Rozvod a antidepresiva

598
6.3.23 07:10

Rozvod a antidepresiva

Dobrý den maminky. Procházím rozvodem a psychicky to přestávám dávat. Nejdřív jsem řešila práci, teď stěhování ze kterého mám strašný strach. Bydlíme v krásném domečku, ze kterého se budeme muset se synem 13 let vystěhovat. Mám strach, že nikde jinde už nebudeme doma a šťastný. Do teď jsem i přes úzkosti alespoň docela dobře spala, ale teď už třetí noc nemůžu spát. Dám tak dvě hodiny za noc. Pomohli některé z vás v tomto případě antidepresiva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
769
6.3.23 07:26

Trittico

Na poruchy spánku a ataky úzkosti dobře funguje antidepresivum TRITTICO, obvykle dobře snášený lék, patří do nové generace antidepresiv bez vedlejších účinků, nevyvolává závislost. Zkus se poradit s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
6.3.23 07:47

Trittico ti může předepsat i obvoďák. Je slabé a neškodné.

• Citovat
  • Upravit
598
6.3.23 08:25

Děkuju. Určitě to budu řešit přes obvoďáka. Na odborné lékaře je čekačka strašně dlouhá.
Děkuju za typy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.23 08:29
@LindenSkyHope píše:
Trittico ti může předepsat i obvoďák. Je slabé a neškodné.

Jak pro koho. Všechna antidepresiva jsou zásah do psychiky a ovlivňují řídící centra pocitů. To co někdo ani nepostřehne, druhého rozloží. Ne, nejsou to lentilky.

• Citovat
  • Upravit
598
6.3.23 08:37
@Anonymní píše:
Jak pro koho. Všechna antidepresiva jsou zásah do psychiky a ovlivňují řídící centra pocitů. To co někdo ani nepostřehne, druhého rozloží. Ne, nejsou to lentilky.

Proto se antidepresivum už půl roku bráním. Ale potřebuju se srovnat pro sebe i pro syna. Je to strašně náročné období. Zhubla jsem 17kg, mám v těch obdobích propadů problém jíst, teď už i spát, špatně se soustředím, i paměť mám pocit, že je horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.23 09:03
@hanisv píše:
Proto se antidepresivum už půl roku bráním. Ale potřebuju se srovnat pro sebe i pro syna. Je to strašně náročné období. Zhubla jsem 17kg, mám v těch obdobích propadů problém jíst, teď už i spát, špatně se soustředím, i paměť mám pocit, že je horší.

17 kg je tedy hodně :? Antidepresiva zaberou nejdříve až za cca 4 týdny (pokud sednou, můžete hledat jiná a někdy to hledání trvá třeba i půl roku). Pokud to už ale nezvládáš, pak asi jiná cesta není. Jen prostě upozorňuji, že antidepresiva někdy mohou nadělat více škody než užitku a leckdy je to na roky.

Příspěvek upraven 06.03.23 v 09:06

• Citovat
  • Upravit
3853
6.3.23 09:05

Zkusila jsi psychoterapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
6.3.23 09:28
@hanisv píše:
Proto se antidepresivum už půl roku bráním. Ale potřebuju se srovnat pro sebe i pro syna. Je to strašně náročné období. Zhubla jsem 17kg, mám v těch obdobích propadů problém jíst, teď už i spát, špatně se soustředím, i paměť mám pocit, že je horší.

Jestli máš takové problémy, tak jsou určitě antidepresiva ke zvážení. Zajdi k lékaři a podrobně svůj stav prober. Jen počítej s tím, že v začátku užívání antidepresiv ti bude nejspíše ještě hůř než nyní a stav se bude lepšit jen pozvolna. Dobře Ti bude třeba za 4-6 týdnů, úplně dobře může být i později. A musíš být smířená s tím, že budeš léky užívat dlouhodobě, třeba ještě další rok. Není to tak, že je vysadíš hned jak se Ti uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
6.3.23 09:34
@Anonymní píše:

Tak hlavně, že to píšeš pod rouškou anonymity, hrdinko.

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
6.3.23 09:41
@hanisv píše:

Pokud jsi zhubla sedmnáct kilo, tak je to i na konzultaci s psychiatrem. Měla jsi být dávno minimálně v psychoterapii. Antidepresiva nejsou takové zlo, jak se z nich zde snaží někteří udělat. V mnoha případech zachránila lidem život.

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
6.3.23 09:42
@Lucka1111 píše:
Jestli máš takové problémy, tak jsou určitě antidepresiva ke zvážení. Zajdi k lékaři a podrobně svůj stav prober. Jen počítej s tím, že v začátku užívání antidepresiv ti bude nejspíše ještě hůř než nyní a stav se bude lepšit jen pozvolna. Dobře Ti bude třeba za 4-6 týdnů, úplně dobře může být i později. A musíš být smířená s tím, že budeš léky užívat dlouhodobě, třeba ještě další rok. Není to tak, že je vysadíš hned jak se Ti uleví.

Konečně rozumný názor :palec:.

• Citovat
  • Upravit
598
6.3.23 09:47

@Veselej kluk nene. Nezkusila. K psychologovi jsou dlouhé objednací doby a to mě trošku děsí. Když mám dny, kdy je mi dobře, tak si říkám, že ho nepotrebuju a když mám dny, kdy je zle, tak mám pocit, že potřebuju pomoct hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
6.3.23 09:50

@LindenSkyHope S tím, že to bude dlouhodobě jsem smířená. Spíš se bojím toho dlouhého nástupu účinku a případného zhoršení. Navíc pracuju ve škole s dětmi, potřebuju fungovat. A i pro svého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
6.3.23 09:55
@hanisv píše:
@Veselej kluk nene. Nezkusila. K psychologovi jsou dlouhé objednací doby a to mě trošku děsí. Když mám dny, kdy je mi dobře, tak si říkám, že ho nepotrebuju a když mám dny, kdy je zle, tak mám pocit, že potřebuju pomoct hned.

To jsou výmluvy. V době, kdy je možné přes různé platformy sehnat online terapii v podstatě i do dvaceti čtyř hodin. A online terapie se vyrovná terapii tváří v tvář. Jsou na to různé studie, takže se nemůžeš vymlouvat ani na to, že jsi například ze zapadlého konce republiky. Stačí se podívat na Hedepy, Terapio, Thymosii. Se dvěma z nich mám dokonce pozitivní, osobní zkušenosti. V jednom případě se jednalo o poradenství v souvislosti s postiženým dítětem, ve druhém o regulérní psychoterapii. Přestaň hledat výmluvy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky