Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Kobea píše:
Nevyřešíš to za ní. Zřejmě jí to tak vyhovuje. Jinak už by byla dávno pryč.
Proč nedělá na plný úvazek?
Nic nesehnala. Ted ma k tomu ještě úklid za par drobných. No za ni to nevyresim, jen jsem se chtěla poradit, co ma za možnosti
@MilijonDolarBejby Já tomu rozumím. Ale paní zjevně nechce nic řešit
. A takovým lidem se nedá pomoct. Navíc vím, že máš dost starostí sama za sebe
.
Nemůže třeba žehlit na zakázku? Víc doučovat?
Bez financí se neosamostatní. Bez zázemí neodejde. Děti má dost velké na to, aby se nechaly zmanipulovat od otce…
Ona se musí sebrat, říct si, co a jak chce v životě mít a někde to začít realizovat. To ostatní pak dojde časem.
Však o tom začátku víš své a já u sebe taky.
@Kobea píše:
@MilijonDolarBejby Já tomu rozumím. Ale paní zjevně nechce nic řešit. A takovým lidem se nedá pomoct. Navíc vím, že máš dost starostí sama za sebe
.Nemůže třeba žehlit na zakázku? Víc doučovat?
Bez financí se neosamostatní. Bez zázemí neodejde. Děti má dost velké na to, aby se nechaly zmanipulovat od otce…
Ona se musí sebrat, říct si, co a jak chce v životě mít a někde to začít realizovat. To ostatní pak dojde časem.
Však o tom začátku víš své a já u sebe taky.
@MilijonDolarBejby píše:No jo, musi se holka rozhoupat, s tím ji nikdo nepomůže
Nejtěžší je se rozhodnout a začít. Pak už se to všechno skládá postupně, jak to přichází. Aspoň já jsem to tak měla. A udělala jsem dobře, že jsem odešla. V něčem byla moje situace podobná té, o které píšeš.
@Kobea píše:
Nejtěžší je se rozhodnout a začít. Pak už se to všechno skládá postupně, jak to přichází. Aspoň já jsem to tak měla. A udělala jsem dobře, že jsem odešla. V něčem byla moje situace podobná té, o které píšeš.
Jenže ona to už řeší hodně dlouho na ospodu, v krizovym centru atd… Nechápu
@Kobea píše:
Nevyřešíš to za ní. Zřejmě jí to tak vyhovuje. Jinak už by byla dávno pryč.
Proč nedělá na plný úvazek?
A to je ono, ona to jenom řeší. A řeší to x let a nikam se to nepohlo. Čím to teda je?
@hudečice píše:
A to je ono, ona to jenom řeší. A řeší to x let a nikam se to nepohlo. Čím to teda je?
Já bych řekla, ze je paralyzována strachem z budoucnosti
@MilijonDolarBejby píše:
Tak asi ano. Najednou by byla na vše sama, takže se rozhodla pro jistotu bydlení ale s chlapem, který jí terorizuje. Každý strůjcem svého štěstí.
@hudečice píše:
Tak asi ano. Najednou by byla na vše sama, takže se rozhodla pro jistotu bydlení ale s chlapem, který jí terorizuje. Každý strůjcem svého štěstí.
Asi tak. Ale furt říká, ze odejít chce, peníze jsou fakt problém. Ale jestli je to jen penězi, těžko rict
@MilijonDolarBejby píše:
Takhle paralyzovaná bude ještě dalších 20 let
. Musí s tím začít něco dělat sama. Tohle za ní nikdo neudělá.
Já bych na jejím místě začala penězi. Bez peněz se nehne. Snažila bych se něco ušetřit a najít si placenou práci. Stálá práce je základ. Až bude mít práci, tak si může začít hledat bydlení. Vím, že je to těžké, ale dokázala to spousta žen, tak proč ne ona.
Ale musí konat a ne jen o tom mluvit. Byla jsem taky ve velmi špatné situaci, dost podobné tomuto příběhu. Ale já jsem měla rodiče a měla jsem kam jít bydlet. Jinak bych mohla vyprávět o tom, jak se žije v rodině s lidmi, kteří tě nesnáší. O teroru, který jsem zažila, bych mohla napsat knihu. A to jsem nebyla nikdy fyzicky napadena. Trvalo to nějakou dobu, než jsem se odhodlala utéct, ale zvládla jsem to. Takže neplácám jen tak nějaké teorie, mám to z praxe.
Měla jsem morální i materiální pomoc od rodiny i přátel, ale ten zásadní krok jsem musela udělat já a odpovědnost jsem za to taky nesla já. Už je to dlouho, co jsem to udělala a jsem ráda, že jsem to udělala. Ale poznamenalo mě to, bohužel
.