Rozvod a komplikovaný odchod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.1.16 20:45

rozvod a komplikovaný odchod

Ahoj, sestřenice se chce uz dlouhé roky rozvádět (bydli s tchanovci, manželem a dvěmi dětmi 11 let a 9 let) důvod pro rozvod je tvrdá sikana ze strany tchyne a manžela a jeho opakované nevěry. V podstate šikanují i ty deti a matku před dětmi dost shazují :(

Jde ale o to.. Bydli za Brnem, praci na v brně na zkrácený úvazek a plat úplně trapný… Chce se odstěhovat do Brna. Uz kvůli praci, deti by zde byly ve škole a nemuseli dojizdet. Bylo by to snadnější… Klidně bude dělá další praci, ale skrz dojizdeni to ted nejde skloubit. Drzi ji finance… Tak ted řeším, jak ji pomoci. Casem by mela jistě nárok k na nějaké dávky, ale proste nemá ted na nájem a příspěvky a jejich vyřízení není hned..

S OSPODem i sockou je v kontaktu již dlouho a je proste v pasti skrz ty peníze. Nemá ke komu s dětmi jít. Je mi to moc líto a chtěla bych ji nějak pomoct. Nemate někdo nějakou radu, nebo východisko? Deti s otcem byt nechtěly, ale on je zacal ted dost uplácet a je to cim dal komplikovanější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
11.1.16 21:43

Azylový dům, podat žádost o městský byt, možnosti sociálních (vstupních) bytů? Otec by ještě dával nějaké výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.16 22:02
@JayLee píše:
tak ma nejakou kamarádku ke kterej by sla alespoň ona bydlet? když deti chtej byt s otcem - je na prd ze nemá peníze, deti chtej byt s tatou a kvůli celkovému zkoloubeni :nevim:

Nemá nikoho a bez deti by stejne nešla

@Hadumi píše:
Azylový dům, podat žádost o městský byt, možnosti sociálních (vstupních) bytů? Otec by ještě dával nějaké výživné.

Azyl volny pouze ve čtvrti mezi nepřizpůsobivými a do azylu by s ni nesly deti.. Městský byt nemá nárok. Tady se na byty čeká dlouho, navíc zde nemá trvalý pobyt a na vyzivne se spoléhat nelze (moje vlastní zkušenost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
11.1.16 22:19
@MilijonDolarBejby píše:
Azyl volny pouze ve čtvrti mezi nepřizpůsobivými a do azylu by s ni nesly deti.. Městský byt nemá nárok. Tady se na byty čeká dlouho, navíc zde nemá trvalý pobyt a na vyzivne se spoléhat nelze (moje vlastní zkušenost)

Kdyz pises „tady“ znamena to, ze si asi taky v Brne. Proc ji nepidas pomocnou ruku ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.16 22:50
@evill píše:
Kdyz pises „tady“ znamena to, ze si asi taky v Brne. Proc ji nepidas pomocnou ruku ty?

Protože zažívám velmi tezky rozvod a jsem u rodičů. Kdybych mohla, vzala bych ji k sobě hned. Deti ji kdykoliv pohlídám, vyzvednu ze školy, napíšu úkoly… Cokoliv. Jsemna rodicaku, takže muzu kdykoliv, krom jednoho dne, kdy jsem v práci. Jinak ji deti pohlidam ve dne v noci, aby si mohla najít dalšíoraci a deti uživit. ale sama mam 2 male deti a jsme u rodičů, takže bydlet s nami nemůže. To by nás bylo v podstate 8 v jednom malým bytě a rodiče do tohoto tlačit nemůžu. Me by to nevadilo, ale tady nejsem panem já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.16 23:18

@MilijonDolarBejby A kdybyste si pronajaly nějaký byt spolu, něco menšího do startu, to by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.16 06:50
@zrezlá plechovka píše:
@MilijonDolarBejby A kdybyste si pronajaly nějaký byt spolu, něco menšího do startu, to by nešlo?

Já bych to neutáhla. Tady jsou byty kolem 12 tisic měsíčně a to bych z rodicaku fakt nedala. Navíc splacim manzelovi dluhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.16 19:50

Jediné je ulívat peníze bokem na první nájem, měsíční kauci, na jídlo, školku, jízdné… to je tak cca 60 tisíc (bez alimentů).
Bez peněz se nikam nepohne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.16 20:59
@hudečice píše:
Jediné je ulívat peníze bokem na první nájem, měsíční kauci, na jídlo, školku, jízdné… to je tak cca 60 tisíc (bez alimentů).
Bez peněz se nikam nepohne.

Prave to ji říkám pořád. Takhle jsem to pra e udělala já, i kdyz to znamenalo vydržet s magorem manželem. Ale jak rikas, bez toho se nehne… Jenže ona vydělává jen nějakých 5 tisíc měsíčně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
12.1.16 22:41

A co může dělat za práci? A nebo prostě děti nechat otci a makat na osamostatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.16 10:25
@Hadumi píše:
A co může dělat za práci? A nebo prostě děti nechat otci a makat na osamostatnění.

Pomáhá na zkrácený úvazek ve škole. Doucuje problemove děti a je to jen dopoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.16 17:44
@MilijonDolarBejby píše:
Prave to ji říkám pořád. Takhle jsem to pra e udělala já, i kdyz to znamenalo vydržet s magorem manželem. Ale jak rikas, bez toho se nehne… Jenže ona vydělává jen nějakých 5 tisíc měsíčně :roll:

A on jí přispívá kolik na domácnost? A to nemůže měsíčně tisícovku dát bokem a říct, že si vydělala jenom 4 tisíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.16 20:50
@hudečice píše:
A on jí přispívá kolik na domácnost? A to nemůže měsíčně tisícovku dát bokem a říct, že si vydělala jenom 4 tisíce?

On ji nedává nic. No ona je trdlo… Řeší to už X let a nemůže se rozhoupat. Komplikuje si to čím dal víc. Mam obavu, ze od nej neodejde nikdy a deti ji to v dospělosti, az budou mít větší rozum, budou vyčítat. Dost na tom, ze se dcerka asi do 8 let v noci pocůravala.. Psychika je proste mrcha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
14.1.16 07:50
@MilijonDolarBejby píše:
On ji nedává nic. No ona je trdlo… Řeší to už X let a nemůže se rozhoupat. Komplikuje si to čím dal víc. Mam obavu, ze od nej neodejde nikdy a deti ji to v dospělosti, az budou mít větší rozum, budou vyčítat. Dost na tom, ze se dcerka asi do 8 let v noci pocůravala.. Psychika je proste mrcha

Nevyřešíš to za ní. Zřejmě jí to tak vyhovuje. Jinak už by byla dávno pryč.
Proč nedělá na plný úvazek?

• Citovat
  • Upravit
14.1.16 12:06
@Kobea píše:
Nevyřešíš to za ní. Zřejmě jí to tak vyhovuje. Jinak už by byla dávno pryč.
Proč nedělá na plný úvazek?

Nic nesehnala. Ted ma k tomu ještě úklid za par drobných. No za ni to nevyresim, jen jsem se chtěla poradit, co ma za možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna