Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Návštěva psychiatra je dobrý nápad, čekací doby jsou menší než u psychologa a deprese dnes řeší kdekdo, dávno už to není stigma. 17 kilo váhy dolů opravdu není sranda, půjde ti do háje celková imunita těla, důsledky mohou být nedozírné.
@hanisv píše:
@LindenSkyHope S tím, že to bude dlouhodobě jsem smířená. Spíš se bojím toho dlouhého nástupu účinku a případného zhoršení. Navíc pracuju ve škole s dětmi, potřebuju fungovat. A i pro svého syna.
V tom případě by to pro tebe měla být dostatečná motivace k tomu, abys se sebou začala něco dělat. Nechtěla bych mít u dítěte žádného pedagogického pracovníka, který by byl v takto špatném psychickém stavu. Zavání mi to celkem slušným průserem.
@Sandman1 10 kg jsem dala dolů během měsíce, těch dalších 7 za další 4 měsíce. Takže teď už to není nijak dramatické.
Taky jsem se antidepresivum bránila, ale pomohly mi zvládat každodenní rutinu. Beru je už skoro rok, většinou stačí fakt malá dávka. Důvodem je taky nehezky rozvod a taky jsem se musela odstěhovat s dětmi z rodinného domku. Kdyžtak písní SZ. Neboj se, opravdu to pomůže a jsou prostě situace, kdy psychická pohoda ke na prvním místě…i když ono to není o pohodě, ale o tom zvládat normalneji každý den.
@Sandman1 píše:
Na poruchy spánku a ataky úzkosti dobře funguje antidepresivum TRITTICO, obvykle dobře snášený lék, patří do nové generace antidepresiv bez vedlejších účinků, nevyvolává závislost. Zkus se poradit s lékařem.
A kámoš po něm chytil záchvat toxické psychózy, kdy rozmlátil v celém baráku světla a skončil na psychiatrii. Tolik k tomu, jak je to super lék. ![]()
@LindenSkyHope motivace je. Já sama chci být v pořádku a mám syna, který mě potřebuje. No a děti ve škole samozřejmě taky. Mezi nimi je mi dobře a funguju. Jen mám strach, jak dlouho ještě budu. Co vím, tak u spousty lidí to bylo pořád jakž takž a najednou sešup, že nevstali z postele. Toho se nechci dočkat
@Alexandria Nixia píše:
A kámoš po něm chytil záchvat toxické psychózy, kdy rozmlátil v celém baráku světla a skončil na psychiatrii. Tolik k tomu, jak je to super lék.
Taky znám absolutně šílený stav po Tritticu z okolí.
@Alexandria Nixia píše:
A kámoš po něm chytil záchvat toxické psychózy, kdy rozmlátil v celém baráku světla a skončil na psychiatrii. Tolik k tomu, jak je to super lék.
Však píšu, poradit se s lékařem. Je otázka, co je příčina a co následek. Na internetu je expert každý.. Trittico sám dlouhodobě používám, 16 let nočních směn udělalo svoje.
@Sandman1 píše:
Však píšu, poradit se s lékařem. Je otázka, co je příčina a co následek. Na internetu je expert každý.. Trittico sám dlouhodobě používám, 16 let nočních směn udělalo svoje.
Ani porada a lékařem není vše spásná. Vzhledem k tomu, že je běžnou praxí psát AD od stolu a nazdar. ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Ani porada a lékařem není vše spásná. Vzhledem k tomu, že je běžnou praxí psát AD od stolu a nazdar.
No to stěží, pro dítě s autismem jsem měla velice pečlivou dětskou psychiatričku, která mimo psychofarmakologické léčby pracovala také psychoterapeuticky. Má k tomu navíc několik regulerních psychoterapeutických výcviků, atestaci na dospělou i dětskou psychiatrii. Jen je z nesmluvního zdravotnického zařízení. Stačí chtít a hledat. Teď jsem v kontaktu s další psychiatričkou, která také kombinuje obojí. A minimálně tady v Praze vím i o dalším psychiatrovi, který pracuje podobným způsobem s dětmi i dospělými, ten je také mimo systém veřejného zdravotního pojištění.
@LindenSkyHope píše:
No to stěží, pro dítě s autismem jsem měla velice pečlivou dětskou psychiatričku, která mimo psychofarmakologické léčby pracovala také psychoterapeuticky. Má k tomu navíc několik regulerních psychoterapeutických výcviků, atestaci na dospělou i dětskou psychiatrii. Jen je z nesmluvního zdravotnického zařízení. Stačí chtít a hledat. Teď jsem v kontaktu s další psychiatričkou, která také kombinuje obojí. A minimálně tady v Praze vím i o dalším psychiatrovi, který pracuje podobným způsobem s dětmi i dospělými, ten je také mimo systém veřejného zdravotního pojištění.
Jasně, ale myslíš si, že se jako všem chce lítat po celé ČR hledat vhodného psychiatra a ještě za to platit? ![]()
Ať už jde o dítě nebo dospělého, spousta lidem vyhovuje, pokud mají patřičného doktora blízko a hradí ho pojišťovna.
Druhá věc je ta, že se doporučuje provést před nasazením AD i krevní testy, které dělá jenom zlomek doktorů.
A je známý fakt, že se v psychiatrii víc než jinde zkouší, co komu zabere. ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Jasně, ale myslíš si, že se jako všem chce lítat po celé ČR hledat vhodného psychiatra a ještě za to platit?![]()
Ať už jde o dítě nebo dospělého, spousta lidem vyhovuje, pokud mají patřičného doktora blízko a hradí ho pojišťovna.
Druhá věc je ta, že se doporučuje provést před nasazením AD i krevní testy, které dělá jenom zlomek doktorů.
A je známý fakt, že se v psychiatrii víc než jinde zkouší, co komu zabere.
Většina nesmluvních zařízení o smlouvy s pojišťovnami stojí. Situace se výrazně mění, protože každý si nemůže takový nadstandard dovolit zaplatit. Stačí se zajímat. Volné kapacity začínají být i u lékařů s modernějšími poznatky. Stačí hledat a zajímat se. Ne se jen vymlouvat.
@hanisv píše:
Děkuju. Určitě to budu řešit přes obvoďáka. Na odborné lékaře je čekačka strašně dlouhá.
Děkuju za typy
Pokud jsi z Prahy, doporučuji Clinterap na Počernické. Myslím, že přijímají i nové pacienty