Rozvod a antidepresiva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
769
6.3.23 09:57

Návštěva psychiatra je dobrý nápad, čekací doby jsou menší než u psychologa a deprese dnes řeší kdekdo, dávno už to není stigma. 17 kilo váhy dolů opravdu není sranda, půjde ti do háje celková imunita těla, důsledky mohou být nedozírné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
6.3.23 09:57
@hanisv píše:
@LindenSkyHope S tím, že to bude dlouhodobě jsem smířená. Spíš se bojím toho dlouhého nástupu účinku a případného zhoršení. Navíc pracuju ve škole s dětmi, potřebuju fungovat. A i pro svého syna.

V tom případě by to pro tebe měla být dostatečná motivace k tomu, abys se sebou začala něco dělat. Nechtěla bych mít u dítěte žádného pedagogického pracovníka, který by byl v takto špatném psychickém stavu. Zavání mi to celkem slušným průserem.

• Citovat
  • Upravit
598
6.3.23 10:45

@Sandman1 10 kg jsem dala dolů během měsíce, těch dalších 7 za další 4 měsíce. Takže teď už to není nijak dramatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
6.3.23 10:51

Taky jsem se antidepresivum bránila, ale pomohly mi zvládat každodenní rutinu. Beru je už skoro rok, většinou stačí fakt malá dávka. Důvodem je taky nehezky rozvod a taky jsem se musela odstěhovat s dětmi z rodinného domku. Kdyžtak písní SZ. Neboj se, opravdu to pomůže a jsou prostě situace, kdy psychická pohoda ke na prvním místě…i když ono to není o pohodě, ale o tom zvládat normalneji každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
6.3.23 10:59
@Sandman1 píše:
Na poruchy spánku a ataky úzkosti dobře funguje antidepresivum TRITTICO, obvykle dobře snášený lék, patří do nové generace antidepresiv bez vedlejších účinků, nevyvolává závislost. Zkus se poradit s lékařem.

A kámoš po něm chytil záchvat toxické psychózy, kdy rozmlátil v celém baráku světla a skončil na psychiatrii. Tolik k tomu, jak je to super lék. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
6.3.23 11:01

@LindenSkyHope motivace je. Já sama chci být v pořádku a mám syna, který mě potřebuje. No a děti ve škole samozřejmě taky. Mezi nimi je mi dobře a funguju. Jen mám strach, jak dlouho ještě budu. Co vím, tak u spousty lidí to bylo pořád jakž takž a najednou sešup, že nevstali z postele. Toho se nechci dočkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
6.3.23 11:04
@Alexandria Nixia píše:
A kámoš po něm chytil záchvat toxické psychózy, kdy rozmlátil v celém baráku světla a skončil na psychiatrii. Tolik k tomu, jak je to super lék. :mrgreen:

Taky znám absolutně šílený stav po Tritticu z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
6.3.23 11:13
@Alexandria Nixia píše:
A kámoš po něm chytil záchvat toxické psychózy, kdy rozmlátil v celém baráku světla a skončil na psychiatrii. Tolik k tomu, jak je to super lék. :mrgreen:

Však píšu, poradit se s lékařem. Je otázka, co je příčina a co následek. Na internetu je expert každý.. Trittico sám dlouhodobě používám, 16 let nočních směn udělalo svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
6.3.23 11:24
@Sandman1 píše:
Však píšu, poradit se s lékařem. Je otázka, co je příčina a co následek. Na internetu je expert každý.. Trittico sám dlouhodobě používám, 16 let nočních směn udělalo svoje.

Ani porada a lékařem není vše spásná. Vzhledem k tomu, že je běžnou praxí psát AD od stolu a nazdar. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
6.3.23 11:42
@Alexandria Nixia píše:
Ani porada a lékařem není vše spásná. Vzhledem k tomu, že je běžnou praxí psát AD od stolu a nazdar. :nevim:

No to stěží, pro dítě s autismem jsem měla velice pečlivou dětskou psychiatričku, která mimo psychofarmakologické léčby pracovala také psychoterapeuticky. Má k tomu navíc několik regulerních psychoterapeutických výcviků, atestaci na dospělou i dětskou psychiatrii. Jen je z nesmluvního zdravotnického zařízení. Stačí chtít a hledat. Teď jsem v kontaktu s další psychiatričkou, která také kombinuje obojí. A minimálně tady v Praze vím i o dalším psychiatrovi, který pracuje podobným způsobem s dětmi i dospělými, ten je také mimo systém veřejného zdravotního pojištění.

• Citovat
  • Upravit
2752
6.3.23 12:00

Dum je manžela? Nebo proč z domu odcházís ty a syn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
6.3.23 14:12
@LindenSkyHope píše:
No to stěží, pro dítě s autismem jsem měla velice pečlivou dětskou psychiatričku, která mimo psychofarmakologické léčby pracovala také psychoterapeuticky. Má k tomu navíc několik regulerních psychoterapeutických výcviků, atestaci na dospělou i dětskou psychiatrii. Jen je z nesmluvního zdravotnického zařízení. Stačí chtít a hledat. Teď jsem v kontaktu s další psychiatričkou, která také kombinuje obojí. A minimálně tady v Praze vím i o dalším psychiatrovi, který pracuje podobným způsobem s dětmi i dospělými, ten je také mimo systém veřejného zdravotního pojištění.

Jasně, ale myslíš si, že se jako všem chce lítat po celé ČR hledat vhodného psychiatra a ještě za to platit? :roll:

Ať už jde o dítě nebo dospělého, spousta lidem vyhovuje, pokud mají patřičného doktora blízko a hradí ho pojišťovna.

Druhá věc je ta, že se doporučuje provést před nasazením AD i krevní testy, které dělá jenom zlomek doktorů.

A je známý fakt, že se v psychiatrii víc než jinde zkouší, co komu zabere. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
6.3.23 14:17
@Alexandria Nixia píše:
Jasně, ale myslíš si, že se jako všem chce lítat po celé ČR hledat vhodného psychiatra a ještě za to platit? :roll:

Ať už jde o dítě nebo dospělého, spousta lidem vyhovuje, pokud mají patřičného doktora blízko a hradí ho pojišťovna.

Druhá věc je ta, že se doporučuje provést před nasazením AD i krevní testy, které dělá jenom zlomek doktorů.

A je známý fakt, že se v psychiatrii víc než jinde zkouší, co komu zabere. :nevim:

Většina nesmluvních zařízení o smlouvy s pojišťovnami stojí. Situace se výrazně mění, protože každý si nemůže takový nadstandard dovolit zaplatit. Stačí se zajímat. Volné kapacity začínají být i u lékařů s modernějšími poznatky. Stačí hledat a zajímat se. Ne se jen vymlouvat.

• Citovat
  • Upravit
598
6.3.23 15:21

@K. Rocánková ano. Dům je manžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
6.3.23 17:08
@hanisv píše:
Děkuju. Určitě to budu řešit přes obvoďáka. Na odborné lékaře je čekačka strašně dlouhá.
Děkuju za typy

Pokud jsi z Prahy, doporučuji Clinterap na Počernické. Myslím, že přijímají i nové pacienty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí