni zo zamestnania.
Cize narok na PPM z OSVC mat nebudes.
 https://www.cssz.cz/…-v-materstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 11:22
@xxprincesscz píše:
Možná z toho budeš moudřejší…

Ano, přesně toto jsem našla také ale nikde nemůžu dohledat, když jsem rok byla na HPP, kde jsem odpracovala 270 a měla účast na pojištění. Jen teď nemám smlouvu na HPP ale je mi nabídnuta činnost na OSVČ právě na 3 měsíce, jestli bude nárok na MD nebo ne.
Ale nejspíše se půjdu zeptat osobně na sociálku, po telefonu bych to těžko vysvětlila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.20 11:23

@Elfido
Oh, děkuji moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21091
5.6.20 11:35
@Anonymní píše:
Ano, přesně toto jsem našla také ale nikde nemůžu dohledat, když jsem rok byla na HPP, kde jsem odpracovala 270 a měla účast na pojištění. Jen teď nemám smlouvu na HPP ale je mi nabídnuta činnost na OSVČ právě na 3 měsíce, jestli bude nárok na MD nebo ne.
Ale nejspíše se půjdu zeptat osobně na sociálku, po telefonu bych to těžko vysvětlila.

No MD mají lidi, kteří jsou zaměstnaní tu fakt mít nebudeš. Na PPM to tam je asi jasné. Jako OSVČ si musíš platit půl roku. Je to dost logické. Takhle by to mohl účelově dělat každý. Spíš zkus hledat nějaký PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
5.6.20 13:10

Ohledně PPM se zajdi zeptat na sociálku. Měli by ti tam přesně říct, něco máš aktuálně nárok. Pokud bys na PPM nárok neměla, zajdeš hned po porodu na úřad práce a zažádáš si o rodičovské příspěvky.
Jsem OSVČ a schválně jsem si platila nemocenské, abych měla nárok na PPM. Ale zpětně to za tu almužnu nestálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
5.6.20 13:25

@jancabr záleží kolik sis platila, z toho minima to je almuzna no, cim vic platis, tim vic pak dostanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
5.6.20 13:35

@Kriss Tina ano, platila jsem minimum. Chtěla jsem víc, ale nedovolili mi to. Aspoň že jsem mohla normálně pracovat/mít zaměstnance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
6.6.20 17:49
@Anonymní píše:

Já myslím, že si v loji. Ikdyby sis teď našla hpp a neříkala, že si v tom, tak až by to prasklo, tak by se tě asi ve zkušebce zbavili. Ochranná lhůta 180 dní by neplatila, protože pokud poměr trvá kratší dobu, tak je ochranná lhůta jen tolik, kolik trval ten poměr. Leda, že by tě teda nevyhodili, a nebo až později, aby ti to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.6.20 10:13

Ahoj :D
Moc prosím o radu.. mám u zaměstnavatele smlouvu na neurčito, pak jsem otěhotněla poprvé a pobírala mateřskou, když bylo synovi 2,5 roku, otěhotněla jsem podruhé a opět pobírala mateřskou. Teď jsem otěhotněla, když jsou druhému synovi 2 roky a staršímu byly 4. Mám nárok opět pobírat mateřskou, nebo je to pouze DO 4 let věku prvního dítěte? Moc se v tom neorientuju, tak prosím o radu. Děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
22.6.20 10:31

@MMMB No, myslím, že se počítá to druhé dítě. Na první už ani rp nebereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
22.6.20 16:06

@MMMB do čtyř toho druhého :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
22.6.20 16:28

Vsak se nepta na rodicak, ale na materskou, na tu narok ma bez ohledu na vek deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
22.6.20 17:46
@matkabagristy píše:
Vsak se nepta na rodicak, ale na materskou, na tu narok ma bez ohledu na vek deti

Však ano. Myšleno tak, že už se to první nikde nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
22.6.20 17:51
@P4ja píše:
Však ano. Myšleno tak, že už se to první nikde nepočítá.

tak proc do toho plete vek deti? Ja ji v jinem vlakne odpovedela, ze narok na md a ppm ma, jeji vyse bude zhruba stejna jako u prvniho ditete, vek deti prvniho, druheho… v tom roli nehraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
22.6.20 19:47
@matkabagristy píše:
tak proc do toho plete vek deti? Ja ji v jinem vlakne odpovedela, ze narok na md a ppm ma, jeji vyse bude zhruba stejna jako u prvniho ditete, vek deti prvniho, druheho… v tom roli nehraje

Tak to jsem nečetla. :? Máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital